Trottergate

Läser på Lövenbloggen om Brock Trotter och intervjun med sportchef Fredrik Grönberg.

Kommer Trotter någonsin spelklar? Arkivfoto: AXELLÖF

När Björklöven säger i har gjort allt de har kunnat från sin sida och ärendet ligger helt i Brocks representanters händer håller jag inte riktigt med om. När man gjort allt i mina ögon man kan har man antingen fått ett besked att han kan spela eller inte.

Spelaragenten Brett Callighen tjänar inte en krona på att jaga rätt på vad som felas och Trotter är en så liten inkomstkälla i hans värld att det knappast är värt det. Sen är han i fel tidszon. Han är i USA så när han har morgon är det eftermiddag här. Hur mycket tid har han att ens ha möjlighet att få tag på någon?

Absolut störst intresse att Trotter blir spelklar är Björklöven själva och att man borde jaga rätt på allt och alla som han ha en aning om varför spärren finns och hur vi ska få bort den. Det finns en person som håller i ärendet i Norge och det är i mina ögon bara att ringa dit och börja nysta. Där tog man beslutet att spärra. Ta reda på varför? Beror det på händelsen i Tyskland? Vem skickade den infon till er i Norge som föranledde spärren? Ring den personen. Bara ringa, ringa ringa och inte ge sig förrän man har ett svar, ett besked.

Trotter är i min bok skillnaden på om vi ska kunna gå hela vägen och därför anser jag inte alls att Björklöven gjort vad man kunnat förrän Trotter är spelklar. Sätt allt och alla på att ringa runt och ta reda på vad som spärrar, istället för att lägga exempelvis lägga tid på att jaga folk som skriver negativa saker om löven på social medier.

Vad är det Björklöven menar att spelaragenten Brett Callighen kan göra mer än vad Björklöven själva kan göra? Callighen har enligt våra uppgifter ingen juridisk licens att så att säga praktisera juridik så han sitter inte på mer kunskap om detta än Björklöven, så vill man få saker att hända så ska man kanske anlita ett juridiskt ombud som kan sådana här saker. Den summa det kostar är försumbart i jämförelse med vad Trotter kommer ge spelmässigt. Blir Trotter spelklar så lockar han lätt 500-1000 extra till nästa hemmamatch.

Det är väldigt otydligt vad som innefattas i Björklövens ”Vi har gjort allt vi har kunnat från Björklövens sida ”och har man tagit alla dessa stegen är det bäst att vara öppen med detta, för just nu känns det som att Björklöven bara väntar och hoppas att någon annan ska lösa problemet, ett problem som ligger i att vi för 25 dagar sedan signade en überspets som ännu inte blivit spelklar och det är inte OK någonstans.

Åsikter?

16 thoughts on “Trottergate

 • 12 mars, 2018 kl. 13:52
  Permalänk

  Vad jag har hört så sökte löven upp Trotters agent för att värva. Men agenten varnade för trubbel och ville att löven skulle kolla fakta. Löven återkom efter några dagar och sa att allt var ok..
  Tydligen så var alla sportchefer runt om i hockeyrink införstådda med händelsen i Tyskland och de efterföljande problemen med arbetstillstånd osv.
  Frågan är ju även – får en spelare som inte fått arbetstillstånd ens träna med laget? Försäkringsfrågan blir svårlöst om han blir skadad.

  Svar
  • 12 mars, 2018 kl. 13:53
   Permalänk

   Hockeyrink ska vara hockeyeuropa. Autokorrekt.

   Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 13:59
  Permalänk

  Håller helt med! Bra analys

  Hur kan inte Grönberg jobba dag och natt för att lösa detta

  Det måste ju ligga extremt i lövens intresse! Herregud ring ring ring Norge

  Svar
  • 12 mars, 2018 kl. 14:02
   Permalänk

   Som jag försökte få fram, det kan ju vara gjort utan att löven kommunicerar detta. Dock främst och nästan helt i Lövens intresse och inte i Trotters representanter.

   Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 14:42
  Permalänk

  ” lägga tid på att jaga folk som skriver negativa saker om löven på social medier.” Detta gör mig faktiskt riktigt nyfiken. Menar du att Löven på fullaste allvar lägger tid på detta?

  Svar
   • 12 mars, 2018 kl. 15:50
    Permalänk

    Är det verkligen så konstigt, då det du refererar till, när du Johan, ljög om Trotter/Pavel-incidenten, men framförallt om de andra påhittade tacklingarna från Pavel som skulle orsakat bland annat Hages skada, var en direkt lögn och något som Hage kommenterade som just det. En lögn.

    Det känns verkligen som att du Johan bedriver något eget korståg mot Löven för att de satt er på plats. Riktigt tråkigt. Stå för felen du gör istället. Börjar bli rätt pajasaktigt det här

    Svar
    • 12 mars, 2018 kl. 16:02
     Permalänk

     Du väljer uppenbarligen inte att inse fakta och försvarar löven i dödagar. Förlåt att jag till skillnad från många andra vågar kritiskt granska lövens verksamhet. Jag älskar löven utöver det mesta, men vill och vågar lyfta stenar när stenar bör lyftas. Jag hyllar också när det finns fog för att hylla. Annars hade jag inte drivit denna blogg i 13 år på ideell basis.

     Svar
    • 12 mars, 2018 kl. 23:49
     Permalänk

     Du påstår att bloggen ljuger. Varför törs du då inte stå med ditt eget namn? Iofs så går det ju att spåra upp dig ändå, men det vore ju lite mer rakt av dig ifall du vågade stå för dina anklagelser öppet. Personerna på denna blogg törs ju faktiskt göra det.

     Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 15:25
  Permalänk

  ”Spelaragenten Brett Callighen tjänar inte en krona på att jaga rätt på vad som felas och Trotter är en så liten inkomstkälla i hans värld att det knappast är värt det.”

  Haha!
  Det var insiktsfullt värre det. Ett gott renommé är precis allt i spelaragentbranschen. Att lämna sin spelare hängande på det viset du antyder lär knappast hjälpa agenten att odla sitt eget varumärke i sammanhanget och underlätta att rekrytera nya spelare.
  Det är Lövens uppgift att ordna allt på svensk sida inklusive kontakten med svenska myndigheter. Att reda upp soppan med de norska faller på Trotters sällskap. Säger sig självt.

  Svar
  • 12 mars, 2018 kl. 15:32
   Permalänk

   Nä, menar bara att vi förmodligen har bättre insyn hur nordiska myndigheter fungerar än en agent från USA och att det vore bättre om alla på alla plan jobbade för att få in Trotter i laget. Visst, vi kan luta oss tillbaka och låta dom sköta det, men vem vinner på det i slutändan?

   Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 15:42
  Permalänk

  Det här känns inte bra skött alls…riktigt dåligt….Jag håller helt med om att Trotter kan vara skillnaden mellan att gå upp å inte….

  Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 15:43
  Permalänk

  Det vore ju absolut smartast att lägga ner prestigefrågan om man vill få honom klar och istället växeldra överallt för att maximera möjligheterna. Oväsentligt vem som gjort ”fel”. Hjälps åt istället
  Trotter är skillnaden mellan 50 miljoner och shl eller en fortsatt ointressant kamp i andraligan
  Se till å hjälp varandra att få det klart nu

  Svar
 • 12 mars, 2018 kl. 17:34
  Permalänk

  Sansa er lite nu! Att vi gick till play off var en bonus och ett trevligt sätt att förlänga säsongen! Att få Trotter spelklar vore en ren bonus och ett härligt avslut på säsongen! Men att vi skulle gå upp i SHL, ja det är självklart en dröm men snarare en utopi eller en fantasi. Glöm inte hur det sett/ser ut bitvis! Njut av de matcher som förlänger säsongen men behåll fötterna på jorden och var realistiska!

  Svar
  • 12 mars, 2018 kl. 23:42
   Permalänk

   Bonus? Löven säger själva att de ska vara i SHL 19/20, och då är det såklart ett krav att vara på denna nivå nu. Eller tror du inte på Lövens egna målsättning?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: