Truppgenomgång – målvakter

Gröngula Björklöven återsamlades i förra veckan och efter officiell ispremiär i går fortsätter vi nu att fortsätta syna truppen inför säsongen 2017/2018.

I måndags var det ledarna, i dag blir målvakterna innan ispremiären och nästa gång tänkte jag syna backarna i vårt representationslag. Vilka är då kvar sedan i fjol och har vi om möjligt förstärkt den delen av truppen?

Aktuellt truppläge just nu:

Spelartruppen 17/18

Målvakter
#35 Adam Werner (Säsongslån FBK)
#31 Oscar Masiello (lån Luleå HF)

* * *

Nyförvärv?

#31 Oscar Masiello (lån Luleå HF)

Förluster?

#31 Fernström (ny klubb ej klar), #50 Lundström (Hvidovre Fighters)

Rent spontant är det väl möjligen målvaktssidan som de flesta på förhand känner främst osäkerhet kring. Under våra fyra säsonger i HA sedan återkomsten förövrigt bara #47 Lindskoug som stannat fler än en säsong. Apropå det här med kontinuitet.

Nu är visserligen Adam kvar sedan i fjol men det är trots allt lite känsligt med ”bara” inlånade målvakter även om nu Werner återigen är för hela säsongen. På målvaktssidan ingen direkt kontinuitet sedan vi återigen kvalificerade oss för HockeyAllsvenskan och även om det prövats lite olika koncept under dessa fyra säsonger känns denna uppställning på förhand väldigt oprövad.

Det finns så klart alltid en uppsida och två sidor av ett mynt men Werner och Masiello har defakto trots allt så här långt bara 30 seniormatcher på kontot. Tillsammans. Då är för övrigt fyra av dessa i Hockeyettan.

Duon påminner till viss del om Lindskoug/Mattsson inför 14/15 men dessa hade redan då 30 matcher tillsammans i minst HockeyAllsvenkan och Lindskoug spelade bl.a. avgörande matcher i kvalet när Rögle BK kvalificerade sig för SHL. Jag gillar egentligen tänket med två tävlande målvakter, här är jag dock lite orolig kring att den unga duon verkligen kan sporra varandra tillräckligt och faktiskt bära laget.

Joakim Fagervall har så klart bra koll på Oscar sedan tiden i Luleå, men ifall vi återigen tvingas förstärka (rätt dyrt?) under säsong (tänk #lexfernström) torde Fagervall bli rätt kritiserad för sitt tämligen vågade spel inför säsongen. Sedan ska vi komma i håg att i fjol under den sista tiden var det faktiskt Werner som klev fram stort. Då pallade Adam absolut tryck och annat, men det blir något annat nu när han förväntas vara etta.

Fagervall har hela tiden pratat om ”Topp 4” och ”allt annat än toppen är blekt”, det återstår att se vars laget hamnar men målvaktssidan känns sammantaget ändå lite vågad på förhand. Inte så att de är lastgamla på något sätt, de kommer så klart även backas upp av den ytterst inspirerande målvaktstränaren Steken Ekman.

Men duon är rätt oprövad och ett stort ansvar vilar på deras axlar, pallar ynglingarna trycket och kan de verkligen bära laget mot ”Topp 4?”

* * *

Dina tankar kring ovanstående och vår målvaktssida, fältet som vanligt rätt fritt.. Litar du på #35 Werner som tänkt etta och #31 Masiello som back up etc.?

Skriv gärna en kommentar!

4 thoughts on “Truppgenomgång – målvakter

 • 9 augusti, 2017 kl. 07:33
  Permalänk

  Mycket hänger i självförtroendet och starten på säsongen. Går det bra håller målvakterna, går det dåligt värvas en rutinerad målvakt i november

  Svar
 • 9 augusti, 2017 kl. 09:07
  Permalänk

  Får Werner fungerande back spel så fixar han resten.

  Svar
 • 9 augusti, 2017 kl. 09:40
  Permalänk

  Om Fagervall lyckas styra upp försvaret och deras spel jämfört med förra säsongens virrvarr då är jag övertygad om att Werner kommer klara uppgiften galant. Starten blir naturligtvis viktig som vanligt.

  Svar
 • 11 augusti, 2017 kl. 17:15
  Permalänk

  Werner tror jag kommer att växa den här säsongen men det är tufft att så tidigt i senior karriären komma in och axla första spaden då det gäller Oscar M så är jag väldigt tveksam till att han håller i allsvenskan redan nu. Vad jag vet så har han en ! senior match i ryggsäcken så det kan nog bli tufft men som jag tror jag skrivit tidigare så blir ingen gladare än jag om kan motbevisa mig.
  Jag hade hellre sett en rutinerad mv vid sidan om Werner där dom fått tävla om första spaden, konkurrens ger utveckling i alla sammanhang. Till sist så är jag ytterst tveksam till att ha två målvakter på lån men jag litar som vanligt till 100 % på att Jocke vet vad han gör och att det blir bra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: