Tung torsk mot Mora

Till sist en rätt klar förlust direkt efter uppehållet efter ett tämligen målrikt möte i kväll och även senast hemma mot #19 Wille Quists Almtuna i T3 Center. Torsk i kväll borta mot Mora efter återigen ett numer obligatoriskt underläge för Löven. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1,3-2,2-0), inför 2 799 åskådare i Smidjegrav Arena.

mora_lovenTyvärr kunde vi inte rida vidare på vågen och vinna den första matchen efter uppehållet. Möjligen att vinsten senast var en tillfälligghet? Matchen i kväll lämnade så mycket övrigt att önska, men vi kommer säkert igen en annan gång.. Matchen lämnade säkerligen även en del att önska för firma Åkerblom/Jäger.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #19 Farley, #20 Granlund och #26 Boström

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en sett till historien ordinär skadelista (ändå på viktiga centerpositionen!?) över indisponibla #16 LEJ, #7 Lindquist, #18 Ottosson, #24 Hage samt #74 Öhman. Sedan även denna gång #51 Bull som back nr sju och #29 Stenlund-Ädelgran som extraforward.

Laget mot Mora IK:

50 Niklas Lundström (35 Adam Werner)

1:a

55 Simon Fredriksson – 12 Niklas Pavel, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

2:a

42 Emil Wikström – 37 Jacob Andersson, 26 Linus Boström – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

3:e

57 Stefan Andersson – 4 Jonas Emmerdahl, 28 Lucas Sandström – 22 Nicklas Johansson – 19 Austin Farley

4:e

Extra: 51 Christian Bull och 29 Isak Stenlund-Ädelgran, samt linan 20 Mattias Granlund – 33 Marcus Jonsson – 41 Andreas Vikström

Där extraspelarna backen #51 Bull som #29 Stenlund-Ädelgran blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, väl mycket vilda västern eller High Chaparall.

Kändes som vare sig struktur eller tanke what so ever. Visserligen ett av topplagen i ligan som dessutom är erkänt hemmastarka, men att sortera in och räkna rätt i egen zon känns så elementärt. Eller?

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 50%..

Det här börjar på allvar bli ett riktigt allvarligt problem, nu räcker det inte heller att få ordning på det ena.. men vårt spel i spel 5-5 krävs att vi verkligen steppar upp i båda spelformerna. För att vara uddlösa i PP och dessutom generösa i BP är ingen bra kombo.

Mer statistik

Tekningar: 39-28, alltså en övervikt för Mora men i kväll föll vi för övrigt dessutom i grenarna blockade skott med 10-13 som tacklingarna med 5-10.

Skotten för övrigt 44-29, vilket innebar att #50 Lundström till sist blev knappt 89%:ig i kassen och i sin comeback eller om vi ska kalla det återkomst.

Mest istid?

 1. #57 S Andersson, 22:21 min
 2. #37 J Andersson, 21:26 min
 3. #6 Karlsson, 21:08 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Hålla emot första 10 min och gärna sätta första målet. Vi vet hur det slutar om vi inte får det.
 • Colliton vill se fart i spelet, hellre då att vi försöker hålla i hop, få stopp och vara noggranna.
 • Följetongen special teams. När ska vi få ordning på dessa spelmoment?

..och hur gick det?

Njae, det blev helt enkelt platt pannkaka på allt det vi inför hoppades på.

Vad tar vi med oss från matchen?

 • Att det är en ny chans till poäng redan på fredag.
 • Att Farley och Hamill återigen fanns med i protokollet.
 • #20 Granlunds ”pump” vid 1-2.. ren klass!

PS. Hur kan man efter i kväll tro att laget mått bra av uppehållet, dels hård träning och sedan ett par dagar för att ladda batterierna och komma ut aggressiva och med ett otroligt engagemang?

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

# – , njae sorry boys!

två loggor

#19 Farley, spelar +2 och nätar för andra matchen i rad.

en logga

#20 Granlund, ska spela jobbig och döda BP. Nu dessutom pumpande målskytt.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot Mora i Smidjegrav Arena i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

12 thoughts on “Tung torsk mot Mora

 • 7 december, 2016 kl. 22:25
  Permalänk

  Årets bottennapp, fanns inget positivt att ta med sig. Löven var divisionen sämre än Mora. Är läget nedtränade eller otränade? Denna hyllade Jesper Jäger, vad har han bidragit med till försvarsspelet sedan han kom in i A laget? Varför spelar Stefan Andersson så mycket per match, vad är det han gör bra?

  Svar
  • 7 december, 2016 kl. 22:52
   Permalänk

   Håller med ola i mycket.
   S.A är inte bra för tillfället men vilken ska spela mer?
   Fredriksson och Pavel klart sämst i denna match är inne på 3 av målen.
   Fredriksson spelar fast oss i egen zon hela tiden och pavel, ja känns som han är överallt och ingen stans.
   Så vem ska de spela? J.A är en säkerhetsrisk. Lej har blivit bättre defensivt men har i allt för många matcher på slutet kostat oss mål i baken med idiotpassningar mitt i slottet osv. Pavel och Fredriksson som så fort de får pucken lägger den i rundeln och den stoppas på blå?
   Wikström? som lått kunde lyfta ut pucken i mittzon idag men träffar liggande spelare en meter framför sig och det blir en spelvändning från egen blå, hönsgård och mål?
   Eller Bull som inte varit allt för stabil so far?
   nja finns nog inga andra backar att tillgå som kan tugga minuter.

   Svar
 • 7 december, 2016 kl. 22:50
  Permalänk

  Säger det igen !
  Har sagt det tidigare .
  Nr 55 Simon Fredriksson herregud detta jävla petande me klubban . Ställ dit kroppen för faan så tar det stop för motståndarna . Är ikväll inne på 3 baklänges mål .

  Fast idag är det inte bara han som är kvar på bussen ! Hela laget ser ut dom dom är flera divisioner sämre än Mora . Fortsätter detta skit spel så är löven sist snart !

  O ärligt talat det spel som presenteras idag är sjukt jävla dåligt av ett gäng betalda så kallade hockeyproffs .
  Mora åker 8or runt löven o passar o leker runt hur dom vill . O man får skämmas för att man håller på ett av allsvenskans sämsta lag .

  Joga o mys verkar va det dom e intresserade av o syssla me !

  Svar
 • 7 december, 2016 kl. 22:52
  Permalänk

  Granlund???
  Mästare i att tappa pucken vid egen blå, missade att få ut pucken ur egna zonen 7-8 gånger ikväll.

  Svar
 • 7 december, 2016 kl. 23:40
  Permalänk

  Hörde just intervjun med Åkerblom efter matchen och han tyckte att Löven vann matchen i 5 mot 5 ???
  Vilken match såg han ?? Han säger också att då det gäller PP är det bara fortsätta jobba med tålamod och kontinuitet så kommer det att lossna i PP OCKSÅ, vad då också ? det har ju inte lossnat på hela säsongen varken i 5 mot 5 eller i PP.
  Men vi supportrar kan vara helt lugna eftersom Åkerblom avslutar intervjun med att säga att han vet vad felet är varför vi släpper in så många mål men han vill inte säga det. Hoppas bara att han vill säga det till killarna i alla fall.
  Sedan undrar jag om firma Åkerblom & Jäger sov i båset på slutet, underläge med 2 mål 3,23 kvar av matchen och vi får PP, varför i helvete plockar man inte ut målvakten då utan väntar till det är bara 17 sekunder kvar av utvisningen. Var man rädd för att PP skulle bli ändå sämre om vi spelade 6 mot 4 ? Då kan jag säga att det är inte möjligt, för sämre PP har nog ingen sett på mycket länge, Mora hade totalt fler lägen att gör mål i våra PP än vad vi hade.

  Svar
 • 7 december, 2016 kl. 23:45
  Permalänk

  Åkerblom var ganska så tydlig i att man behöver en ny målvakt. Tyvärr räcker det nog inte som det såg ut idag men det skulle iaf vara en början på en förbättring.

  Stefan Andersson är katastrof. Hinner inte med och tar numer även konstant fel beslut. Var Palmebjörk så dålig att han skeppades ifjol så måste bara Stefan gå samma öde tillmötes nu. Iväg till Norge eller Danmark där han har en chans att kanske hinna med. Är inte god för en minut i speltid som det sett ut på slutet. Tyvärr..

  Nicke måste även han sluta matchas. Iaf i boxplay där han är en fullkomlig katastrof.

  Hamill och Kim måste få vettiga kedjekamrater. De får ut nada när de är de enda som har lite hockey i sig i sina linor. Antingen sätter man tillbaka Sandström med Kim och Thörnberg eller så sätter man Hamill ihop med Kim och Thörnberg. Bättre med en femma som kan skapa än med inga..

  Wikström borde förpassas till Piteå permanent och någon ny back måste in.

  Alla spelare måste se sig i spegeln och fundera på det de gör. Även om de flesta är väldigt begränsade hockeyspelare med klen talang så får det inte se ut som idag. Oacceptabelt.

  Slutligen så måste Löven och Fagge göra som Modo och ge Dalle nya arbetsuppgifter på samma sätt som Svartvadet petades i Övik. Dalle har misslyckats enormt under sin tid i klubben och ska inte alls vara involverad i sporten från och med nu.

  Svar
 • 8 december, 2016 kl. 00:07
  Permalänk

  6 matcher 27 mål i baken hur är det ens möjligt ?
  Vågar inte ens tänka hur många det är i baken om 6 matcher till
  Kan va så att löven ligger sist då o har på 12 matcher släppt in 50-60 mål ?
  Han säger att han vet va felet är ?
  Ingen vettig tränare låter laget släppa in 27 mål på 6 matcher .
  o sen säger sig veta varför o inte gör nått åt det?

  Svar
  • 8 december, 2016 kl. 00:43
   Permalänk

   Hans svar kan bara tolkas som att han behöver en ny målvakt. Jag gissar på att Löven redan är nära någon och att dagens match var Lundströms sista chans att visa att han håller.

   Svar
   • 8 december, 2016 kl. 07:20
    Permalänk

    Ehh kan inte klaga på lundström den här matchen ! Backarnas fel i alla mål !

    Svar
 • 8 december, 2016 kl. 01:43
  Permalänk

  Håller med Per,Åkerbloms svar kan inte tolkas som något annat.
  Men jag tolkar det som att vi behöver en förstamålvakt av klass,någon som kan avlasta Werner och ge honom konkurrens så han också steppar upp till den nivå han höll förut,för dom 27 insläppta målen förutom idag är inte Lundströms fel…

  Svar
  • 8 december, 2016 kl. 09:20
   Permalänk

   Torsken och baklängesmålen igår kväll ska vi väl inte lasta Lundström för. Med tanke på hans ringa speltid tidigare så gör han en godkänd insats och kom upp med några riktigt bra räddningar sedan kan man alltid säga att målvakten borde tagit något mål. Nej det var den STORA bristen i defensiven och det patetiskt dåliga BP som återigen fällde Löven.

   Svar
 • 8 december, 2016 kl. 11:53
  Permalänk

  Såg ut att vara Jonssons speltanke som ligger kvar som en våt filt. Visst är det svaga spelarinsatser över lag men taktiken verkar osund med det laget. Ska bli skönt att slippa tränarparet nästa säsong samt en en hop spelare som kan spela i Vännas eller nån annanstans.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: