Truppläge 17/18

Sedan senaste inlägget kring truppen sedan en typ av förlängning/nyförvärv när forwarden #40 Emil Norberg (-99) skrev sitt första A-lagskontrakt. Genom det nu sju backar samt tio forwards på kontrakt och även om laget nu har kört i gång med försäsongsträningen inför kommande säsong, i dag en uppdatering på aktuellt truppläge inför kommande säsong.

Aktuellt truppläge just nu:

General Manager
Joakim Fagervall

Sportchef
?

Tränare
Joakim Fagervall

Ass. tränare
Jesper Jäger (ännu inte bekräftad av Löven)

Spelartrupp

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)

Backar
#4 Jonas Emmerdahl (18/19)
#8 Mikko Pukka
#12 Niklas Pavel (18/19)
#
37 Jacob Andersson
#42 Emil Wikström
#57 Stefan Andersson
#? Simon Åkerström (18/19)

Forwards
#
7 David Lindquist
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)

När det gäller såväl backar som forwards lite intressant vad som ev. händer med de som redan satt på kontrakt, men antingen fick begränsat med speltid eller helt enkelt bara inte presterade tillräckligt bra.

Nu har ju Fagervall återigen pratat om topp 4 till kommande säsong och det verkar ju konstigt att vi helt plötsligt skulle bli det utan att även spetsa till truppen.

När det gäller backsidan så klart helt andra förutsättningar att bygga om och till ifall vi har två eller tre platser kvar i stället för ynka en. Med två kvar gärna en Jesper Lindgren och en ”etablerad tvåvägs”, hade så klart inte heller suttit fel med ännu en stor fysisk likt Acke Hellström.

Ser vi sedan till forwards är det frågan om det blir så många fler förlängningar, men på temat hemvändande junior skulle William Eriksson absolut vara intressant.

Men här gäller det sedan att krydda med spetsen och de som ska utgöra vår leadingline kommande säsong. Klart att någon i truppen kan lira i första, en eller möjligen två i den andra men helt klart måste det in lite ”skägg” nu och gärna lite kilon för att laget på förhand ska kännas som ett med bättre potential än det vi hade den gångna säsongen.

Eller?

* * *

Tankar och reflektioner kring truppläget i dag och hur tycker du vi borde bygga vidare?

Tror du förresten på något nytt pling vid kl. 14:00 i dag..? Och i så fall vad? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Sedan fortsätter vi pusha för den gröngula Supporterspelaren 2017/18 – Tillsammans spetsar vi Fagervalls armé, vi sponsrar skägg med god plösföring. Och även då att uppdatera hur insamlingen går. Länk till inlägget och klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.

– Jobba, jobba.. jooobah!

4 thoughts on “Truppläge 17/18

 • 3 april, 2017 kl. 10:02
  Permalänk

  Spontant! Werner i mål….bra….Emmerdahl, Pukka på backsidan bra….Murphy,Lindqvist,Farley, Messy känns bra….resten ??? Hoppas dom alla överraskar..! Det behövs några ”stabila” till in för att jag ska tro på top 4 om säger så….

  Svar
 • 3 april, 2017 kl. 10:33
  Permalänk

  Det ser ju ut att både ssk och Västerås åker ur HA finns det där några spelare som Fagervall skulle kunna ta till löven?

  Svar
 • 3 april, 2017 kl. 11:40
  Permalänk

  Tror att vi får vänta ett par veckor på nästa kontrakt. Först vill alla SHL-klubbar plocka spelare och sedan får vi andra se vad som blir över.

  Svar
 • 3 april, 2017 kl. 19:07
  Permalänk

  Kim signas sedan blir det inga fler förlängningar. Troligen bryts några kontrakt också. Så det finns utrymme för spännande silly.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: