– Tror det lossnar rejält!

Dags för möte med Tingsryd, ett lag som har en speciell plats i William Quists hjärta. Vi tog ett snack med honom inför matchen där han berättar varför Löven slog Oskarshamn, att formen är på uppåtgående och hur han tänker när läget dyker upp.

Nu väntar möte med Tingsryd, där du spelat många säsonger. Är det fortfarande speciellt att möta dem? – Det är lite speciellt, även om det var mer speciellt för några år sedan.

Hur går tankarna inför Tingsryd? -Vi vill gärna bygga vidare på en positiv trend nu, så vi går för fullt för seger.

Vad var det ni gjorde bra mot Oskarshamn som till slut gav seger till skillnad mot de åtta tidigare matcherna som ju gav idel förluster? -Vi satte våra lägen.

Har ni scoutat dem på något sätt eller är det bara in köra efter egen pipa? -Vi scoutar alltid våra motståndare, även att det är vårt eget spel som gäller först och främst är det alltid bra att ha lite koll på hur det andra laget spelar i pp/bp, styrspel/forechecking osv.

Du inledde säsongen riktigt bra både spel och poängmässigt, men det har gått lite tyngre på sistone. En poäng via Ett mål på de 7 senaste matcherna han spelat.– Visst det har gått sämre än i början. Kroppen har inte varit densamma efter sjukdomen, men jag känner mig piggare för varje dag som går, så jag tror det lossnar rejält snart igen.

Låter betryggande. Nu menar vi ju inte att Lövens tabellplacering beror på din poängtorka, men man kan anta att hockeylivet lever lite enklare när poängen trillar in? -Det är klart någon pinne här och där kan släppa lite på pressen och få upp självförtroendet så man spelar bättre, men där vi ligger just nu är det bara lagets poäng som räknas och vi är många som jag tror kommer börja producera igen snart.

Johan Löf / AXELLÖF

William Quist väntar på att toppformen ska infinna sig efter sjukdomen. Foto:AXELLÖF

Mot Tingsryd vore det väl extraskönt om det lossnade? -Ja, gärna redan i morgon.

Du har ju din patenterade där du rundar backen från högerkanten och bryter in på mål. Hur går tankarna sen? Har du olika varianter beroende på hur mycket yta du får eller är en snabb fint och bortre hörnet? -Beror lite på hur långt ut målvakten är. Kommer han långt ut drar jag så långt som möjligt, men står han långt in försöker jag bara dra snabbt å sätta den över benskyddet.

Det ser vi gärna som sagt redan i morgon. Tack för din tid och lycka till imorgon. -Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: