Torsk mot Timrå i genrepet

Sjätte matchen och genrepet inför säsongen 20/21 avklarad, för motståndet svarade Timrå IK. Det är för övrigt samma lag som vi ska möta i premiären.

Till sist alltså torsk med 5-7 efter (1-1, 1-5, 3-1) och skotten 31-36.

Det var vår alltså vår sjätte match för säsongen och vi ska nog ännu inte dra för stora växlar på den här matchen. Men efter de två inledande matcherna mot SHL-motstånd har det varit lite intressant att efter det se hur laget står sig mot motstånd från HockeyAllsvenskan.

Det här är för övrigt vår trupp:

I kväll mot Timrå vilades Ullman, Popovic, samt då 2 x Eriksson. Nu har vi då alltså även med både Zach Palmquist och Tyler Vesel i truppen. Tyler direkt in med Hutchings och Crandall samtidigt som Zach bildade par med Deilert. Nu rullade vi visserligen på backarna.

Lövens målskyttar: 2 x #29 Wiklund (båda Short handed), #10 Vesel, #96 Andreasson (PP) och #90 Hutchings (PP).

Sajtens spontana tankar kring matchen?

Återigen en lite svagare första period, rätt tidig ledning för gästande Timrå och efter en kasse från Dahlén. Kvitteringen från Wiklund i spel med numerärt underläge. Knappt övertag för gästerna även om Löven stack upp emellanåt, minns bl.a. ett skott i virket från Possler.

I andra perioden blev det snabbt klar ledning för gästerna trots att vi inledde i PP och gick in perioden med visst momentum. Men Timrå klart hetare och nyttjade sina lägen. Underläge efter två perioder fullt rättvist.

I avslutande rundan försökte vi göra match av det och efter bl.a, två mål i PP från 96 och 90 fanns chansen. Gillade här att Wallsson plockade Poulin med drygt två min kvar och på sätt försöker ge sitt lag chansen. Trots en del chanser så kändes gästernas seger rättvis.

Efter matchen ett rejält kramkalas, det märks verkligen att det är två lag som inte direkt gillar varandra.

Sajtens frågor inför i kväll var..?

Kan vi svara för vår bästa första period hittills på försäsongen och kommer Timrå att förmå sig att stoppa Olle Liss fruktade bössa?

..och hur gick det?

Njae, inte vår bästa första period om vi inte stod helt på hälarna. Men det gäller att komma till rätta med inledningarna på matcherna. Särskilt i A3 Arena gäller det att komma ut starkt och ta kommandot oavsett publik eller inte. Sedan glödde inte Liss eller hans bössa på samma sätt.

*

Några korta reflektioner..

Kvällens ramsa?

Njae, inga direkta ramsor som gick genom rutan denna kväll.

Matchens jaha!?

Inledningsvis krävdes alltså boxplay eller PK för att vi skulle hitta nätet, ska det verkligen vara så?

Matchens wtf??

Vad hände efter matchen? Visserligen två stora rivaler, det fanns någon situation där Crandall åkte på 5+20 men sällan man ser de känslorna efter en träningsmatch.

Eller så är det så enkelt som att detta är de två lagen som ska göra upp om det längre fram i vår och det gäller att spänna musklerna redan på försäsongen och visa håret på bröstet.

Matchens macka?

Jag gillar att backarna varierar och i bland höjer blicken än den egna zonen, nu blev det inget av det.. men det var ett häftigt pass från egen förlängd mållinje från Norbe upp till Selin på offensiv blå under andra perioden som stack ut lite.

Matchens roligaste?

Njae, i kväll inte så mycket roligt.. möjligen att vi fullföljer och spelar hela 60 min trots underläge.

Men vad är det man säger? – Efter ett dåligt genrep följer en bra premiär..

*

Dina egna tankar kring matchen? Vem eller vilka överraskade, fältet som vanligt rätt fritt.. Vem vill börja?

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Torsk mot Timrå i genrepet

  • 24 september, 2020 kl. 23:52
    Permalänk

    Löven kan ju inte fortsätta att bjuda motståndarna på så mycket som dem gjorde i denna match.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: