Torsk mot Pantern

Till sist en knapp förlust med 1-3 hemma mot IK Pantern med i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (0-0, 0-2, 1-1), skotten 42-26 inför 3 648 åskådare den här kvällen.

Tungt att efter förlusten senast borta mot Oskarshamn att få följa upp med ännu en torsk. Nu dessutom två torsk hemma i A3 Arena, ingen bra trend ifall ”borgen” börjar bli ett spöke. Det är ju där vi ska ha tryggheten.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning: #22 Peterson.. mhm.. blev tyvärr inte så många fler.

Sedan denna gång backen #4 Emmerdahl (skadad), forwarden #53 Ericsson (skadad) samt trion #52 Tornberg, #10 Norberg och #11 Eriksson alla utanför laget.

Laget mot IK Pantern:

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

49 Simon Backman – Hardy Häman-Aktell
7 Alexander Hellström – 37 Jacob Andersson
8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist
28 Simon Åkerström

Forwards:

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund
14 Cody Murphy – 18 Kevin Goumas – 71 Oskar Stål Lyrenäs
20 Mattias Granlund – 22 Jacob Petersson – 33 Marcus Jonsson
21 Erik Rainersson

Där extraspelaren Åkerström noterads för 12 byten (tot. 06:08 min) medans Rainersson blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Återigen kommer vi ut lite för vekt och inledningsvis är det gästerna från Malmö som är hetare. Vi äter dock oss in i den första perioden och skapar till sist en hel del rätt fina lägen. Nu även i bra lägen, men effektiviteten och skärpan i dessa lägen lämnar dock mer att önska. Oavgjort så långt inte direkt orättvist.

Skott: 10-11

I den andra perioden kommer dock underläget (återigen i PK) väldigt psykologiskt, även om vi därefter städar av ett nytt PK så kommer 0-2, (efter det att vi haft ett läge i PP) i deras nästa PP och där efter halva matchen kändes det rätt tungt. Tydligt momentum för gästerna. Även om nu andra målet kändes rätt billigt så går det inte att blunda för att vi släpper in i PK och samtidigt har svårt att nyttja våra lägen i PP.

Skott: 9-13

I den tredje perioden visserligen en anstormning och ett rejält försök, men skotten visar ändå inte återigen hur många kvalificerade chanser vi verkligen skapade. Nu var dominansen rätt total och jag minns särskilt en sekvens i mitten på perioden när Pantern försökte sätta nåt slags rekord (Guinnes?) i flest icing på kortast möjlig tid.

Fick nästan lite vibbar till SSK våren 2000, även om känslan nu mer av karaktären frustration.

Men trots tre lägen i PP kommer vi inte närmare en kvittering från fjärdelinan innan vi tappar in 1-3 i spel 6-4. Kul ändå att se hur Messy Jonsson direkt efter reduceringen till 1-2 vill elda på ståplats H ännu lite mer.

Skott: 23-2

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0 % (12:00 min) och i kväll var vårt BP 33.33 % (04:59 min)

På nåt sätt statistiskt hur säsongen sett ut.. genom två mål i PP och ett i SH kan vi väl knappast se att matchen i matchen inte vanns av gästande Pantern?

Mer statistik

Tekningar: 31-30, alltså en rätt jämn match i den grenen och så slutade även blockade skott 5-5 som grenen tacklingar 4-4.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 29:40 min
 2. #13 F Andersson, 21:02 min
 3. #26 Stenqvist, 20:59 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Inledningen. Vi har varit med i en av fyra matcher hittills. Nu måste alla vara på tå direkt!
 • Återigen gäller det att snabbt hitta tillbaka till systemet som fungerade så bra på försäsongen och konsekvent följa det. Byte för byte, period för period.
 • Lyckas få trafik på kassen och skott i ”rätt” lägen. Måste bort från plockpotatis-mentaliteten.

..och hur gick det?

Inledningen inget vidare även om vi äter oss in, just nu känner man inte igen ”systemet” och sedan blir gärna målvakterna likt Lars Volden i kväll omänskligt bra just mot oss. Men några fler kvalificerade avslut och iaf lite mer trafik jämfört med tidigare.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Mhm.. det känns ändå väldigt sådär att förlora 1-3 hemma mot ett IK Pantern som senast föll hemma mot nykomlingen Västerås IK med hela 3-10. Spontant det som finns att ta med sig är väl att vi återigen känns starka matchen igenom, återigen förlorar vi inte den sista rundan. Men det gäller att komma ut starkare redan från början, det håller inte att alltid bjuda på handikapp.

..och möjligen då att det nu alltjämt är 47 matcher (maximalt 141 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#14 Murphy, kändes piggare än tidigare.

två loggor

#13 F Andersson, kaptenen nyttig genom bl.a. mycket istid och bra i cirkeln.

en logga

#30 Pettersson, även om 0-2 inte kändes annat än billigt svarade Mattias för flera fina parader. Höll oss länge kvar.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot IK Pantern i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Torsk mot Pantern

 • 4 oktober, 2018 kl. 00:11
  Permalänk

  Heligt förbannad på detta menlösa värdelösa spel som löven visar upp, ja att säga spel är ju snällt, maken till dålig hockey som dom visar upp, det finns fan ingenting som funkar, inte försvarsspel, dåliga beslut, duttande med puck, tvåa på varenda jävla puck, obefintliga uppspel, sedan detta med antingen dåliga skott från blålinjen på målvakt eller dumpar som vi är tvåa på, är dom helt oförmögen att spela sig in i zon med kontroll, och får vi chans i anfall så skjutet vi mitt på målvakt så att varenda jävla målvakt vi möter ser ut som Henke Lundqvist när han var som bäst, och det skylls på det ena och det andra, jag stöttar och älskar löven men åker man 40 mil tur och retur för att bevittna detta mot proffslaget Pantern, ja då blir man förbannad:(:(:(

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: