Truppgenomgång – ledare

Gröngula Björklöven återsamlades i tisdags i förra veckan efter några veckors ”semester” med egen träning under eget ansvar på agendan. I övermorgon onsdag officiell ispremiär kl. 17 och nu dags att börja syna truppen inför säsongen 2017/2018. I dag tänkte jag börja in syna ledarna till vårt representationslag, vilka är kvar sedan i fjol och har vi om möjligt förstärkt den delen av truppen?

Aktuellt truppläge just nu:

Team Manager
J-O Eklund

Head coach/spelarrekryterare
Joakim Fagervall (19/20)

Ass. coach
Jesper Jäger (19/20)

Målvakts tränare
Markus Ekman

Fystränare
Stefan Öhman

Mental tränare
John Jansson (19/20)

Material/Equipment
Lars Stenmark

* * *

Rent spontant del lagdel som i dagsläget känns allra mest färdig och komplett, bl.a. otroligt spännande nyförvärv i form av fystränare Öhman och den mentala coachen Jansson.

Sedan finns här dessutom rejäl kontinuitet när såväl Fagervall, Jäger, Ekman som Eklund fanns med redan i fjol även om J-O tidigare benämnts lagledare eller nåt liknande. Resor och så har han hursom bokat sedan tidigare, möjligen en utökad administrativ roll och sedan verkar han även hjälpt till rent praktiskt med lägenheter etc.

Här ska det även bli intressant att se vad John Jansson kan tillföra på både kort och lång sikt. Johns CV är iaf inte kattskit och det här tror jag kan komma bli ett rejält lyft för hela klubben. När det gäller fystränare Öhman har ni fått möta honom tidigare genom bloggens intervjuer och här är känslan att klubben landat ännu ett oerhört kompetent förvärv. När Stefan även kommer ha tid till laget på annat sätt framöver än vad fystränarna haft tidigare, så kan vi nog räkna med att lagets fysiska status succesivt kommer förbättras för varje säsong.

Om man inför förra säsongen att det var upp till bevis för f.d. sportchef Daniel Johansson och tränarduon TJ/Åkerblom är det verkligen nu dags att Fagervall levererar och gör verkstad av ”Topp 4”. Jocke titulerades GM förra säsongen och även om han ärvt sju spelare från Johansson har han nu ändå fått välja förlängningar, handplocka nyförvärv och bygga sin trupp utifrån det berömda ”systemet”.

Fagervall har hela tiden pratat om ”Topp 4” och ”allt annat än toppen är blekt”, det återstår att se vars laget hamnar men ledarsidan känns sammantaget oerhört trygg och tämligen stabil. Skönt också med lite kontinuitet på så många positioner som omväxling.

* * *

Dina tankar kring ovanstående och vår ledarsida, fältet som vanligt rätt fritt.. Litar du på Joakim Fagervall som sportchef/spelarrekryterare eller vill du bara se honom i båset etc.?

Skriv gärna en kommentar!

3 thoughts on “Truppgenomgång – ledare

  • 8 augusti, 2017 kl. 13:40
   Permalänk

   Bra där per, det ska uppdateras..

   Svar
 • 7 augusti, 2017 kl. 23:36
  Permalänk

  Ska jag vara helt ärlig så var jag väldigt besviken på Björklöven ifjol när man valde att behålla Tommy. Det hade skurit sej mellan honom och några spelare och han hade tappat omklädningsrummet. För att gå på kontinuiteten på ledarsidan offrade man identiteten på spelarsidan och gjorde en rejäl makrover där. Det var inte tal om någon kontinutet på spelarna då.
  Jag kände ingen pepp alls inför upptakten förra säsongen, men det är ju omöjligt att blunda och låssas vara ointresserad. Men det gjorde ont hur man behandlade Quist, Palme och Kevin för att nämna några.
  När Fagervall äntligen klev ner i båset kändes det som att nu är vi på rätt väg att bygga gruppdynamik och få med alla spelare i samma riktning. Det glädjer att höra alla spelare berömma Fagge som ledare när dom intervjuas och hur dom tycket gruppen fungerar bra. Nu är vi på rätt väg och det är nu vi ska måna om kontinutet när vi har en fungerande verksamhet. Denna hösten är jag väldigt peppad och känner stor optimism. Får vi en hyfsad start och spelarna får lite självförtroende så tror jag att många har mer att ge än ifjol och att man känner varandra bättre direkt än förra året när många var nya i laget. Jag vill inte ta i för mycket, men jag är helt övertygad att vi denna säsong inte kommer att hålla till i botten av serien.
  Skulle jag få önska så saknar jag fortfarande en spelartyp likt Olof Mårs som är oöm och parkerar framför mål med känsla för att skotta in returer och skymma skott. En sådan pjäs skulle vara enormt nyttig för laget….
  Nu vänder det….

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: