Truppen växer

Icingmannen klar och Korken stannar. Icingmannen är dock inte vårt smeknamn på P-A utan det slank ur den Leksandssupporter vi snackade med och intervjuade i fredags. Nu vet jag att det inte är för P-A:s speltekniska färdigheter han är värvad utan för sin tuffhet både på match som träning och det ska gudarna vetaatt det behövs. ja, träningen kan jag inte säga mycket om, men på matcherna… oj, vad det behövs någon som kan knyckla ihop motståndare framför eget mål som ett illa skrivet brev.

Olli Korkeavuori blir kvar och det kan han nog tacka både skadelistan och de andra backarnas insatser för. Jag tycker inte på något sätt att han är dålig, men av en spelare med över 300 matcher i finska högstaligan förväntar jag mig mer.

I och med detta har vi 10 backar under kontrakt, men egentligen bara skadade Aki Heino med riktiga offensiva kvalitéer. Det pratas i kulisserna om Jussi Heikkinen och han vore ett bra tillskott, men då står vi helt plötsligt med baksätet fullt till Lycksele. När går första turen. Sedan kan man ställa sig frågan varför Jussi helt plötsligt skulle vilja återkomma. Han lämnade ju Löven just för att han ville flytta hem. Han lär väl knappast flytta tillbaka på samma premisser som ifjol. Innebär det att han blir dyrare än senast eller tänker han som man kan anta att P-A tänker, lägre lön för att få spela?

Hur som helst, nu bör det väl vara färdigvärvat, eller? Knappast något alternativ till Jared Aulin? Känns lite sådär faktiskt… man ligger med ett kontrakt färdigt på en forward, men det går i stöpet och vips värvar man en back och skriver fast en till via try-out? 

Hur som helst: Värvar vi mer lär bilalternativet ryka all världens väg, backarna får kliva ur basätet och man kommer att bli nödgad att ta till hockeybussen för pendlingen mellan Umeå och Lycksele.

Vad tycker du om Lövens värvningsagerande? Är P-A rätt man? Är Korken värt ett nytt kontrakt? Ska någon till forward in? Vilka riskerar att få pendla till Lycksele?

0 thoughts on “Truppen växer

 • 14 oktober, 2009 kl. 20:59
  Permalänk

  En forward måste absolut in!

  Svar
 • 14 oktober, 2009 kl. 21:13
  Permalänk

  bra att korken e kvar, slår ju ut halva lövens backstyrka än så länge, P-A behövs för att få nån som smäller på och gör det obekvämt för motståndarna att vara i våran zon.
  Maxim, och stenlig försvinner, bra för maxim att få lira seniorhockey i våran grannklubb tror han kommer att växa och bli e3n bra spelare i framtiden så löven borde binda upp honom under 2 år iaf. tror det kommer 1 till Fw men det får vi se och då ryker Z eller floberg.
  bara att vänta och se.

  Svar
 • 14 oktober, 2009 kl. 21:44
  Permalänk

  Svar till Löve (2009-10-14 21:13)
  Jo, jag håller med sig att Korken tillhör de bästa, men borde han inte vara klart bäst med en lön han lär bära? Frågan är inte om man borde kunna få mer back för pengarna nu när man får defensivkraften i PA? Samtidigt vet man ju inte hur marknanden ser ut. Arto torde ju veta vad han gör.

  Svar
 • 14 oktober, 2009 kl. 21:45
  Permalänk

  Bra med Korken. Blir bättre och bättre och det behövs tyngd även om 0,1 ton PA kommer in. Maksim får nog plats i baksätet för seniorspel i norr. gissar att man avvaktar jussi eller liknande till det att man ser vad ordinare forwards kan prestera. Nyfiken på att se vad Koponen kan göra med Wennerberg och Lindgren. Spännande även att se vad Jesse kan göra med Öbba och Isaksson när han hittar rätt på rinken. Zäta kan nog få plats bredvid Maksim i baksätet och det är möjligt att Depspotovic får lifta med tillbaka.

  Svar
 • 14 oktober, 2009 kl. 22:27
  Permalänk

  Bra med P-A. Antar att vi fick ett vettigt pris på han också. Korken tycker jag sett helt ok ut men som ni andra säger, man kan och bör nog förvänta sig mer. Svårt att säga vad vi hade fått för samma pengar. En sak är säker iaf och det är att jag har fullt förtroende för det Arto gör. Därför är jag tämligen övertygad om att Stenling kommer få ta bussen till Lycksele. Det får va nog med hans låga lägsta nivå nu. En forward till behövs absolut men jag är tveksam om pengar finns. En intressant spelare Vore ju B-Å son Anton Gustafsson. Även fast man hellre har en till kanadensisk sniper. Men Anton är nog billigare.

  Svar
 • 14 oktober, 2009 kl. 23:05
  Permalänk

  P-A är precis vad vi behövde.

  På första bästa buss till Lycksele bör Stenling, Zetterström och Floberg sätta sig. Det öppnar också för en till forwardsvärvning vilket skulle vara välbehövligt, men jag tror knappast att det kommer hända.

  Svar
 • 15 oktober, 2009 kl. 07:10
  Permalänk

  Men hallå!! Vem f-n gjorde P-A glad sist han var här???
  Nog för att vi har akut läge på backsidan så innebär det ju inte att man kan ta in vad som helst… förstod direkt när namnet började florera i tidningarna at han skulle åter hamna här! Men jag är ju inte sämre än att jag kan ändra mig om P-A överbevisar mig att jag har fel!!
  Och sen dessutom direkt från skadeavdelningen?? Håller han ihop? Varför gjorde sig knätoffsarna av sig med honom? Varför vill ingen annan ha honom? Näe, ge mig en anledning att vara nöjd!
  På bussen till Pontares lilla tillhåll ska med enkelbiljett skickas:
  Stenling, Zäta, Maxim (han får en tur o retur, men returen gäller bara när han vuxit på sig en bra bit!)
  ojojojoj

  Svar
 • 15 oktober, 2009 kl. 19:43
  Permalänk

  Intressant ämne tydligen, fortsätt gärna kommentera..

  Vad gäller PAL är jag inte överraskad alls, killen är en fysisk småful typ vi helt saknar.. jag ger tumen upp!

  Olli Korkeavuori har visserliegn +/- 0, men likt andra kommentatörer och min bloggkamrat hade man väntat sig mer. Olli har lirat 300 matcher SM-liiga, har storleken men spelar ändå lite försiktigt och lite onödigt vårdslöst.. trots allt 43 min och 4:e mest utvisade i ligan. Jag är lite tveksam till förlängningen trots tabelläget..

  Bussen börjar bli full.. längst fram sitter iaf Stenling och Zetterström..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: