Tre nya pinnar!

Grabbarna ångar på och i eftermiddags var det återigen det gröna hemmalaget som rättvist om än inte klart besegrade sina gäster från Kiruna. Kiruna var dock en positiv överraskning under helgen som tvärt emot alla andra lag i serien både hade kvalité och försökte vinna. I afton pockade man t.o.m. ut sin snabbplockande målvakt med drygt 3 min kvar i jakten på såväl reducering som kvittering. Matchen slutade oavsett 5-2 och till sist var de gröna lite vassare än sina kombatanter från Kiruna.

Annars är det återigen främst det gedigna försvarsarbetet som man tar med sig, i dag var det Wållberg som stod i kassen och Björn visade sig vid flera tillfällen sig på styva linan och hade ett flertal kvalificerade på sitt konto. Björn valdes dessutom till bästa hemmalirare, inte orättvist på något sätt men det fanns fler som utmärkte sig. På backen hade vi hitman Jonnie Karlsson som gång efter annan med otroligt timeing och balans sänker motståndare som om de vore småpojkar. Bland forwards utmärker sig match efter match Jonas Floberg, men han får tyvärr inte alltid så STORA rubriker. Men Jonas gör otroligt mycket rätt för närvarande och kan betydligt mycket mer än att bara åka fort. Igår hindrade han heta lövenbackar att delta i slagsmål framför Kirunas mål,  för att få behålla tekningen i Kirunas zon. Idag sög han tag i en Kirunaspelare som skickat ett löv med huvudet före i sargen, för att visa vad som är OK och inte.

Fortfarande finns det mycket att önska i offensiven och i spelet med en eller två man mer. Här kunde man se att gästande Kiruna hade mer variation och inte heller hade några problem med att snabbt hita sina positioner i anfallszon. Gästerna hade dessutom större fantasi och ett betydligt högre pucktempo när de hade motsvarande lägen. Man ska väl ändå inte klaga, två raka mot seriens näst bästa lag och oavsett om vi inte vinner med målmässig överlägsenhet så var det rättvist med hemmasegrar.

+ + +

Hyfsade tips för närvarande, i går hade undertecknad 3-1 och i dag hade både jag och Lövenbloggaren förutspått 5-2. När dessutom Olov visste att det skulle bli mer folk än i går så vet ni vart ni ska fortsätta läsa för att få veta hur allt kommer att gå..

+ + +

Matchens bästa minne var annars när åldermannen och kaptenen Kingen Johansson surnade till och bröt ner en av gruvmännen i pausen innan tredje. Det har märkts och synts att lagen gärna inte velat vika ner sig, däremot har det inte varit lika snyggt att se diverse tjuvsmällar. Antingen är man sjukt enögd, eller så var Kiruna det laget som allt som oftast försökte provocera och psykas. Härligt med passion, energi och känslor iaf.. otroligt härligt att se Kingen stå upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: