Truppgenomgång – forwards

Gröngula Björklöven hade officiell ispremiär i onsdags och i dag fortsätter jag att syna truppen inför säsongen 2017/2018.

I måndags var det ledarna, därefter målvakterna innan ispremiären, i fredags var det backarna innan jag i dag tänkte avsluta med att syna våra gröngula forwards i vårt representationslag.

Vilka är då kvar sedan i fjol och har vi om möjligt förstärkt den delen av truppen?

Aktuellt truppläge just nu:

Spelartruppen 17/18

Forwards

#6 Kim Karlsson
#7 David Lindquist
#11 Andreas Vikström
#13 Fredric Andersson (19/20)
#14 Cody Murphy
#18 Axel Ottosson
#19 Austin Farley
#20 Mattias Granlund
#22 Nicklas Johansson
#24 Tobias Hage
#25 Filiph Åström (19/20)
#29 Isak Stenlund-Ädelgran
#33 Marcus Jonsson (18/19 option 19/20)
#40 Emil Norberg (18/19)
#90 Alex Hutchings

Nyförvärv?

#13 Fredric Andersson (Örebro HF), #90 Alex Hutchings (Winterthur), #10 Emil Norberg, #39 Filiph Åström båda från juniorleden och sedan då #11 Andreas Vikström som kontrakterats i samarbete med Teg SK.

Förluster?

#10 Thörnberg, #21 Hetta, #28 Sandström, #36 Hamill, #91 Högberg samt då #26 Sundström samt f.d kaptenen #74 Öhman som båda slutat.

Ser vi bara till antalet nyförvärv jämfört med spelarförlusterna möjligen den lagdel jag trots nu 15 kontrakterade forwards tror vi ännu inte sett den färdiga uppställningen. Dels brukar alltid de lokala företagen presentera en egen spelare en bit in på säsongen (tänk Trotter, Hamill etc.) och sedan har vi dessutom Supportspelaren 17/18 där fansen själva kommer sponsra och i vart fall bidra till ännu en spelare.

Men här vi fått in helt nödvändig spets i målkungen #90 Alex Hutchings, även vår nye kapten #13 Fredric Andersson som utöver C på bröstet dessutom belönats med ett kontrakt på hela tre säsonger vilket samtidigt säger en del om vad som förväntas från honom.

Här känner jag dock än så länge att vi möjligen tappat en del jämfört med i fjol när såväl två av de tre främsta målskyttarna i form av Sandström och Thörnberg försvunnit, sedan då dessutom den med näst mest poäng per match i form av företagens spelare Zach Hamill som bl.a. satte avgörande kassen mot Västerås i sista matchen. Sedan både rutin och klubbhjärta i såväl Sundström som kom in i slutet och inte minst vår f.d kapten Stefan Öhman som bl.a genom ca 58% i tekningar bidrog till att vi ofta kunde börja med pucken i stället för att jaga.

Samtidigt gillar jag satsningen, eller i vart fall, möjligheterna som nu getts för de unga juniorerna #10 Norberg (-99) och #39 Åström (-01) att verkligen jaga på och utmana de äldre. Här ska bl.a. Emil ha imponerat rätt stort under sommarens off ice och jag tyckte redan under förra säsongen att Norberg visade både energi, mod och skills när han fick chansen. Jag tyckte nog han borde fått fler chanser än de blott fyra han fick förra säsongen. Hoppas och tror verkligen på fler matcher för Emil under den kommande.

Men om man ser till bygget just nu ex.vis bara tre av 15 som är högerfattade och för att optimera bygget borde kanske en tredjedel ha den fattningen? Jag känner ändå att vi genom 13, 6, 7, 18, 24 samt 22 har alternativ för en tämligen stark centeruppställning, här kan dock såväl Kim, David som Axel även nyttjas på en kant.

Genom Sandström (ny klubb ej klar) har vi dock tappat en ”riktigt jobbig djävel” som dessutom tyckte om att bidra stort i det fysiska spelet. Nåt jag däremot tyckt vi verkligen saknat de senaste säsongerna är en riktig tålig grävskopa likt Olof Mårs, en sån som bara tål hur mycket stryk som helst och utöver att styra in en del puckar har förmågan att gräva fram de lösa och därefter trycka in gummit.

Sedan ska vi lägga till att vi har ett form av nyförvärv i Kim Karlsson som fick förra årets försäsong helt spolierad, därtill har nu David Lindquist (likt backen Pavel) ännu en rejäl försäsong i kroppen och med en hel Austin Farley som noterades för 10 p på 17 matcher i fjol har vi trots allt en del offensiva hot att tillgå.

Fagervall har hela tiden pratat om ”Topp 4” och ”allt annat än toppen är blekt”, det återstår att se vars laget hamnar men forwardssidan känns sammantaget ändå så här långt hyggligt väl sammansatt på förhand.

Sedan vet vi då inte händer på den eller de sista platserna, men eftersom vi har en del bredd och genom samarbetet med Teg dessutom Vikström på kontrakt så ska de spelare som ev. presenterats längre fram tillföra riktig spets och egenskaper vi så här långt har för lite av.

Sedan kommer inte forwardssidans styrka att avgöras av hur bra nye Fredric Andersson är eller hur många mål Alex Hutchings gör, här är det i stället de yngre som Lindquist, Norberg och Ottosson som måste ta kliv och även utvecklas under säsongen. Det gäller även att duon Farley och Murphy som vi såg i fjol fortsätter på minst samma nivå den här säsongen.

Det är det som jag tror kommer bli avgörande för hur framgångsrik och lyckosam Björklövens säsong 2017/18 blir.

* * *

Dina tankar kring ovanstående och vår forwardssida, fältet som vanligt rätt fritt.. Tror du att det ex.vis kommer räcka med de spetsspelare som kommit in genom nye kaptenen #13 Andersson och vår hemvändande målkung #90 Hutchings?

..och om det då skulle tillkomma en eller två forwards till bygget, vad vill du då se på de sista platserna? Skriv gärna en kommentar!

2 thoughts on “Truppgenomgång – forwards

 • 13 augusti, 2017 kl. 12:22
  Permalänk

  Om vi räknar Farley som nyförvärv, med Fredrik och Alex utöver det så är jag helt övertygad om att de kommer göra mer poäng än Jesper, Lucas och Hamill. De jag tycker borde kunna göra fler poäng än förra säsongen är ju Kim, Hage och Ottosson bl.a. Får alla vara hela så inte faan ( ursäkta ) ska vi göra färre mål än säsongen som gick. Hoppas dessutom på att sponsor och ev supporter pengarna går till en poäng spelare.

  Svar
 • 14 augusti, 2017 kl. 12:06
  Permalänk

  Jag hoppas att mitt bidrag till supporter spelaren går till en målfarlig rightare! Jag tror att om vi behöver kompletterar, så är det en vass rightare som behövs. Sen kommer jag att sakna energispelare som ”Thörna” och Sandström men jag tror att dessa har ersatts av F Andersson, (Farley) och Norberg. Det känndes som vi i fjol hade lite av för många spelare med samma spelsätt. Vi har ju fortfarande ”Messy” Granlund och Murphy som kan jaga skiten ur motståndarna. Ja jäklar va kul, snart dra det igång!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: