Tung torsk i premiären

Gröngula Björklöven kunde i säsongens premiärmatch för säsongen 16/17 borta mot IK Oskarshamn (det lag vi brukar ha rätt svårt för) inte heller denna gång bärga några någon poäng. IK Oskarshamn vann till sist med 3-2 efter periodsiffrorna med hemmalaget före (0-2,2-0,1-0) inför 2 022 i Be-Ge Hockey Center och Lövens mål av nyförvärven #32 Fredriksson och #29 Stenlund-Ädelgran.

Johan Löf / AXELLÖF

Coachduon Jonsson och Åkerblom har en del att fundera på och jobba vidare med. Arkivfoto: AXELLÖF

För att spana in fler Lövenbilder från AXELLÖF, klicka HÄR.

Sedan ska man såklart ta första matchen för vad den är och det är väl först en bit in på ligan vi verkligen vart de gröngula Björklöven står jämfört med de övriga i ligan, men det som står helt klart efter i kväll är att man alltid kommer behöva jobba oerhårt hårt och i varje period, varje djäkla byte slita och sälja sig förbannat dyrt. Det vi sett på försäsongen var knappast någon tillfällighet, kändes snarare som vi i den första perioden petat in ännu en växel. Så långt lovade det oerhört gott.

Men det här var ändå bara Björklövens första riktiga match för säsongen och förhoppningsvis den en del besked kring vad laget måste jobba vidare på. Och givetvis vad man kan ta med sig. I kvällens match saknades forwardsduon #6 Kim Karlsson och #10 Jesper Thörnberg samt att norske backen #51 Christian Bull som extraback.

Först lite kort om special teams:

PP; 0% (8 min)

BP; 100% ( 5:40 min)

..och vad hade vi skrivit om i vårt försnack som kvällens nycklar?

 • Under försäsongen har vi sett ett fint gröngult special teams, viktigt att det fortsätter på samma vis nu i ligan.
 • Hitta glädje och njut av stunden, försäsongen är äntligen över.
 • Sedan då till sist attityden, jobbet, inte fuska med några detaljer eller att aldrig någonsin ge upp.

Lyckas vi med allt detta har vi stor chans på ett bra resultat i kväll, sällan de med svettigast tröjor alltid förlorar.

..och hur gick det?

Nja, det här med special teams inte mycket att skriva hem om i kväll. Vi fick bl.a. tre raka lägen och sex minuter i den tredje rundan till att i vart fall kvittera Oskarshamn ledning. Där lyckades vi inte skapa mycket. Vill även på den laggande sändningen ha uppfattat att vi nåt tillfälle inte ens hunnit fram till tekningen i offensiv zon, kanske inte riktigt okej. Samtidigt väldigt ovanligt att de svartvit-randiga släpper pucken i det läget.

Men glädjen av ”riktiga matcher” och även allt det här med attityd, jobb och inte fuska med detaljer, första perioden klart över förväntan och så långt bara plus. Sedan tyvärr några billiga kassar i baken och även om andra kassen är lite av en slump är vi vid både det första och tredje målet fler spelare, men vi räknar lite fel eller hamnar på hälarna. Kändes lite surt.

Bloggens 3 löv i matchen?

tre loggor

#18 Axel Ottosson

två loggor

#32 Simon Fredriksson

en logga

#4 Jonas Emmerdahl

***

 

Bloggen återkommer framöver med ytterligare inlägg angående matchen, men HÄR hittar du så länge allt om matchen.

Vad har du själv för tankar efter matchen och vilka tyckte du utmärkte sig mest i vårt gröngula Björklöven i kväll? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

* * *

Då ingen tippat på Fredriksson som första målskytt behåller vi priset i kväll och kör i stället en ny tävling på fredag mot Tingsryd..

9 thoughts on “Tung torsk i premiären

 • 14 september, 2016 kl. 22:01
  Permalänk

  Stefan och Emil bör nog inte spela mer ihop. Eller spela alls…

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 22:04
  Permalänk

  Det var riktigt dåligt i p.p i sista.
  Att få spela i num.överläge så länge utan direkt farligheter känns inte bra.
  Bakåt väldigt darrigt , Stefan verkar trög och vi har en stark back som inte verkar hänga med i anfallen mot oss, känns inte bra!!
  Nä fortsätter de så här med så dåligt försvar som många befarat så blir herrarna Jonsson,Åkerblom inte kvar länge.

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 22:08
  Permalänk

  Nyss hemkommen från att ha bevittnat seriepremiären mellan Karlstad och Team Thorengruppen i SSL. Läser lite om Lövenmatchen och kan ju bara konstatera en sak. Ännu en jobbig jävla uddamålsförlust, dessutom efter att ha haft ledningen med 2-0. Gissa om man är less på dessa förluster. Jaja, nya tag i hemmapremiären.

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 22:11
  Permalänk

  Orken att åka som dom första 15 minuterna håller inte… TT:s spelidé är kass den är förlegad…. Att spela med hög press och mycket skridskor är jättebra men inget lag kan görs det i 60 minuter man måste ha 2-3 spel att luta sig mot och det har inte TT
  TT = tuggummitommy.

  Svar
  • 14 september, 2016 kl. 22:40
   Permalänk

   Håller med. Man såg ju tydligt att orken tröt och då kommer felbesluten som ikväll blev väldigt förödande. Sen är det väl Fagervall som satt spelidén?

   Svar
 • 14 september, 2016 kl. 22:24
  Permalänk

  Ni tycker inte att det är relevant att nämna Wikström och Andersson som båda slarvar på alla våra bakåtmål? Känns som en grej att ta med när man skriver om matchen.

  Svar
  • 14 september, 2016 kl. 22:38
   Permalänk

   Ingen idé att hänga ut enskilda spelare. De blir inte bättre av det. Om de inte håller måttet måste vi ha förtroende i de styrande att de tar tag i saken. Sen var det andra som hade mist lika stor betydelse i agerandet vid baklängesmålen.

   Svar
 • 14 september, 2016 kl. 22:53
  Permalänk

  Det som i 10-15 minuter kändes som wow detta kan bli riktigt kul, slutade med en orolig känsla i magen. Klarar vi bara av att spela en typ av spel? En typ som man inte kommer orka i en hel match, och när man inte orkar längre så kommer man falla platt som en pannkaka. Jaja detta var första matchen, och nu blir det bättre framöver. 🙂

  Svar
 • 14 september, 2016 kl. 23:56
  Permalänk

  Tycker dock som de flesta, första perran wow liksom, sen bläää! Satt mest o retade mig på den j-a fegisen Deshamps el va han nu hette..?
  Sen tycker jag dock att vi skapar en hel drös med kvitteringslägen ändå, så jag vill inte måla fan på väggen än

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: