Tur med vädret..!?

Vi hade i alla fall tur med vädret, en riktigt kultrulle från -80 signerad Kjell Sundvall. På nåt djävulskt märligt sätt känns det ändå så i det här mörka novemberrusket. Blåsigt, mörkt i minst 22 timmar per dygn och därtill hällregn, såväl vertikalt som horisontellt. Men det djävla satans vädret är inget mot den ångest, panik, rädsla och handlingsförlamning som råder i Umeå Arena för våra grön-gula spelare. Snacket har gått om 6 p i helgen, alla är säkert taggade.. men när Ellos får ettan efter 38 sek lär ju tankarna börja gå…

Lite svårt att sätta fingret på vad det är som är fel, men något är det och det rätt rejält. Vad Arto stod i holken i sin ensamhet under matchen och skissade på kan vi bara spekulera om. Men något borde och lär väl hända.. här kommer det en frälsare från AHL, det kan väl inte vara riktiga AHL?? Vi har fyllt en finsk sauna med avdankade SM-liiga spelare. Visst Terronen är grym på att teka, men för att Arto och Karis stomme ska kunna få godkänt kan man väl förvänta sig bra mycket mer?

 

Wikström får pris som bästa hemmaspelare och det är knappast orättvist, en annan som man vill lyfta fram är PAL som delade ut två eller tre rejäla körare under ett par byten. Men om det är det bästa laget gjort under en hel match är det underbetyg åt så många andra. Wikström krigar och sliter varje byte, visst är han desperat och vill ha förlängt kontrakt.. men han visar ett djäkla hjärta, stake, attityd och har helt rätt inställning. Kom då bara ihåg att han ratades efter säsongen 07/08, men via EC Kitzbühel och Lycksele har han kämpat sig till en ny chans.. och som han tagit den, i dag var det line up och förstakedjan med Tero Koponen och Tomi Mustonen och fick även bra med speltid på slutet när laget desperat jagar kvittering.

Sedan måste vi bara kort gå in på det som de flesta på läktarna redan pratar om. Hur länge får Kari stanna? Nu verkade han vaska om i laget i ett försök att matcha eller coacha om du så vill, men karln kör lika fullt på 13 (!!) forwards och 7 backar matchen igenom. Känns som att det varken blir hackat eller malet och hans förtroendekapital hos spelarna MÅSTE vara förbrukat. Även om jag helst vill ha lite kontinuitet i Löven, så måste något radikalt hända för just nu ser jag inte vad som ska kunna  täta detta sjunkande skepp.

En sista fundering: Hur många dyker upp på söndag?

0 thoughts on “Tur med vädret..!?

 • 20 november, 2009 kl. 23:16
  Permalänk

  Jag kommer! Räkna hem en. Hur är det själv? Får vi nått referat på söndag, eller är det J-18E på nolia som gäller? Gott kaffe även där…

  Svar
 • 20 november, 2009 kl. 23:58
  Permalänk

  Du har så rätt i de du skriver,, orkar inte ens analysera den här matchen! Tror bestämt att jag åker på Nolia på Söndag och kikar på Teg istället! dom verkar ju både vinna och göra många mål..till skillnad från löven :S Tagga till nu löven

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 00:07
  Permalänk

  Svar till p0 (2009-11-20 23:16)
  Kanske A-laget borde lira på Nolia? Då skulle det ju bli fullsatt.

  Jo, nog blir det nåt läsvärt även då. Det ska visst göra ont att älska Löven, så enkelt är det.

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 04:42
  Permalänk

  Har ni en egen tabell ? Stämmer inte med swhockeys:s.

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 12:28
  Permalänk

  Svar till pao (2009-11-20 23:58)
  Att Teg gör fler mål än Löven och att det är mer glädje och mer avslappnat på Nolia känns rätt klart i dagsläget.

  Det är bara så frustrerande och jobbigt att se denna misär.. man kan bara ana den ångest och panikkänsla som spelarna själva känner. Stolpe ut och motvind är väl det minsta man kan säga om den här säsongen..

  Svar
 • 21 november, 2009 kl. 12:29
  Permalänk

  Svar till Åskådare (2009-11-21 04:42)
  Jag tror vi har samma tabell.. även om vi gärna hellre gärna gjort en egen. Fast jag vet faktiskt inte vart du menar att vi gjort något eget..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: