Trotters inledning i Finland

Många fans ville se honom åter i den gröngula dressen, men han lönekrav var allt för höga för att det ens skulle vara nära. Till slut hamnade han i finska SM-Liiga och SaiPa, där han bl.a. blev klubbkamrat med exlövet Per Savilathi-Nagander. Vi tittade lite på hur hans inledning där har sett ut och en viss Trotter-effekt kan man nog skönja.

trotter

Sen han kom till laget så har SaiPa tagit 10 poäng på 5 matcher i ligan och innan Trotter-time så hade man tagit 7 poäng på 9 matcher och laget börjar få häng på lagen ovanför i tabellen, men ligger ännu i de nedre regionerna på en 13:e plats av 15 lag. Med nr 19 på ryggen har han hittills svarat för ett mål och två assists i SM-liiga och ett mål i den enda CHL-matchen han hunnit spela.

Mål blev det redan i debuten som skedde i CHL den 11 oktober då SaiPa mötte ligakonkurrenten Tappara. Man vann till slut med 4-2 där Brock stängde målskyttet. Där väntar nu Växjö i åttondelsfinal för Saipa. Matcherna spelas den 1 & 8 november.

I liga debuten den 13 oktober fick han assist till det matchvinnande målet i 3-1 segern över IFK Helsingfors. Då hann han även missa en straff vid ställningen 1-1. Här lirade han i förstalinan med Tero Koskiranta och John MacFarland, en duo han fortsatt att lira med, men de senaste matcherna på pappret som tredjelina.

I sin tredje match svarade han för en läcker assist i powerplay till matchens första mål, en match som SaiPa till slut vann med 4-3.

I sin fjärde match, den mot KooKoo kom hans första mål, också det i powerplay och det var ett riktigt fin mål. Känns som att när Brock är inblandad, som vi vet, så sker sällan saker pga av tillfälligheter. Frågan är vad han kände när han mötte Robin Jacobsson som numera spelar i KooKoo?

Han snittar 16.01 min per match hittills vilket är fjärde mest av forwards i laget. Har spelat -1 i plusminus statistiken hittills via 1-2 och satt 10,7 % av sina skott.

I morgon kväll är det dags för nästa match då Brocks SaiPa möter tabellnian Ilves på bortaplan.

***

En annan byxsprängare är ju Alex Hutchings som den 17 oktober signade för Winterthur i den Österiskiska andraligan skulle debutera i lördags, men så blev det inte av någon anledning så vi väntar ännu på hans första framträdande i sin nya klubb. Kan det möjligen bli på fredag borta mot tabellsexan EVZ Academy? Winterthur ligger just nu på en fjärdeplats i ligan.

One thought on “Trotters inledning i Finland

  • 27 oktober, 2016 kl. 22:30
    Permalänk

    Synd med Hutchings. Winterthur i Schweiz menar du?

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: