Torsk mot VIK Västerås

Till sist en svidande torsk mot VIK Västerås borta i ABB Arena Nord med 2-5 efter periodsiffrorna och då med hemmalaget Västerås före.. (2-1, 1-1,2-0) inför 3 490 betalande.

Skotten vann hemmalaget till sist med 34-26 trots ett än mer spelmässigt övertag även om det till sist slutade 5-2 till Västerås. Våra mål i kväll från #6 Karlsson och #74 Öhman.

Vi kom till spel med #7 Trotter som hann bli spelklar i en lina med #74 Öhman och #28 Sandström men utan skadade duon #35 Ollikainen och #22 Johansson. Dessutom hade vi #11 Grundström på läktaren, som båsöppnare såg vi junioren #33 Hällberg och som extrafolk #32 Edström och #62 Lavander.

* * *

I den första perioden, eller egentligen matchen som sådan hade vi snackat om att undvika utvisningsbåset, sedan kommer vi ut som hungriga och helt utsvultna. Stundtals jagade vi inledningsvis lite huvudlöst på allt och alla. En otroligt pigg inledning men då #15 Edblom åkte ut efter 42 sek och hemmalagets #18 Williams pangade in 1-0 bara 12 sekunder senare satte det lite tonen. 2-0 till hemmalaget sedan vi återigen spelat väl mycket på kropp och backen #59 Mylläri till sist fick fri gata från blå.

Men det var en tempostark första period där #6 Karlsson reducerade i den 18:e minuten efter vackert förarbete av #57 Andersson. Perioden som helhet har varit dock Västerås. Laget tar sig till chanser på ett imponerande enkelt sätt och har haft bud på fler mål.

Skotten 11-4 och tekningarna 11-3.

Under period 2 så kunde vi trots att Västerås spelade riktigt bra och så långt var klart bättre på alla positioner konstatera att det efter andra perioden bara stod 3-2 till VIK Västerås.

Västerås spelade med en otrolig fart som vi har svårt att få stopp på, men tack vare en glödhet #47 Kevin Lindskoug, en kylig #57 Stefan Andersson och en vass kontring gör att vi fortfarande är med i matchen. Västerås kunde annars utöka sin ledning till 3-1 efter att vi återigen stött bort oss i försvarsspelet och på andra returen kunde #59 Mylläri göra mål. Vi repade dock mod och kunde i sviterna av ett powerplay kontra in 3-2 efter att #28 Sandström hittat #74 Öhman som inte gjorde något misstag och i intervjun i den andra periodpausen gav även lagkapten #74 Stefan Öhman Cmore´s Harald Lückner svar på tal om vårt PP.

Det är inte chanserna som avgör matchen, det är målen

Så sant.. och skotten 13-12 och tekningarna 7-13.

I den avslutande rundan försökte vi verkligen och efter bl.a ett 4 min PP hade vi ett slags momentum, efter det att Borgmans rätt billiga puck gått in från kanten fick vi jobba i underläge och rejäl uppförsbacke. Men det var vare sig fjärde baljan eller förspelet till den femte som var avgörande i kväll.

VIK Västerås kom ut så mycket hårdare och visade under första 20 min hur hockey på den här nivån ska spelas, det kändes som vi spelade med juniorer och de med skäggiga män. Vi kändes på nåt sätt tunnare och var helt ärligt inte vare sig nära eller förtjänta av poäng i kväll.

Skotten 10-10 och tekningarna 12-13.

* * *

Våra tankar kring kvällens nycklar var:

 • Jobba hårdare och vilja mycket mer än hemmalaget
 • Inte ta onödiga utvisningar med tanke på Västerås fina PP
 • Inga juniormisstag eller på chans, hellre enkelt spel och riktigt safe

Vi ville även att varje spelare efter matchen ska kunna se sig i spegeln och kunna säga att i dag gjorde jag mitt allra yttersta för laget. Och den gröngula Björklöventröjan ska drypa av svett. Om alla verkligen kan det och varje dag, varje match, varje period och varje byte framöver är beredd på att betala priset fullt ut kommer vi kunna vända den här fruktansvärt jobbiga streaken.

Men det krävs att verkligen alla är och även gör det.. Ingen får lita på att kompisen ska göra det och som bloggen skrev i går i samband med #47 Lindskougs sköna CITAT gäller det våga ställa krav, och riktigt höga krav på sina lagkamrater. #SKULDRAVIDSKULDRA

..och hur gick det?

I kväll satt det inte i varje sig viljan eller jobbet, vi mötte bara en helt övermäktig motståndare i VIK Västerås. Visserligen hade vi fler minuter än hemmalaget Västerås i fel bås men det berodde mer på hemmalagets prestation än domare Karlsson. Nu hade han tyvärr en otrolig attityd, men det var inte på det vi förlorade matchen.

Om vi skulle undvika misstag och hellre spela safe.. målen 0-2, 2-4 och förspelet till 2-5.

Matchens tre Björklöv

Vi valde till sist #47 Lindskoug, #57 Andersson samt #7 Trotter.

Matchens?

Ja.. när ska eller kommer det vända? Vi har ett på papperet så ”bra” lag, men nu sjunde raka förlusten, när kommer vinsten?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

4 thoughts on “Torsk mot VIK Västerås

 • 26 oktober, 2015 kl. 23:20
  Permalänk

  Som Luckner sa ”ser ut som VIK är 10 kg tyngre på varje spelare”
  Ärligt talat. Ni som ser träningarna, spelar Löven någonsin på kropp el duttar de omkring med klubban som de gör i matcherna? Inte undra på då alla dessa utv (hakn, tripping) o halvmissar till tacklingar som vid deras 3-1.
  Maken till många interference har jag nog inte sett sen det var halvtillåtet, från VIKs sida då alltså men ärligt talat så hade de inte hjälpt ändå. Sen tycker jag det är fantastiskt av domaren o blåsa straff (även om det va rätt) när han befinner sig på andra sidan planen… Samma som för Edblom häromdagen men jaja…
  Trotter skötte sig alldeles utmärkt, hoppas han matchas i båda ppna sen ?
  Synd att våran superman Lindskoug nästan alltid ska släppa in något billigt mål. Förstör ju lite hans insats tycker jag.
  Västerås var bra men vi går ju bort oss själva hela tiden i alla zoner. Ser ju ut som killarna bara flyttar på sig o säger varsågod…
  Suck

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 23:21
  Permalänk

  Ja va säger man … Skulle gissa på glest me folk mot bik på onsdag .. Samt ett Björklöven som får endå svårare o vända detta då ! På hemmaplan o med press av hemma publiken att leverera ! Tyvärr men det ser mörkt ut … Årets Södertälje kanske … Ett uppskrivet o satsande lag som sen inte får nått att stämma på planen .. Tyvärr men Tommys spel passar inte detta lag.. För låg kvalitet på spelarna för att spela Tommys anfallsglada shl hockey .. 5 mot 5 spelet funkar inte !!. O nu börjar pp som sett ok ut också spöka … Då blir det fort stora minus i plus/minus statistiken … Ser tyvärr inget ljus i detta ….

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 23:36
  Permalänk

  Trotter gör allt rätt på banan, det ser så löjligt enkelt ut. Han spelar tankemässigt i en helt egen division jämfört med resten av laget.

  Svar
 • 26 oktober, 2015 kl. 23:38
  Permalänk

  Förra säsongen ändrade man träningen till betydligt tuffare vilket resulterade att laget presterade riktigt bra efter nyår och framförallt i slutet av säsongen. Hur tränar man i år? Hur som känns den här säsongens prestationer mer eller mindre som ett skämt. Vinner man inte 2 raka nu så låt då tränarna flytta på sig och kontakta Leif Strömberg.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: