Truppen 20/21

Säsongen 19/20 slutade otroligt snöpligt, det kommer fortfarande ta tid att smälta. Men det som hände i förra helgen med insamling av medel till Supporterspelare och att favoriten #44 Olle Liss slutligen kunde presenteras var en rätt magisk gröngul uppvisnig. Att vi är ligans bästa fans var detta ännu ett bevis för. För en stund glömde jag nästan bort Corona och detta virus, denna gröngula maktdemonstration var så otroligt vacker.

Men vi kan väl kolla in hur den kontrakterade truppen ser ut, just nu och då vad som blivit officiellt. Den senaste veckan har det trots den magiska signaturen från Hans Wallsson mest varit spelare som lämnat.

Aktuellt truppläge just nu och vad vi vet inför kommande säsong:

Team Manager
?

Sportchef
Per Kenttä (23/24)

Head coach
Hans Wallsson (21/22)

Ass. tränare
?

Målvaktstränare
?

Fystränare
Stefan Öhman (20/21)

Mental tränare
?

Spelartruppen 20/21

Målvakter

Backar
#7 Alexander Hellström (20/21)
#28 Adam Plant (20/21)
#43 Alexander Popovic (20/21)
#? Karl Johansson (21/22)

Forwards
#11 William Eriksson (21/22)
#13 Fredric Andersson (21/22)
#18 Axel Ottosson (20/21)
#19 Kristoffer Söder (20/21)
#29 Alexander Wiklund (21/22)
#40 Sebastian Selin (21/22)
#44 Olle Liss (20/21)
#96 Pontus Andreasson (20/21)

*

Nyförvärv inför 20/21!

Karl Johansson (b) från Graz99ers.
Hans Wallson (head coach)

*

Lämnar gör..!

Coach Jocke Fagervall (ny head i Malmö Redhawks), ass. coach Robert Kimby (ny head i Almtuna IS), #77 David Lindquist lämnat (länk) för BIK Karlskoga, #35 Joe Cannata (länk) ska vara förlorad till SHL och Oskarshamn, #23 Fredric Weigel (länk) lämnat för AIK, #12 Brian Cooper likt Cannata lämnat (länk) för Oskarshamn, #5 Hardy Häman Aktell lämnat (länk) för Växjö Lakers samt att #26 Oliver Larsen lämnar (länk) klubben för SHL.

Även här är det väl mycket som talar för Oskarshamn, det har på något sätt och väldigt snabbt blivit den smutsigaste klubben i mina ögon.

Först fanns det visst någon rekommendation eller gentle mans agrement, men utan ett tydligt värvninsgförbud från HA til SHL i dessa så speciella tider är det inget som hindrar äckliga Oskarshamn från att plundra finallagen i HockeyAllsvenskan på godbitar. Sedan om det är spelare på kontrakt eller inte spelar ingen som helst roll, gamarna tillåts ta vad de vill ha oavsett. På tok för billigt och alldeles för långt in på sommaren.

Sedan vet vi även sedan tidigare att kvartetten Pettersson, Stenvall, L Eriksson och Lundberg inte erbjuds nya kontrakt för kommande säsong.

Därefter då enl Mr Madhawk rykten att Tyler Vesel troligen hamnar i Liiga och att Zach Palmquist drar vidare, rykten även kring August Tornberg och där ska Västerås IK ska ha visat intresse.

Hur går dina egna tankar sett till detta bygge, du kanske rent av har namn på tänkbara förlängningar från säsongens trupp eller tankar på namn utifrån..!?

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

9 thoughts on “Truppen 20/21

 • 27 april, 2020 kl. 08:14
  Permalänk

  Uppriktigt, vem kan garantera att spelare som Adam Plant och Karl Johansson spelar i Löven nästa säsong? Plant gjorde det grymt bra i Västervik och har med all säkerhet dragit uppmärksamhet till sig. Johansson (som jag själv aldrig hört talas om innan han presterades av Löven) fick in foten igen i svensk hockey genom att signa med Löven. Nu kan Oskarshamn eller Leksand plocka honom innan juli.

  Svar
 • 27 april, 2020 kl. 09:17
  Permalänk

  Lövenfan sen sjuttiotalet, orkar inte kommentera skiten mer lägg ner föreningen en gång för alla. I hockey måste man ha tur och det saknas runt denna förening. Avgå alla inblandade parter o skänk resterna till Oskarshamn där ligger hockeyns framtid.

  Svar
 • 27 april, 2020 kl. 14:29
  Permalänk

  Jag blir så fruktansvärt less på sånt här snack. Vi mår alla förjävligt av det som hänt. Säsongens avslut och alla spelartapp. Men allt snack om avgå och lägga ner föreningen är patetiskt. Jag vet faktiskt inte vad du vill få ut av din kommentar? Men sånt här snack kommer ingen sakna. Så snälla, lyd dina egna ord och sluta kommentera.

  Svar
 • 27 april, 2020 kl. 16:32
  Permalänk

  Hej, jag undrar om någon kan ge info på hur det fungerar när en spelare från HA på kontrakt går till en SHL klubb? Betalar SHL klubben hela kontraktet som kvarstår + 1 utvecklingsbelopp?

  Svar
  • 27 april, 2020 kl. 18:47
   Permalänk

   Dom betalar en struntsumma och kan värva vem som helst från HA oavsett kontraktslängd mm. Googla ersättningsniva och Shl så får du upp ett gäng länkar. För Cooper, Cannata får klubben ca 80.000kr i ersättning. För Aktell ca 350.000 För Larsen lär det väl bli liknande summa om inte IKO slår i maxtaket.. då blir ersättningen mindre.

   Varje lag i SHL betalar in 1.3 miljoner till en pott som används för att det klubbarna utbildningsbidrag/ersättning oavsett om man värvar 1 eller 10 spelare från HA.

   Svar
 • 27 april, 2020 kl. 20:24
  Permalänk

  Har ni hört minsta lilla lilla lilla lilla pip om att Liss kan vara på väg till SHL? Att han nyss tecknat ett kontrakt rör ju inte vissa lag i ryggen överhuvudtaget. Jag skulle inte alls bli chockad ifall t.ex. ett visst lag i slutet på juni kommer på att de behöver en målskytt. ”Hmm har Löven någon vi kan testa? Ja just det, Liss kan vi ju ta.”

  Svar
 • 27 april, 2020 kl. 20:28
  Permalänk

  Galet angående värvningskarusellen från Hockeyallsvenskan och i synnerhet oss,kontraktsbunda eller inte.
  Tror dock att vi får se framåt istället,inte låta bitterheten ta överhanden,även om jag själv också tillhör skaran som är bittra och blir irriterade över den nyblivna miljonärsklubben Oskarshamns värvningar.
  Det kommer en ny säsong,med nya spelare,Kenttä finner guldkornen åt oss,det lovar jag.
  Vi har fått en grym tränare dessutom och jag är inte orolig över att vi kommer att få en bra trupp.
  Det gäller dock att vi får in lite spelare som går under radarn tills värvningsstoppet från Hockeyallsvenskan startar.
  Truppen vi startar med är inte den vi avslutar säsongen med och en del av Kenttä`s strategi är att få in spelare under säsongens gång,sånt som saknas,sånt som blir ledigt och till rätt pris.
  Forza Björklöven!!

  Svar
 • 28 april, 2020 kl. 16:12
  Permalänk

  Heeelt gaaaalet upplägg i HA kontra SHL, när kan Kenttä känns sig säker på vad som ska stå skrivet på ryggen på resp spelare, dagen innan nedsläpp för säsongens premiärmatch eller kan SHL norpa under första bytet? Har det alltid varit så? Fungerar ju inte att värva namnkunnigt utan måste ju vara unga oprövade kort gärna då billigt så ingen annan sportchef får upp ögonen på inkommande ”talanger”.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: