Trio saknas mot Luleå

Ikväll dags för säsongens första riktiga träningsmatch då SHL-laget Luleå Hockey gästar T3 Center.

Vad finns att säga inför matchen då. Ja, ingen Pukka, Murphy eller Stenqvist där de två förstnämnda fortfarande dras med småskavanker och den sistnämnde är på landslagsläger. Noterbart när det gäller den sistnämnde så var det aldrig riktigt aktuellt att återvända till Modo på lån utan förstavalet från Frölunda var just Björklöven och sen var det upp till Jacob och agenten att besluta och han verkar nöjd med valet. – Det känns bra. Det ska bli kul att vara däruppe, det är en bra förening och ett bra lag. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Jag tror det kan bli bra för mig och min utveckling att få bra med istid, stor roll och en hel till säsong i allsvenskan, säger Stenqvist till hockeysverige.se. Åter i laget är dock Marcus ”Messy” Jonsson som enligt hemsidan tror på en 2-1 seger.

Återvänder vi till kvällens match så kommer man inte att lägga större vikt vid special teams utan fortsätter att fokusera på försvarsspelet, jobba med basen och ABC som tränare Fagervall uttrycker det och sen är det fritt i anfallszon.

Luleå å sin sida kommer att lägga krut på sitt powerplay där exlövet Daniel Sondell tar plats i PP1 som ser ut som följer:

PP1: Daniel Sondell, Niklas Olausson, Johan Harju, Petter Emanuelsson och Patrick Cehlin.
PP2: Ryan Johnston, Joey Hishon, Anton Hedman, Einar Emanuelsson och Isac Lundeström.

Samtidigt lägger Luleå, precis som Björklöven kanske än mer krut på grunderna. – Det är egentligen inget nytt. Försäsongen är ett nötande med att få in grunderna och bra vanor, säger tränare Berglund till nsd.se som vill se att spelarna tar för sig: – Vi vill se att grunderna sätter sig och att man tar för sig både offensivt och defensivt. Att man visar att ”här är jag”.

Utöver exlövet Sondell så finns ytterligare ett par exlöv i klubben nämligen Johan Forsberg och den assisterande tränare exlövet Roger Kyrö, som säsongen 90/91 bildade fruktat rörlig kedja med Jonas Johnsson och Peder Bejegård. Roger gjorde totalt fyra säsonger och närmare 160 matcher i den snyggaste av tröjor.

Backarna Kim Johansson och Viktor Grahn saknas i Luleå pga av landslagsuppdrag, vilket ger juniorerna William Dageryd och Anton Andersson chansen att visa upp sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: