– Tror inte man väljer Löven eller BIK Karlskoga!

I morgon och på lördag två intressanta möten med suveränen Timrå IK. Sajten kollade därför återigen läget med Timråsupportern Jimmy Hamrin som bl.a. står bakom podden @timrapodden inför morgondagens match.

Hej Jimmy, hur är känslan inför de två mötena med Löven och båda i Umeå? – Känslan hos mig är ganska avslappnad. Timrå ligger för sig själva i toppen och kommer med all sannolikhet vinna ändå. Timrå hoppas jag tänder till och tävlar minst lika hårt som Björklöven som tävlar om placering. Är ju en del prestige också då de kan mötas framöver.

Timrå återigen rätt formstarka, nu 11 raka segrar och hela 27 poäng före Löven. Vad är det i ert vatten och finns det nåt som kan störa den rödvita maskinen i dagsläget? – Timrå har ett starkt grundspel med pucken som gör att de dominerar spelet i varje match och det leder ju till en god chans att vinna. Även om man haft skador eller avstängningar så ser spelet lika bra ut och man vinner med båda målvakterna. Det är ganska lite som kan störa Timrå, men Björklöven har iaf material att dominera matchbilden mot Timrå och Poulin tillbaka. Timrå är heller inte bättre än att de måste tävla lika hårt eller hårdare än motståndaren för att vinna.

Finns det några spelare som klivit fram lite extra här på slutet som du vill plussa för? – Erik Walli Walterholm, Albin Carlson och Viktor Lodin har stuckit ut extra sista tiden.

Vi närmar oss snart transferstoppet, vad tror du dels kring Nubbens tankar och hur tycker du själv att han ev. bör agera? – Som jag fattat det söker Timrå en back och en forward för att bredda truppen. Lär väl namnge en tredje målvakt också. Om någon värvning blir spetsig är det nog backen.

Vad kommer bli nycklarna för Timrå i morgon och på lördag? – För Timrå handlar det mycket om det mentala, att behandla matcherna som slutspelsmatcher för att få ut mest av laget.

Hur tror du förresten matcherna slutar och varför? – Svårt, troligast kanske att de vinner varsin match. Säkert jämna.

Den här säsongen ett litet annat upplägg, hur tror du vi kan summera topp 4 efter 52 omgångar? – 1. Timrå. 2. Björklöven. 3 Karlskoga. 4. Södertälje

Allt talar ju för att Timrå vinner i stor stil och med det vissa fördelar i slutspelet, så långe Timrå ges möjlighet att välja.. finns det några särskilda lag du tror de gärna vill ha och andra lag de på samma sätt vill undvika? Då både i kvartsfinal som i en ev. semi. – I kvartsfinal räds nog Timrå inte så många lag. Historiskt har Almtuna passat bra om de tar sig. Man har också stort plus på Mora den här säsongen. I semi tror jag man väljer ett lag som inte heter Björklöven eller Karlskoga. Kan vara vilka som helst av de övriga.

Vilka lag ser du annars just nu som främsta utmanare i ligan och vilka två lag tror du till sist kommer mötas i finalen med en SHL-plats i potten? – I serien har Timrå ingen utmanare utifrån sitt stora försprång men i en ev final tror jag Timrå och Björklöven tar sig. Har sagt de två hela säsongen och tror att Björklöven hade varit klar tvåa om de haft Poulin frisk hela säsongen.

Kommentarer, reflektioner eller tankar..? Fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är coolbet-stor.png

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

5 thoughts on “– Tror inte man väljer Löven eller BIK Karlskoga!

 • 4 februari, 2021 kl. 22:03
  Permalänk

  Klar 2:a om Poulin varit frisk är väl att ta i! Jag tror att hade Poulin varit hel å skadefri hade vi varit 1:a.

  Kan Löven hålla sig borta från utvisningsbåset så borde vi kunna vinna båda matcherna. Timrå har gjort 1 mål i 5-5 spelet 2st i PP. Samt 1 i tomkasse.

  Nu gäller det att vi tävlar i 120 min så ska vi visa åt vi blir att räkna med.

  Svar
  • 5 februari, 2021 kl. 06:28
   Permalänk

   Tycker du verkligen att Mantler har varit så dålig?

   Svar
   • 5 februari, 2021 kl. 08:21
    Permalänk

    Löven kommer ta in en namngiven målvakt det står ju klart sedan länge. Sen får vi se om det blir en rutinerad målvakt eller en yngre förmåga.

    Faktum kvarstår att Mantler har inte den rutinen som krävs för att gå in i ett slutspel och stänga igen. Nu när Poulin blev skadad sist så gjorde Mantler det bra, men man såg att 10 matcher på kort tid blev några för många. Det handlar inte bara om de fysiska utan även det mentala spelet. En målvakt tappar mellan 4-6 liter vätska/match i vissa fall ännumer och det är varken schysst mot Mantler eller klubben att begära att han ska palla med om skadan är framme igen.

    Svar
    • 5 februari, 2021 kl. 10:56
     Permalänk

     Vad jag menar är att Mantler inte har varit den enskilt största anledningen till att Löven inte leder serien.
     Även om Poulin hade varit hel,så har spelet i stort svajat bra mycket mer än så.Visst,det kan ha gjort skillnad,men långt ifrån så många poäng.
     Det är många anledningar anser jag som spelat in.1 Försvarsspelet.Det har absolut inte kommit upp i den nivå man har rätt att kräva,av den besättning som finns.,2 Effektiviteten,mycket kan du lägga på Mantler, men knappast PP.Det har varit förutsägbart,fantasilöst,tempofattigt.
     3 Spelsystem som av någon anledning inte har satt sig.Visst,drygt hälften av dom första 10-12 matcherna såg man mönster,fart,linjer som påminde om förra säsongen. Men sen då?
     14 (!!!) utv med en man mer?
     Är det ochså Mantlers fel?
     Det är ju för fan en och en halv period!!!!
     Tycker även att coachingen i slutet av matcherna har varit bristfällig.
     W/L har inte i alla lägen visat att man verkligen vill offra allt för att vinna.
     Dom har rullat på femmorna som vanligt(med några undantag)
     Visst,paniklånet av Ingram,var inte så lyckat,det kan jag hålla med om.Men ärligt talat,så kan jag klandra honom för max två förluster.
     Kentä lyckades inte där fullt ut.
     Men det bevisar bara att även solen har fläckar.(Besse får väl plats i den kategorin med)
     Men,det ska sägas att det är ett annat upplägg på slutspelet nu.
     Träningsschemat har givetvis anpassas efter det.Det blir ett antal fler cupliknande matcher,än det var tänkt förra säsongen. Detta har givetvis ledningen i åtanke.Spelar ju för fan ingen roll om man slår poängrekord,om man blir utslagen i semi?
     Det gäller att vara bäst när det gäller.

     Tycker jag.

     Svar
 • 5 februari, 2021 kl. 08:03
  Permalänk

  Var glad när ”tjääänsshhlan” lämnade och trodde Wallson var bra. Hittills har det inte gått bra men allt kommer avgöras i slutspelet. ”Schhhlutschhpel med tjääänsshhla ” 😉

  Bring on Timrå och lille Dahlen.

  /l

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: