TV-puckens kvartsfinalspel till norra Länsdelen

Svenska hockeyförbundet meddelade i veckan att kommande säsongs kvartsfinalspel för TV-pucken kommer spelas i norra länsdelen mellan den 9-11 september.

Pressmedelande HockeyförbundetMegazone

– Det är både hedrande och glädjande att ett hockeydistrikt som Västerbotten får möjligheten att anordna ett gruppspel i TV-pucken, säger Göran Svanberg, ordförande i Västerbottens Ishockeyförbund.

– Vi känner oss väldigt hedrande att få stå som en arrangör av TV-puckens kvalgrupper 2016. Ungdomshockeyn är en väldigt viktig pusselbit i vår klubbs utveckling, och vi har de senaste åren haft en fantastisk utveckling på ungdoms- och juniorsidan. Vi ser det här som en bra möjlighet att inspirera våra yngre spelare ytterligare och vi vet att det finns ett stort hockeyintresse i Skellefteå. Skellefteå AIK, Sveriges ledande ishockeyförening, hälsar distrikten välkomna till en intressant och spännande kvalhelg, säger Lasse Marklund, junioransvarig i Skellefteå AIK.

– Kvalspelen genomförs i Åmål och Skellefteå. Det blir tredje gången vi använder den här spelmodellen och de tidigare upplagorna har varit lyckade inslag i ishockeykretsar. Det känns spännande med dessa två spelorter och jag är övertygad om att vi hittat stabila medarbetare till de kommande matcherna. De två bästa lagen från respektive kvalgrupp går vidare till nästa omgång i TV-pucken. Dessa fyra lag gör de andra redan klara tolv lagen sällskap i kvartsfinalgruppspelet som spelas i fyra fyrlagsgrupper, säger Mikael Lundström, Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef.

Kvartsfinalkvalgruppspelet

Grupp A i Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Medelpad

Västerbotten

Jämtland/Härjedalen

Hälsingland

Västmanland

Extralag, enligt Svenska Ishockeyförbundets beslut

Fredagen den 9 september 2016

Klockan 18.30 Jämtland-Härjedalen-Västerbotten

Lördagen den 10 september 2016

Klockan 11.15 Västerbotten-Extralag

Klockan 18.30 Västmanland-Västerbotten

Söndagen den 11 september 2016

Klockan 12.00 Västerbotten-Hälsingland

Klockan 17.30 Medelpad-Västerbotten

Med reservation för eventuella ändringar.

Megazone

2 thoughts on “TV-puckens kvartsfinalspel till norra Länsdelen

 • 14 februari, 2016 kl. 14:19
  Permalänk

  Ett grovt fel har insmugit sig i ovanstående text: ”Sveriges ledande ishockeyförening” skall vara ”Sveriges ledande banjoförening”.

  Svar
  • 14 februari, 2016 kl. 14:22
   Permalänk

   Jomen det var ju verkligen moget inlägg!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: