Torsk mot VIK Västerås

Till sist en rätt resultatmässigt sett ”klar” förlust borta mot VIK Västerås i ödesmatchen och nu parkerar vi dessutom på negativ kvalplats.

Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-1,4-2,2-1), skotten 37-26 inför 3 615 åskådare (varav några tappra gröngula Söderlöv) i ABB Arena Nord den här kvällen.

Tungt att vi trots första baljan i BP och ledning efter första inte kunde hålla undan längre och bryta bortaförbannelsen. Nu elva raka och senaste segern alltså borta mot SSK i omgång 17.

Matchen som sådan lämnade så klart en del att önska, men vi faller till sist och Västerås som nu tog fjärde raka har en klart bättre trend och kunde alltså dessutom passera oss i tabellen.

Detta oavsett att nya coachduon Fagervall/Jäger möjligen justerat en del i både tänk och uppställning.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #20 Granlund, #4 Emmerdahl, #18 Ottosson samt #36 Hamill.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer återigen saknar en del spelare och tvingades plocka med oss Isak Stenlund Ädelgran på bussresan ner i går eftermiddag. De indisponibla är för övrigt #42 Wikström, #7 Lindquist, #10 Thörnberg samt #22 Johansson.

Sedan återigen denna gång #51 Bull som back nr sju, dessvärre klev dock #19 Farley av efter bara tre byten i andra. Fler skador på producerande och offensiva hot har vi inte råd med.

Laget mot VIK Västerås HK:

35 Adam Werner (31 Linus Fernström)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 19 Austin Farley – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

55 Simon Fredriksson – 37 Jacob Andersson , 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 29 Isak Stenlund Ädelgran

3:e

57 Stefan Andersson – 12 Niklas Pavel, 28 Lucas Sandström – 24 Tobias Hage– 18 Axel Ottosson

4:e

Extra: 51 Christian Bull samt linan med 33 Marcus Jonsson, 74 Stefan Öhman och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelaren och backen #51 Bull blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Kändes som rejält öppna spjäll och när man på förhand hade förväntat sig en tät och målsnål tillställning blev det precis tvärt om.

Var närmare fler mål.. Annars rätt intensivt och stundtals rätt fysiskt med lite tuggande emellanåt.

Special teams?

Björklövens PP i kväll återigen 0% (4 min) och i kväll var vårt BP 50%.. Special teams inte riktigt vår grej den här säsongen. Visserligen ledningskassen i BP, men med fortsatt noll utdelning kommer vi få svårt att vinna matcher framöver.

Mer statistik

Tekningar: 16-40, alltså klar gröngul seger men i kväll var det lite olika i grenarna då blockade skott slutade oavgjort 9-9 medan vi vann tacklingarna via 8-6.

Men när det är kassarna som räknas spelar det mindre eller ingen som helst roll att vi plussar i de övriga momenten.

Mest istid?

 1. #16 LEJ, 26:25 min
 2. #4 Emmerdahl, 22:23 min
 3. #37 J Andersson, 19:10 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Kontrollerad aggressivitet från nedsläpp och noggrannhet genom att jobba färdigt i alla lägen, oavsett situation i matchen eller i vilken zon.
 • Målvaktsmatchen alltid viktig oavsett #31 Fernström eller #35 Werner.
 • Special teams, inga onödiga utvisningar och samtidigt vid ev. utvisningar stänga BP och sedan att vi nyttjar våra obligatoriska PP.

..och hur gick det?

Någorlunda kontrollerat inledningsvis, men allteftersom blev det mer och mer öppet och inte direkt så vi inte fuskade eller tummade på detaljer. Dessutom återigen en del utvisningar som resulterade i mål så special teams funkade inte heller. Därtill noll utdelning på de två offensiva lägen vi fick även om spelet i sig kändes lovande.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Säkert en del, men så här direkt efteråt mest bara surt. Trots inledningen och kassen i BP blir eftersmaken rätt sur och som lök på laxen nu alltså dessutom negativt kval.

Så här långt ingen uppenbar Fagervall-effekt i form av poäng även om spelet i sig stundtals ser bättre ut.

..och till möjligen då att det nu bara är en fjärdedel eller 13 matcher kvar (39 potentiella poäng) till vi ska göra definitivt bokslut för säsongen.

Då vet vi även om vi tvingas kvala oss kvar, om säsongen bara befriande nog är över eller om vi rent av avlutat nåt djävulskt och spurtat oss till slutspel. Det senaste känns i kväll som en utopi. Men om vi på allvar kommer i gång sista fjärdedelen och tar ikapp alla förbannade poängtapp och onödiga förluster lär vi komma in med ett sanslöst flow och då går nog inget lag säkert.

Men det är otroligt mycket om, nu hoppas man bara att säsongen är över efter returmötet med VIK Västerås hemma i T3 Center i omgång 52 fredag den 3 mars cirkus kvart över 21. Sedan får vi sikta mot säsongen 17/18..

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#18 Ottosson

två loggor

#24 Hage

en logga

#4 Emmerdahl

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Västerås i ödesmatchen.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

12 thoughts on “Torsk mot VIK Västerås

 • 25 januari, 2017 kl. 22:06
  Permalänk

  Om ingenting görs åt backsidan , försvarsspelet o spelet i egen zon så slutar det här sämre än sämst !!

  Värva nya backar till ett minus resultat mot beräknat !

  El åk ur allsvenskan o för all evighet . Och backa något fruktansvärt både sportsligt o ekonomiskt !

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:16
  Permalänk

  #55 och #57 ska inte spela ett byte till.

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:19
  Permalänk

  Jag är helt lugn. Med de backar vi har, och defensiven i stort, så finns det absolut ingen risk för negativt kval. Topp 8 är helt givet sett till defensiven.

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:25
  Permalänk

  Man släpper 6 mål mot seriens offensivt sämsta lag !

  Man släpper minst 4 mål varje match !

  Man ger motståndarna mål !

  När säsongen ska summeras så kommer man att ha släppt in 200 mål om det fortsätter så här ?

  O ett lag som släpper 200 mål på 52 matcher
  håller sig aldrig kvar i allsvenskan .

  Punkt !

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:30
  Permalänk

  Stefan Andersson, kan han vara den långsammaste backen i allsvenskan? Simon Fredriksson tragiskt… Skit i att vänta in nästa säsong, vi behöver 2-3 bra backar nu som lyfter laget.

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:38
  Permalänk

  Gissar att Oskarshamn vinner med 5-2 på lördag.

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:44
  Permalänk

  Förra året sa jag upp mitt abonnemang på cmore då jag var jävulusiskt less på detta lag … i år nytt abonnemang och nya förhoppningar (bor i Sthlm men uppfödd i Umeå och därav sett i stort sett allt) … nu är det nog dags med uppsägning igen … så jävla less …. inte på lagets offensiv eller för den delen inte heller på nuvarande tränare eller hans föregångare … när det egentligen är det defensiva och dessa backar vi har som inte håller måttet .. fram för allt en viss femfemma … som oftast och även nu ikväll …. kanske inte hans/deras fel utan en viss sportansvarig som inte alls format laget och värvat in den kompetens som krävs i allsvenskan … vi har ju inte ens haft full backbesättning under 2 år ? … va är det för en jävla sportchef ? … dessa backar påverkar ju självklart hela laget … målvakterna får ju dålig hjälp och måste känna en frustation …. forwards har inget förtroende … backkollegor har inget förtroende för varandra ….. blir väldigt ostrukturerat, virrigt, långsamt och där vi inte kan täppa till bak eller hålla positioner och har ju inte en spelförande back som som bidrar till ett bra uppspel som behövs från egen zon … allt är förvirrat och väldigt mycket sarg ut … som i pojkhockey … alla anfall går ut på detta sätt … längs sarg ut i mittzon över röd och dump och se jaga …. alla andra lag spelar ut och har ett diagonalpass över mittzon till spelare i fart … och vips inne i anfallszon …. hur många sånna uppspel och pass har löven haft ? Löven hamnar ofta i hörnen och så blir det inget mer medans motståndare kommer lättare in på avslut …. väldigt jobbigt att behöva jobba oerhört hårt utan utdelning och även om vilja finns så ofrånkomligt att det sätter sig mentalt …. hoppas på någon förstärkning på backsippan som håller klass och ger styrka åt helheten .. blev långt inlägg men mitt 1a …….och sista för i år … nu kan vi bara hoppas på ett fortsatt allsvenskt kontrakt nästa år …. men det är f-n så jobbigt tills det förhoppningsvis är klart ?

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:45
  Permalänk

  Jag skriver å tjötar om i stort sätt samma sak hela tiden…men det är så oprofessionellt skött så man tar sig för pannan. Vad är det med den här föreningen? Man gör inget åt backproblemet? Man kör på i match efter match….man byter tränare alldeles försent ….man väntar å väntar tills ”båten nästan kapsejsat ”. Man håller på att köra föreningen ner i div.1 med en katastrof backbesättning till förmån för en dyr administration ( jag vet att lagt kort ligger å man får dra med dom här kostnaderna tills säsongen är slut)! Vad är ”backup-planen”? Det här kommer sluta illa om man inte gör något åt back -sidan…eller chansar man igen å hoppas den håller i ett kval?? Jag hade inte vågat lita på det!

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:53
  Permalänk

  Ottosson spelar på tok för nonchalant i försvarsspelet för att få högsta betyg. Sen skulle han satt läget i sista. Ska bara vara mål där

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 22:55
  Permalänk

  Fagervall MÅSTE göra något åt backsidan och ta in några starka defensiva pjäser kosta vad det kosta vill.
  Hamnar vi i kval och åker ur så kostar det definitivt mycket mer, PUNKT.
  Fredriksson är i mina ögon helt värdelös, hans försök till skott som resulterade i Västersås 5-3 mål ( tror jag det var ) är bara patetiskt. Dessutom hur många sådana baklängesmål har vi åkt på när backarna tar avslut som enblind kan se att det är omöjligt att dom ska gå förbi första täckande spelare ?
  Det enda att glädjas åt ikväll är att J 18 vann mot Skellefteå efter straffar i J 18 allsvenskan, bra jobbat grabbar !

  Svar
 • 25 januari, 2017 kl. 23:11
  Permalänk

  Haha … backsippan på mitt inlägg tidigare …. kanske iof sig rätt bra uttryck …… även om det skulle stå backsidan ? …. men kom på vad Åkerblom sa i en intervju för rätt längesen att han visste vad felet var …. men ville inte gå in på detta …. nu vet vi nog med ganska stor säkerhet vad han menade …. och han ville väl inte offentligt kritisera varken enskilda spelare eller sportchefen … vad tror ni andra … ?

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: