Truppen 2010/11

Tacka vet jag i viss mån den interaktiva generationen, där man egentligen kan få information om vad som helst, när som helst, från vart som helst,MEN är informationen säker? Knappast. Idag kan man på eliteprospects.com läsa att Björklöven har 6 backar under kontrakt,men på klubbens egen hemsida återfinns 8 backar i A-lagstruppen. Om Samuel Aho och Ludwig Eriksson har A-lags kontrakt vet väl bara egentligen … Mohell. Liksaså är det på forwardssidan, 11 enligt EP och 12 enligt .com. C.Hörnell är den felande länken där.

Vart vill jag då komma? Jens Hellgren har ju pratat om att bygga ett lag i två steg och steg 1 kan ju inte vara annat ett ett hyfsat lag till premiären mot Boden den 18/9 2010! Följdfrågan är ju klockren: När infaller steg två? Knappast den 22/9,eller hur? All logik talar om att klubben stärker upp lagom till Allettan som tar sin begynnelse i kommande års första månad, i folkmun kallad januari.

Väljer man att inte kontraktera mer än 6 "riktiga" backar i dagsläget, sänder det inga andra signaler än att man avser att förstärka truppen med "minst" två backar av yttersta klass i steg två. Inte heller ser jag att klubben i sin direkta strävan mot allsvenskan kan värva mindre än tre nya forwards i steg två. Frågan jag ställer mig är lite tudelad: Varför skulle Björklöven lyckas bättre med att värva en helt ny förstafemma i januari, än vad exempelvis Asplöven lyckats med i de senaste årens kval? Har vi mer kunskap än dom? Samtidigt vet jag att VI inte behöver…eller har råd, att ha en bättre trupp i dagsläget för att nå steg två, men får vi ihop det? Att ha en trupp som leker hem div.1 A, men ändå plockar i en ny förstafemma? Där krävs en mental ansträngning från hela klubben, framförallt gentemot den tidigare förstafemman som i min tanke blir degraderad trots massor med mål, assist och poäng i överflöd. Fixar man det är oerhört mycket vunnet. Det här är som jag anser nycken till Björklövens framtid. Håller du med eller säger du emot? Gör din röst hörd. Lämna gärna en kommentar!

0 thoughts on “Truppen 2010/11

 • 29 augusti, 2010 kl. 12:12
  Permalänk

  Jag kan nog inte mer än att hålla med i din briljanta analys av detta !
  Det jag tror har varit problemet för Asplöven är att dom har plockat in spetsen för sent , att dom inte kunnat spela ihop sig med resten av laget… Jag Ser gärna att Björklöven plockar hem spetsen i tid så dom får gott om tid att spela ihop sig !

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 12:49
  Permalänk

  Värva in spelare till 2a femman och kör ett lag med två spetsformationer… sen om första eller andra spelar bäst? skit samma, de kanske byter plats på pappret efter halva Allettan. Problemet borde väl snarare vara det ni pratar om tidigare, kommer vi kunna spela ihop en formation på den korta tiden?

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 20:03
  Permalänk

  Svar till Patrik (2010-08-29 12:12)
  Jo, jag vill oxkså ha in spetsen i tid, men där kommer ekonomin in. Det är nog därför man kör en tvåstegsraket. Det finns helt enkelt inte pengar för en hel säsong med en allsvensk trupp. Vi får bara hoppas att tiden räcker till, när nu steg två tar sin början…

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 20:07
  Permalänk

  Svar till Micke (2010-08-29 12:49)
  Min tanke kring värvandet är att man knappast värvar spelare som är sämre än det man redan har, därav tanken kring förstafemman. Ska vi värva ska det enligt min mening vara spelare som är jävulskt mycket bättre än det vi har idag i andrafemman, även förstasfemman.

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 21:39
  Permalänk

  Min (1:a) känsla är att detta laget hade klarat sig bättre än förra årets lag i allsvenskan. Jag tror det bättre dom får spela hela säsongen tillsammans utan ”supernyförvärv”. OK en bra center behövs (Öberg) men sen tror jag det är lugnt. Tips: Lyssna på IRON MAIDEN sidta låten på nya plattan, ”when the wild wind blows” så härligt bra!

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 22:14
  Permalänk

  Svar till Henk (2010-08-29 21:39)
  Svårt att säga hur bra laget klarat sig Henk, men nog tusan har vi sett betydligt mer hjärta så här långt i alla fall..

  Som Patrik varit inne på tidigare och du återigen antytt är det viktigt att ha ett sammansvetsat och samspelt lag. Jag tycker defintivt inte vi har råd att bygga laget färdigt nu, men visst finns det risker med att värva in spets senare.

  Svar
 • 29 augusti, 2010 kl. 23:52
  Permalänk

  en helt ny femma tror jag inte på. sen; allt beror väl på hur mycket pengar man får in, det som oroar mig i första hand är målvaktssidan. En andre målvakt finns ju uppenbarligen inte, i så fall skulle väl knappast en kille som inte ens kommer spela i landet få stå i festivalen. Jag känner mig ko lugn med Wälitalo, men vi behöver en till som är (minst) lika bra.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: