Truppläge 2017/18

Sedan senaste inlägget kring truppen ett nyförvärv i backen Åkerström, sedan en typ av förlängning när målvakten Werner återigen lånas in för hela säsongen och till sist då förlängningen i torsdags med vår gröngule fanbärare #33 Marcus ”Messy” Jonsson. Det kontraktet alltså på hela 2+1. Genom det nu sju backar samt nio forwards på kontrakt och eftersom laget nu alltjämt har lite semester, i dag en uppdatering på aktuellt truppläge inför kommande säsong.

Aktuellt truppläge just nu:

General Manager
Joakim Fagervall

Sportchef
?

Tränare
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Jesper Jäger (ännu inte bekräftad av Löven)

Spelartrupp

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#
37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson
#? Simon Åkerström (18/19)

Forwards
#
7 David Lindquist
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson (A)
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har två eller tre platser kvar i stället för ynka en. Med två kvar gärna en Jesper Lindgren och en Krisse Berglund, hade så klart inte heller suttit fel med ännu en stor fysisk likt Acke Hellström.

Ser vi sedan till forwards är det frågan om det blir så många fler förlängningar, själv hoppas jag dock på ex.vis Emil Norberg som fick några matcher under säsongen och på temat hemvändande junior skulle William Eriksson absolut vara intressant.

Men här gäller det sedan att krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong. Klart att någon i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite ”skägg” nu och gärna lite kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring. Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

5 thoughts on “Truppläge 2017/18

 • 27 mars, 2017 kl. 10:44
  Permalänk

  Vet du något mer om läget kring Thörnberg, klart att han lämnar? Kim och Öhman, har de fått kontraktsförslag eller blir de inte kvar…?

  Svar
  • 27 mars, 2017 kl. 15:49
   Permalänk

   Vi försöker luska i ev. kontraktsförslag Stefan, det är tyvärr väldigt mycket ”locket på” i dessa tider och inte så lätt att få konkreta svar. Fagervall sa sedan väldigt tidigt att han inte kommer kommentera rykten etc. när nåt är klart kommuniceras det via hemsidan. Men när det gäller Öhman vet vi ju numer hur det blir..

   Svar
 • 27 mars, 2017 kl. 11:44
  Permalänk

  Det jag saknat ända sedan han lämnat är en ny Olof Mårs. Vi måste ha en powerforward som parkerar framför målvakten i pp som skottar in returer. Det är så viktigt i dagens hockey att skymma målvakten. Ge oss en ny Mårs med god pondus och karaktär…

  Svar
  • 27 mars, 2017 kl. 15:53
   Permalänk

   Jag håller med Ellge, det har jag skrivit mer än en gång i olika inlägg här på bloggen.. se bl.a. när bloggen ger sin syn på forwardssidan. Nu hade möjligen Olof vissa begränsningar i både det fysiska spelet som skridskoåkningen, men när det gällde att tåla stryk och sedan raka in returer var han grym. Saknar också helt klart Mårs.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: