Tre matcher för Johansson

Under onsdagens match mellan Tingsryds AIF och gästande IK Oskarshamn en situation (länk) mellan gästernas Johansson med ett förflutet i TAIF och hemmalagets Adam Åkesson. I dag har Niklas Johansson fått sitt straff för förseelsen.

Johansson stängs nu av i tre matcher, samt ett bötesbelopp med 5 000 kr att betala.

Beslutet i sin helhet:

BESTRAFFNINGSÄRENDE

Namn: Niklas Johansson

Förening: IK Oskarshamn

Adress: Döderhultsvägen 5b, 57231 OSKARSHAMN

Matchdatum: 2018-02-14

Mellan: Tingsryds AIF – IK Oskarshamn, HockeyAllsvenskan

Domare/Anmälare Richard Magnusson

Avstängningsperiod 2018-02-15 – 2018-02-23, 3 match(er)

Böter 5 000:- betalas senast 2018-03-17

BESLUT

Efter match penalty i match mellan Tingsryds AIF – IK Oskarshamn, HockeyAllsvenskan, 2018-02-14, åläggs Niklas Johansson, IK Oskarshamn, följande straff för checking to the head:

 1. Avstängning fr.o.m. den 15 februari 2018 t.o.m. den 23 februari 2018. Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
 2. Böter om 5 000 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara 3 matcher.

SKÄL

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Niklas Johansson samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan: 14:24 i andra perioden efter målvaktsblockering, vänder sig nr 49 Niklas Johansson, IK Oskarshamn om och för klubban i en uppåtgående, crosschecking rörelse mot nr 36 Adam Åkesson, Tingsryd AIF. Adam blir träffad över struphuvudet och utgår skadad.

Niklas Johansson: Min reaktion är att sätta upp handskarna när han kommer emot mig i ren reflexrörelse för att skydda mitt eget ansikte då TAIF-spelaren gör samma sak. Sedan träffar min handske honom olyckligt. Jag vill trycka på att jag känner spelaren då jag spelat med honom i flera år och skulle aldrig avsiktligt skada honom eller någon annan. Det var en olyckshändelse och jag kan köpa att jag blir utvisad men tycker inte straffet (att jag blir avstängd) motsvarar händelsen på isen, utan det är mer en olyckshändelse att han far illa.

Disciplinnämnden: Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Niklas Johansson gjort sig skyldig till checking to the head som bedöms som vårdslös och som lett till skada. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher. Niklas Johansson ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid bedömningen av avstängningens längd har Disciplinnämnden beaktat följande faktorer.

 • Respektlös tackling,
 • Crosscheckingrörelse mot huvud,
 • Tacklingen medför skaderisk och leder också till skada.

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 124.

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Det innebär även att vi vid tillfälle får uppdatera bötes-/lönelistan framöver.. Nu platsar även Oskarshamn Niklas Johansson på den listan.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg både en kommentar gällande Lövens första målskytt i kväll samt ett spel för att krydda säsongens matcher!

4 thoughts on “Tre matcher för Johansson

 • 16 februari, 2018 kl. 21:00
  Permalänk

  Nu spelar ju inte Björklöven i division ett men det där överfallet på dels Joel och dels överfallet på Lemann förtjänar ju att belysas extra.

  Utan Lukas Sandström, Mikko Pukka, Zach Hamill mfl hade Björklöven möt Boden i den matchen.

  Hjärnskakning, bruten käke osv utan att ens ha pucken. Straffet var löjligt, även om det var ett av dom hårdare.
  Rekommenderar ingen att se den videon…Ibland undrar man hur folk tänker..?

  Svar
  • 16 februari, 2018 kl. 21:57
   Permalänk

   Håller med om både dessa situationer Ray, när det gäller Boden anno 17/18 minst ett par rötägg för mycket.. dels en tränare som uppmuntrar/beställer och sedan någon som berått mod inom en vecka hinner ge två motståndare hjärnskakning, riktigt djäkla smutsigt och så långt från sporten man vill se. Här har vi så här långt dock inte fått någon dom från Disciplinnämnden gällande Bodens Albin Eklund, men jag hoppas för alla hockeyvänner runt om i landet på ett så långt och kännbart straff som möjligt. ..och gärna på ”coach” Lasu Nilsson också. #lexdeveaux (ca 11 månader)

   ..enl Aftonbladet/NSD tydligen året ut för Eklund, det känns dock spontant för lite.. särskilt för en spelare som inte ens verkar spela några matcher. Vad blir det för straff?

   Svar
   • 16 februari, 2018 kl. 22:30
    Permalänk

    Avstängd till sista december 2018 men tycker som sagt att ledningen bör straffas även de

    Svar
   • 17 februari, 2018 kl. 20:32
    Permalänk

    Det tragiska är ju att människan tycker att tacklingen på Lehmann är helt ok. Han ska helt uppenbarligen absolut inte ens få vara på en hockeyplan.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: