Tre pinnar mot Sundsvall

Till sist en rätt klar seger i kväll hemma mot IF Sundsvall Hockey med 5-2 i T3 Center efter periodsiffrorna (3-1,0-0,2-1) inför 2 864 åskådare.

Skotten med våra siffror före 29-26, vi föll däremot i momentet tekningar med 23-24, och när man kollar blockade skott och tacklingar vann vi i den första grenen med 8-3 samtidigt som vi noterades för två fler tacklingar då dessa slutade 6-4 i gröngul favör.

Dessutom 0% i PP (2 min) och 100% i BP (2 min).

Vi kom slutligen till spel utan #16 LEJ (axel), #32 Edström (bänkad), #6 Karlsson (hjärnskakning), #54 Maegaard-Scheel (överkropp) samt #62 Lavander (rygg). Som extraspelare hade vi denna gång backen #8 Kalle Ekelund och på bänken satt också #21 Fredrik Hetta, Kalle kom sedan Dennis Persson klivit av medan Hetta blev kvar på bänken även om målskytten Håkansson klev av i sista perioden.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #71 Håkansson, #94 Tessier, #74 Öhman, #42 Wikström och #22 Johansson. Här gratulerar vi både Daniel och Emil som satte sin första kassar i den gröngula tröjan.

Johan Löf / AXELLÖF

#19 Wille Quist från ett tidigare möte i T3 Center Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#35 Andreas Ollikainen (#47 Kevin Lindskoug)

1:a

#57 Stefan Andersson – #40 Dennis Persson

#7 Brock Trotter – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

2:a

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#10 Jesper Thörnberg – # 74 Stefan Öhman – #28 Lucas Sandström

3:e

#42 Emil Wikström – #4 Jonas Emmerdahl

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #19 William Quist

4:e

#8 Kalle Ekelund – #21 Fredrik Hetta

#26 Viktor Ekeståhl-Jonsson – #71 Daniel Håkansson – #11 Gustav Grundström

Matchen som sådan?

Njae, jag vet inte.. sedan känns det som om hockeyn kommer i andra eller tredje hand en kväll som denna. Otroligt starkt av alla i och runt laget att försöka sluta sig samman trots det tragiska beskedet bara timmar innan nedsläpp. Alla tankar så klart till Mankos familj och närmaste vänner, även om det inte blev någon tyst minut eller liknande var det fint att killarna lirade i sorgeband och bärgade tre pinnar för att hedra Manko.

Livet är bra skört och allt kan tyvärr ändras alltför plötsligt. Sov i ro Manko!
Kvällens istider?

  1. #5 Rasmus Bengtsson, 22:19 min
  2. #86 Tommy Wargh, 21:14
  3. #4 Jonas Emmerdahl, 19:37

Mest av forwards för #10 Jesper Thörnberg med 18:42 på klockan.

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

  • Håll ihop försvarsspelet!
  • Ett fortsatt bra special teams mot Sundsvall!
  • Första målet

Och hur gick det?

Visserligen ett par frilägen i första, men på det stora såg det väl skapligt ut? Sedan mötte vi för övrigt jumbon Sundsvall så här långt inte alla rosat marknaden varken före Strumpan Strömberg ställt sig i båset eller dessförinnan.

Sedan fick vi första kassen och med det ett visst lugn, sedan skönt att vi direkt kunde studsa tillbaka med 3-1 bara 19 sek efter Sundsvalls reducering, för övrigt Sundsvalls första skott på mål i det läget.

Special teams ingen höjdare i kväll, nu fick vi visserligen bara ett läge men där var vi på tok för kladdiga och med sönderlästa inövade varianter hände inte mycket.

Sedan ska vi passa på att gratulera #35 Ollikainen till första segern i Löventröjan, jobbigt att se första pucken trilla in och även om det ibland syntes viss ringrost tyckte jag Andreas var mer än godkänd och sög in en hel del puckar. Kul som sagt bara att få stå igen och dessutom sedan då få inkassera sin första seger.

* * *

Matchens Björklöv

Till sist valde vi backen #5 Bengtsson och duon i förstalinan #7 Trotter samt dennes radarpartner #94 Tessier.

Matchens?

Är väl hur många frilägen vi ska bjuda våra motståndare på, blev väl ett par bara i första perioden i kväll..? Sedan då de nya skadorna, kan backen Dennis Persson eller Daniel Håkansson lira på onsdag?

Tre matcher kvar och med tre poäng samt 13 mål upp till Timrå på plats 8 ser det inte direkt ljust ut..

Timrås kvarvarande schema: Sundsvall (b), Mora (h) och slutligen Asplöven uppe i Haparanda.

* * *MegazoneHur tänker och känner du själv efter matchen i kväll mot Vita Hästen och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är någorlunda fritt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: