Tung torsk mot Vita Hästen

Till sist en rätt resultatmässigt sett väldigt tung och samtidigt lite onödig torsk hemma mot Vita Hästen i T3 Center. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-2,0-1,1-1), skotten 35-16 inför 3 553 åskådare i T3 Center den här kvällen. Tungt att att vi inte kunde studsa tillbaka och återigen få vinna en hemmamatch i T3 Center. Matchen som sådan lämnade ändå möjligen en del att önska, detta oavsett att coachduon Fagervall/Jäger möjligen justerat en del i både tänk och uppställning.

För även om nu defensiven känns betydligt säkrare och trovärdig på allvar så fuskar vi i några lägen och det är det som gör att vi hamnar i underläge. När vi sedan saknar rejäl offensiv kraft och effektiva spelare blir vi återigen straffade på hemmaplan och så länge vi fortsätter ha så förtvivlat svårt att näta framåt kommer vi tyvärr aldrig att vinna.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #10 Thörnberg och #18 Ottosson

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström samt #19 Farley.

Sedan åter denna gång #12 Pavel som back nr sju och #10 Thörnberg som extraforward. Där kom dock de båda in redan under första perioden.

Laget mot Vita Hästen:

31 Linus Fernström (35 Adam Werner)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 14 Cody Murphy – 22 Nicklas Johansson – 36 Zach Hamill

2:a

5 Linus Högberg – 8 Mikko Pukka, 28 Lucas Sandström – 6 Kim Karlsson – 91 Joakim Högberg

3:e

57 Stefan Andersson – 37 Jacob Andersson , 7 David Lindquist – 24 Tobias Hage – 18 Axel Ottosson

4:e

Extra: Backen 12 Pavel, forwarden #10 Thörnberg samt linan 33 Marcus Jonsson, 74 Stefan Öhman och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelarna #12 Niklas Pavel samt #10 Jesper Thörnberg båda fick varsitt byte redan i första perioden. Totalt två byten och 1:17 min i spel respektive nio byten och 5:54 min för comebackande Jesper. Han behövde dock bara 40 sek innan han hittade nätet igen.

Vår tredje bästa målskytt får ses som ett litet ”nyförvärv” och kan visa sig bli oerhört värdefull på slutet av säsongen.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, visserligen jobbade vi tidigt till oss ett par lägen i PP men när vi inte fick utdelning istället momentum för gästerna. När de sedan nyttjade sina två lägen i PP blev de inte mindre morska. Eller fick mindre luft i lungorna.

Viktig reducering dock av #10 Thörnberg i hans första byte, behövde alltså bara 40 sek på isen innan han nätade igen.

Sedan gör då Hästen 3-1 på sitt första och enda skott i andra perioden och någonstans redan där dör matchen.

Det är inte alls så vi saknar lägen, det är inte heller så att Hästen är spelmässigt bättre än oss. Men Gästerna nyttjar sina lägen i PP och oavsett hur många eller klara lägen vi skapar så ville inte puckuslingen in i kväll. Och det är ju så man vinner matcher i hockey.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (återigen 8 min) och i kväll var vårt BP 40% (6:54 min).. Vita Hästen lägger så klart grunden till segern genom sina tre kassar PP och om man bortser ifrån Messys utvisning med 40 se kvar är de 75%:iga..

Hörde jag effektivitet?

Mer statistik

Tekningar: 29-27, alltså en rätt knapp seger men i kväll var det lite olika i grenarna då blockade skott slutade 6-7- men tacklingarna föll vi stort via 7-19.

Det kändes som att gästerna var lite hetare och då inte bara genom sitt effektiva special teams om man ser till ex.vis det fysiska spelet.

Mest istid?

 1. #24 Hage, 20:55 min
 2. #4 Emmerdahl, 20:44 min
 3. #57 S Andersson, 20:27

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fortsätta spela ”borta” fast det är hemma i T3 Center
 • Aggressivt, energifyllt men ändå kontrollerat och noggrant
 • Målvaktskampen och special teams

Ni vet väl vad vi skrivit tidigare under säsongen apropå sporten ishockey:

..och hur gick det?

Jag tyckte nog att vi ville försöka spela lite mer, inte orimligt sett till matchbild och tabelläge. Tyvärr la gästerna grunden till seger just genom att bra försvarsspel, detta då kombinerat med ett sylvasst special teams och en stabil sista utpost.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Även om vi föll tillbaka lite i gamla synder är det ändå ett helt nytt Björklöven, sedan får vi chans till revansch redan på fredag mot MODO.

..och möjligen då att det fortfarande är sju matcher (maximalt 21 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#18 Ottosson, lurig lirare och fin kasse.

två loggor

#24 Hage, klart mest istid och suverän på att teka.

en logga

#5 L Högberg, den unge backen klart stabilast i kväll.

Glaset, hel eller halvt?

Sedan kanske vi borde nämna comebackande #10 Thörnberg också, nära listan med sina 2 p och +2 på bara nio byten. Jesper kommer som sagt bli nyttig framöver..

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Vita Hästen i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

3 thoughts on “Tung torsk mot Vita Hästen

 • 15 februari, 2017 kl. 22:28
  Permalänk

  Svaga spelare som inte pressar sig in på mål, lägg in puckar på mål och stå framför mål och kriga och hugg på allt. Vi blir uttryckta runt sargen med ofarliga avslut. Gå rakt på mål och smäll på. Hoppas på en trupp nästa år med fysiskt större forwards. Nyttja Stefan A som tränare i ett av juniorlagen nästa år istället för spelare. Pensionera Stefan Ö.

  Svar
 • 15 februari, 2017 kl. 22:58
  Permalänk

  Varför får Nicklas Johansson spela i förstalinan?

  Svar
 • 15 februari, 2017 kl. 23:32
  Permalänk

  Varför ska man pensionera Öhman?
  Han spelar ju i en checkingline med Messy och Granqvist som har tillsammans skrapat ihop 7+7 över ca 80 matcher. Öhman gick bra med Murphy och Boström i 4;e. Men den bröt man ju sönder innan Boström lämnade.

  Har man råd att ha centrar som Hage, Johansson och Kim K?
  Hage har ju bara gjort 4 mål och 1 assist på 30 matcher varav 3 mål mot en juniormålvakt. Nicke har ju knappt gjort något framåt sedan han blev 1:e center, helt ofattbart att han spelar där. Kim K är ju en katastrof bakåt och en var-femte-match-spelare framåt som inte verkar kunna spela fram någon förutom Quist, och han har ju lämnat.

  Inte mycket att hurra för enligt mig.
  Centerlinjen är just nu kaputt.
  Kanske den kan visa klass i ett kval till HA men i HA fungerar det inte om inte målvakten spelar på topp och yttrarna producerar på egen hand.

  Fungerar varken i teorin eller praktiken. Har tycker jag att det känns som Fagervall har ärvt lite tänk från tidigare tränare.

  Dags att börja träna straffar, är ju också ett tips. Dubbla pass framöver och jobba ihop kedjor som fungerar.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: