Två nyförvärv presenterade!

Björklöven presenterade just två nyförvärv i Centern Kristoffer Söder och målvakten Mattias Pettersson.

Klubben utvecklar på sin hemsida:

Björklöven har idag kontrakterat centern Kristoffer Söder. Söder, med moderklubb Skövde IK, kommer senast från spel i Karlskrona där det blivit tre säsonger och dryga 150 matcher i SHL.

– Kristoffer är en vägvisare i det som kännetecknar en spelare i Björklöven. Han har en attityd att pressa sig själv i både träning och match. Fuskar aldrig, viker inte ned sig för att det krävs lite extra och söker inga ursäkter. Han är lojal i ansvaret för inte bara sin egen prestation och utveckling utan han strävar även efter att i alla lägen göra sina medspelare bättre och därmed laget, säger sportchef Grönberg om nyförvärvet Kristoffer Söder.

Den storväxte centern har utöver tre säsonger i SHL också dryga 150 matcher i HockeyAllsvenskan under tre säsonger med Karlskrona, den sista med uppflyttning till SHL som resultat.

– Det kändes som Björklöven hade något bra på gång under förra säsongen. Man hör bara positivit från andra spelare om att spela för Björklöven och att bo i Umeå. Det ska bli riktigt kul med en ny utmaning och jag gör gärna om samma resa i Björklöven som jag gjorde med Karlskrona med uppflyttning till SHL, sa Söder i samband med att kontraktet skrevs på.

Kontraktet med Söder är skrivet på tre år.

27-årige målvakten Mattias Pettersson ansluter till Björklöven från Mora där han stod 14 matcher i SHL förra säsongen. Pettersson var även med i Moras lag när man avancerade till SHL säsongen 16/17 och då noterades han för 21 matcher (1,89 i målsnitt och 92,8 i räddningsprocent).

– Processen kring rekryteringen av ytterligare en målvakt har varit lång. Vi är glada över att vi funnit en lösning som gjorde att Mattias blev tillgänglig för oss. Han har den profil vi sökt där han med SHL-erfarenhet och en redan mycket hög nivå i sitt spel fortfarande har stor utvecklingspotential. Vi vet att vi har en bra verksamhet för målvaktsutveckling och det var också därför en viktig del i profilen vi sökte, säger Grönberg om Mattias Pettersson.

Pettersson har fått sin hockeyfostran i Halmstad där han också startade sin seniorkarriär för att via spel i Mörrum och Lindlöven ta sig till Mora.

– Jag har bara hört gott om Björklöven och Umeå. En anrik förening med bra fans och en bra stad att bo i. Det känns bara bra att få komma till Björklöven, sa Pettersson när vi bytte några ord med honom.

Kontraktet med Pettersson är skrivet på två år.

Vi hälsar Kristoffer och Mattias välkomna till Umeå och Björklöven.

16 thoughts on “Två nyförvärv presenterade!

 • 24 april, 2018 kl. 13:07
  Permalänk

  Bra jobbat, Grönberg. Ett par nyförvärv till så börjar det se rätt skapligt ut.

  Svar
  • 24 april, 2018 kl. 13:17
   Permalänk

   En defensiv center och en relativt obeprövad målvakt alltså. Börjar blir lite väl ”spännande” detta.

   Svar
   • 24 april, 2018 kl. 14:44
    Permalänk

    Haha, vilka krav har du?? 21 matcher HA 2016/17 och 14 matcher i SHL 2017/18…. 300 matcher i NNL 44 år och lite osugen på att utvecklas, den typen av spelar vill vi inte ha. Två bra tillskott, bra jobbat Grönberg.

    Svar
 • 24 april, 2018 kl. 14:45
  Permalänk

  Börjar se grymt bra ut detta! Nu nästa är dom 2-3-4 spets spelarna på första och andra kedjan. Målvakten kommer bli succe tror jag. Backsidan med Emmerdahl tillbaks igen tror jag blir mycket solid med.

  Svar
  • 24 april, 2018 kl. 14:52
   Permalänk

   Farley, Hutchings och Trotter önskas!

   Svar
   • 24 april, 2018 kl. 15:35
    Permalänk

    Måste nog släppa taget om dom tyvärr och gå vidare

    Svar
 • 24 april, 2018 kl. 15:39
  Permalänk

  Ja de kändes som hyfsade spelare. Som någon sa innan, lite spets på de här så. Tyvärr tror jag det bara blir en, max två som kan kallas spets. Men ska vi någonstans så behövs tre, helst fyra spelare till

  Svar
  • 24 april, 2018 kl. 16:59
   Permalänk

   Det bör komma in ett par poängkunniga namn tycker jag. Rätt anonyma värvningar hittills.
   Man kan inte bara förlita sig på att vissa kommer att ta ”steget” nästa vinter.
   Nä ..ett par riktiga bomber behövs , spets.

   Svar
 • 24 april, 2018 kl. 19:11
  Permalänk

  inga dåliga nyförvärv men vad är oddset på att det kommer skrikas efter spets halvvägs in på säsongen? Ska ju värvas mer men blir orolig av att läsa intervjun med Grönberg.

  Svar
 • 24 april, 2018 kl. 19:26
  Permalänk

  Treårskontrakt med en ”medelålders” centerleftare som snittat typ 0,15 p/match i HA och SHL knäcker nog inte många gylf… När Grönberg dessutom säger att någon egentlig spets inte direkt söks, utan att alla brunkarlinor ska producera, blir man onekligen lite fundersam.

  Vad blir nästa förvärv? En 30-årig LW, föredetta materialare som sett några SHL-matcher på tv 2014?

  Nä herr G, bättre kan du med den plånbok du lånat av föreningen.

  Svar
  • 24 april, 2018 kl. 19:54
   Permalänk

   Du verkar ju inte ha någon vidare koll på Söder. Han är en defensiv center som är grym i pk märks att alla kollar för mycket eliteprospects å stats istället för att gräva lite i vad det är för spelare och deras kvaliteter

   Svar
   • 24 april, 2018 kl. 20:34
    Permalänk

    Har vi inte den spelartypen redan? Messy, Granlund och Riska…

    Svar
   • 24 april, 2018 kl. 20:50
    Permalänk

    Nja, inte mer koll på Söder än de matcherna mot TIK i kvalet… Vi har ju ändå tappat en habil målis i Adam, plus typ hälften av poängen från förra säsongen. Ersätter till en början dessa med en lovande back från div.1, en andremålis från MIK med dryga 3.5 i GAA (14 matcher), OCH herr Söder. Detta kryddat med Grönbergs uttalande om 4 likvärdiga spetslösa kedjor… Njje, jag är minst sagt skeptisk.

    Svar
 • 25 april, 2018 kl. 09:58
  Permalänk

  Flera klubbar jagade Söder men han valde Löven.Kanske treårskontraktet lockade.Tror han kommer att bidra med energi.Typ en blandning mellan Riska och Talaja

  Svar
 • 25 april, 2018 kl. 12:15
  Permalänk

  Målisen tror jag blir bra. Jag har en Morakompis som tycker att det är synd att Mattias Pettersson lämnar Mora, så jag tror att det blir bra. Dock litet tunt med Masiello som back-up. Skulle hellre haft två tävlande målvakter som när Kevin och Mattsson var i Löven.
  Det lär väl komma spetsvärvningar nu ?! Jag håller med om att det krävs 2-3-4 st producerande forwards och sedan ser jag gärna att Pavel lånas ut och ersätts av en etablerad back som inte fixar matchstraff på matchstraff för sitt lag.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: