Tre poäng i stället för nio

Inför den matchintensiva perioden med fyra matcher på sju dagar skrev jag följande INLÄGG, där jag bl.a. menade att man spelade lite högt med tanke på det då rådande skadeläget och dessa maximala 12 poäng som stod på spel var lika mycket värda som de i februari eller möjligen mars.

Nu hade jag inför hoppats på minst nio poäng för ett bibehållet poängsnitt under firma Åkerblom/Jäger och en bättre positionering för slutspel framåt vårvintern. Om vi först kollar in tabelläget inför dessa matcher låg vi på plats sex med 31 p (-1) och med sju poäng upp till Mora IK som då låg tvåa. Vi hade för övrigt även två poäng er till AIK på plats nio samt nio poäng ner till Vita Hästen på plats 13.

..och då efter 0-6 mot BIK Karlskoga, 2-4 mot Timrå IK, 0-4 borta mot Pantern samt befriande 6-4 hemma mot Quists Almtuna IS i början på veckan kan vi summera till blott tre poäng och målskillnaden 8-18 vilket gör att tabellen efter 24 omgångar kan summer till följande, länk.

Vi kan väl inte säga att vårt läge direkt förbättrats, även om vi fortfarande efter dagens resultat behåller vår slutspelsplats genom plats sju. Tabellen har dock blivit avsevärt tightare rent generellt även om vi tappat sex poäng och viktiga mål upp till Västerviks IK som nu ligger på plats två som skulle innebära final. På samma sätt har avståndet ner till VIK Västerås på plats 13 och därigenom negativt kval krympt från nio poäng ner till åtta poäng. Inga dramatiska förändringar, men om matcherna i efterhand skulle visa sig vara avgörande iaf knappast till det bättre. Sedan har vi dessutom en målskillnad på -11 som inte är direkt lysande i sammanhanget.

Så av de tänkta nio poängen blev det bara tre även om det så klart var otroligt befriande att få avsluta med en seger. Sedan är det trots allt fortfarande 28 matcher kvar och 84 möjliga poäng att spela om, så fortfarande kan väldigt mycket hända. Sedan ska vi inte glömma säsongen 14/15 när vi vid motsvarande tidpunkt låg på plats nio med 36 poäng och bara målskillnad upp till slutspel, då avslutade vi heroiskt och placerade oss till sist på plats sex med 81 p.

Man kan alltid se glaset som halvfullt eller halvtomt, även om det nu blev några tappade poäng som vi aldrig får chansen på igen.

* * *

Hur tänker du själv kring nuvarande tabell och de matcher som återstår, sedan lite ovisst när vi först på måndag får besked kring vår målvakt #35 Adam Werner och ett ev. J-VM under helgerna. Fältet som vanligt fritt.

4 thoughts on “Tre poäng i stället för nio

 • 3 december, 2016 kl. 21:27
  Permalänk

  Werner är ju 100% till J-Wm.
  Det är ju 3 målvakter som ska dit och klart dom ser att Björklöven har problem med defensiven och Werner kan inte lastas för några poängtapp.
  Han har ju inte fått speciellt mycket till assistans.

  Jag tycker det blev ganska tydligt när centrarna försvann hur dåliga backarna är. Centrarna har ju hållt backarna under armarna. Det blir också att centrar som Öhman tappar slagstyrka framåt när han aldrig släpper defensiven i sitt arbete på isen. Halvbackar.

  Svar
  • 4 december, 2016 kl. 11:28
   Permalänk

   Jag har inte påstått att Werner inte är värd chansen Ray, klart förbundet ser hans potential lika säkert som vi ser betydelsen av att några centrar nu är och varit borta. Men om Adam skulle tas ut så drabbar det tyvärr oss..

   Svar
 • 4 december, 2016 kl. 00:41
  Permalänk

  Om det är så att det är sista chansen för Werner att vara med i J20 VM i år så tycker jag det är märkligt att ta ut honom om han är tänkt som tredje målvakt. Då måste det vara bättre att ta ut en yngre målvakt för att se och lära och att sitta på läktaren på JVM. För Adams egen utveckling bör det vara smartare att vara på hemmaplan och spela viktiga matcher än vara läktar supporter under JVM om han är tänkt som tredje alternativ.

  Svar
  • 4 december, 2016 kl. 11:31
   Permalänk

   Håller helt med Plocken, har dock inte kollat upp hur man brukar göra men rent generellt borde truppen innehålla några spelare som har ett år eller helst två år kvar i juniorlaget. Detta oavsett utespelare eller målvakter. Blir intressant att få besked i morgon kring Werner..

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: