Troja/Ljungby och SSK till HockeyAllsvenskan?

Efter dagens matcher nu bara tre omgångar av kvalserien, en titt i tabellen just nu säger att det blir IF Troja/Ljungby och SSK som gör ligan komplett till nästa säsong. Men kommer de hålla hela vägen?

Vi kan väl kolla in dagens resultat:

Södertälje SK vs Kristianstads IK 3-1
IF Troja/Ljungby vs VIK Västerås HK 5-1
Huddinge IK vs Visby/Roma HK 5-3

Tabell

Vilket alltså ger Troja/Ljungby ett försprång ner till Kristianstad och Huddinge på sju poäng med nio kvar att spela om. Troja har dessutom två av tre matcher (SSK och Huddinge) kvar hemma i Ljungby Arena varför mycket talar för att Troja/Ljungby återigen spelar i HockeyAllsvenskan kommande säsong.

Senaste säsongen de lirade i HockeyAllsvenskan var 13/14, då de hamnade de för övrigt platsen före oss i grundserien med en poäng till godo. Den gången klarade de inte kvalet då vi säkrade kontraktet hemma i sista omgången i kvalet mot just nämnda Troja/Ljungby med 3-0. Vid seger mot SSK på tisdag skulle man i det här kvalet rent av kunna säkra kontraktet med två omgångar kvar.

Södertälje SK har i sin tur bara två poäng att gå på gentemot duon Kristianstad/Huddinge med tre matcher kvar. Här inte lika givet när en ev. plats kan komma att säkras och det kan bli tufft ända in i kaklet.

Efter dagens omgång kan vi dessvärre konstatera att VIK Västerås HK, får det mycket svårt att hålla sig kvar i ligan. Det krävs att de tar de maximala återstående nio poängen och att verkligen alla resultat går deras väg. Det finns en möjlighet att sista omgången skulle kunna bli helt avgörande och då möter Västerås Fredrik Hettas Kristianstad hemma i ABB Arena Nord. Väldigt tråkigt att ett så pass klassiskt lag inte verkar klarar kvalet, VIK Västerås kommer i så fall att fattas ligan.

Tänk sedan om inte heller SSK skulle fixa sin biljett, då är det dessvärre två rätt klassiska lag som trillar ur på bekostnad av två nykomlingar.

Men fortfarande rätt mycket hockey kvar, nästan allt kan hända.

* * *

Hur ser du som läsare på de återstående matcherna? Vilka tror du håller hela vägen och gör ligan till komplett till kommande säsong. Fältet som vanligt (nästan) fritt..

5 thoughts on “Troja/Ljungby och SSK till HockeyAllsvenskan?

 • 8 april, 2017 kl. 20:09
  Permalänk

  Går Troja upp så kommer de att vara i topp som alla andra skitlag gjort senaste säsongerna….

  Svar
 • 8 april, 2017 kl. 21:10
  Permalänk

  Det är 100% säkert att Troja spelar i ha nästa säsong och lika säkert att Vik inte gör det.

  Svar
 • 8 april, 2017 kl. 21:41
  Permalänk

  Troja är i princip ett klassiskt lag-liksom Björklöven. Minns för övrigt 1993 när Troja ”bara” skulle hämta 1 pinne i Umeå i kvalet till Elitserien (nuvarande SHL). Löven vann den platsen p g a underskattning från Trojas sida. Löven hade förlorat bortamatchen mot Troja med hela 9-1. 1983/84 slog Troja ut Skellefteå i kvalet till ES med 4-1 men HV71 tog platsen p g a ett mål i slutet av den försenade matchen mot VIK.
  1997 föll Troja i kvalet till ES mot SSK borta. Klubben har funnits sedan 1948.
  Jag anser att Troja (om de går upp) är värda sin plats i HA. Hoppas att SSK behåller sin plats och gör Troja sällskap.

  Svar
 • 9 april, 2017 kl. 08:39
  Permalänk

  Skitlag är väl å ta i! ? Troja är liksom Västervik etc. ett väl sammansvetsat gäng som spelar för klubben å med hjärta…låt vara, utan den press som löven å modo spelar under. Vågar inte ens tänka vad dom kunnat prestera med lövens budget…SHL!? Inte alls omöjligt. Nej..Löven har en del att lära från dom lagen….Hoppas å tror på stor bättring!!!

  Svar
  • 9 april, 2017 kl. 11:59
   Permalänk

   SHL. Kanske Troja m fl lag från mindre orter skulle kunna knacka på dörren dit, men redan HA fordrar ganska stor budget 0ch publikunderlag. Löven skulle på sikt kanske klara det och SSK. SHL är med dagens upplägg nästan en sluten skyddad verkstad. Mora är undantaget som bekräftar regeln.

   Västervik m fl skulle inte kunna skramla ihop medel att stanna i SHL även om de tog sig upp. Karlskrona kommer att få svårigheter framöver spår jag. Är däremot övertygad om att Modo snart är tillbaka i SHL. Leksand mer tveksamt.

   Det är viktigt med rörlighet mellan divisionerna- får inte kännas för stängt. Det hämmar att många talanger kommer fram. Div 1 och HA utgör basen för framtidens toppspelare.

   I Kronobergs län finns Växjö Lakers, Tingsryd och Troja inom en radie av 5 mil från varandra och länet är ganska glesbefolkat. Tragiskt om bara storstadsregionerna skulle kunna ha SHL-lag.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: