Truppen 20/21

Vi fortätter att blickar framåt och uppåt, sedan får vi hoppas säsongen 20/21 blir av på ett någorlunda vanligt vis. Men vi kan väl kolla in hur den kontrakterade truppen ser ut, just nu och då vad som blivit officiellt. 

Den senaste veckan har det då varit förvånansvärt lugn, vi hade nog hoppats och trott på våra båda målvakter. Vi får se om något presenteras den kommande veckan, enligt uppgifter vi har nåtts av ska det iaf vara klart med den ena målvakten.

Vi får hoppas sportchef Per Kenttä snart presenterar de sista pusselbitarna, men oavsett har vi redan nu en slagkraftig trupp inför kommande säsongen oavsett när nu pucken kommer att släppas.

Foto: Lucas Norlin

Aktuellt truppläge just nu och vad vi vet inför kommande säsong:

Team Manager
?

Sportchef
Per Kenttä (23/24)

Head coach
Hans Wallsson (21/22)

Ass. tränare
Robert Lahti (21/22) + option

Målvaktstränare
?

Fystränare
Stefan Öhman (20/21)

Mental tränare
?

Spelartruppen 20/21

Målvakter

Backar
#7 Alexander Hellström (20/21)
#28 Adam Plant (20/21)
#43 Alexander Popovic (20/21)
#? Karl Johansson (21/22)
#? Daniel Norbe (21/22)
#? Daniel Rahimi (21/22) + option

Forwards
#11 William Eriksson (21/22)
#13 Fredric Andersson (21/22)
#15 Tyler Vesel (20/21)
#18 Axel Ottosson (20/21)
#19 Kristoffer Söder (20/21)
#29 Alexander Wiklund (21/22)
#40 Sebastian Selin (21/22)
#44 Olle Liss (20/21)
#90 Alex Hutchings (20/21)
#91 Justin Crandall (20/21)
#96 Pontus Andreasson (20/21)
#? Gustav Possler (20/21)

*

Nyförvärv inför 20/21!

Karl Johansson (b) från Graz99ers.
Hans Wallson (head coach)
Daniel Norbe (b) HV71
Gustav Possler (fw) Lukko
Daniel Rahimi (b) Växjö Lakers
Robert Lahti (ass. coach från Kiruna IF)

*

Lämnar gör..!

Coach Jocke Fagervall (ny head i Malmö Redhawks), ass. coach Robert Kimby (ny head i Almtuna IS), #77 David Lindquist lämnat (länk) för BIK Karlskoga, #35 Joe Cannata (länk) förlorad till SHL och Oskarshamn, #23 Fredric Weigel (länk) lämnat för AIK, #12 Brian Cooper likt Cannata lämnat (länk) för Oskarshamn, #5 Hardy Häman Aktell lämnat (länk) för Växjö Lakers samt att #26 Oliver Larsen lämnar (länk) klubben för SHL och då givetvis IK Corona.

*

Sedan vet vi även sedan tidigare att kvartetten Pettersson, Stenvall, L Eriksson och Lundberg inte erbjuds nya kontrakt för kommande säsong.

Därefter då enl Mr Madhawk tidigt rykten att Zach Palmquist drar vidare, rykten även kring August Tornberg och där ska Västerås IK ska ha visat intresse.  Men Kenttä har i någon intervju även sagt att det förs samtal med Plamquist agent, dörren på så sätt inte helstängd.

Kenttä har ju dessutom förhoppning om att Alexander Deilert ska stanna och enligt både våra uppgifter som annan media kommer Erik Ullman (Västerviks IK) att presenteras längre fram som ersättaren till Oliver Larsen.

När det gäller målvakterna spekulerade vi en del i helgen som gick, Kenttä pratar om en klar etta och då kommer troligen våra uppgifter om Isak Mantler som back up att stämma. Men det är bara att vänta och se.

Hur går dina egna tankar sett till detta bygge, du kanske rent av har namn på tänkbara förlängningar från säsongens trupp eller tankar på namn utifrån..!?

Fältet som vanligt rätt fritt..

*

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Kanske nåt Vitryskt? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

3 thoughts on “Truppen 20/21

 • 29 juni, 2020 kl. 08:19
  Permalänk

  Hur sätter man ihop kedjorna? Vesel och FA kedjorna lär ju vara samma som ifjol. Men vem sätter man med Ottosson? Liss och Possler troligen. Isåfall blir ju fjärde rätt konstigt ihopsatt. Pontus – Söder – Wille känns inte som en bra sammansatt kedja. Pontus borde väl spela center? Possler borde spela i en offensiv kedja, inte i en fjärde defensiv.

  Svar
  • 29 juni, 2020 kl. 12:54
   Permalänk

   Jo, det är litet delikat problem för duon Wallsson/Lahti Thomas.. Sett till en traditionell fjärde är ju varken Pontus eller Wille material för en sådan lina. Men som vi såg i fjol hade vi ju rätt jämna linor där mer eller andra samtliga fyra var mer offensiva och med skills att hantera både puck och spel. I den andra finalen mot MODO var det ju ex.vis 77 Lindquist – 96 Andreasson och 18 Ottosson i den fjärde linan..

   Svar
  • 1 juli, 2020 kl. 17:06
   Permalänk

   Tänker precis som du, men tror man inleder med 11,19,96 och sen plockar in något under säsongen om något intressant blir ledighet likt Weigel och Liss ifjol. Angenämt lyxproblem. 🙂

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: