Torsk mot Mora IK

Till sist 2-4 i kväll mot Mora IK i Smidjegrav Arena efter periodsiffrorna (2-2,0-0-2-0) inför 2 264 åskådare. För övrigt ett trendbrott för hemmalaget Mora som så långt inte fått en 3:a hemma sedan den 7 oktober.

Skotten totalt 34-22. Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #32 Edström, #19 Quist #21 Hetta samt #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång ingen spelare. Men frågan är om risken är större att någon blir skadad då vi spelar hemma kontra borta eller om var det så trångt i bussen att det inte rymdes ett par extra spelare?

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #57 Andersson och #28 Sandström.

Johan Löf / AXELLÖF

Coachduon Jonsson/Åkerblom Arkivfoto: AXELLÖF

Coachduon Tommy Jonsson/Markus Åkerblom som trots dagens förlust oavsett har en del att fundera över då vi som topptippade precis placerat oss utanför slutspel.

De komponerade för övrigt laget så här i kväll:

Line up 151120

Där vi noterar spel på sex backar då vi har kvar #32 Edström på skadelistan och fortfarande jagar den den där åttonde som vi gjort hela sommaren och nu snart halva säsongen. Lite mer kring Dalles tankar i DETTA klipp.

* * *

Under period 1 såg vi verkligen hur snabbt det kan gå i hockey. Först kanske vår bästa inledning på länge då vi får två lägen i PP som vi nyttjade under periodens första fem minuter. Sedan två slumpmål från Mora, först en snabb reducering och sedan kvitteringen bara sju sek efter det att vi klarat boxen. Därefter blev spelet ganska lugnt i väntan på att något lag åter ska ta tag i taktpinnen. Därigenom inte lugnt på nåt sätt och det var norr-syd som Wikegård skulle sagt hela tiden. Till sist 2-2 efter en rätt en bisarr period, vi inledde så bra och stakrt som man hoppades.. nyttjade två PP men trots det två enkla i baken och oavgjort så långt.

Skott: 9-10

Andra perioden inte riktigt lika flängig som den första men fortfarande mer fart och energi än egentligt finlir. Det är väldigt mycket hawaiihockey i kväll och även om jag inte bett om någon kommentar från sambon vet jag ungefär vad hon hade tyckt. Vid några tillfällen ändå märkligt hur det kan bli så öppet när vi nu backat ner en aning med spetsen vid backchecking och stod med två forwards på offensiv blå och Mora ändå kunde skapa en 2-1 därifrån. Sånt känns väldigt märkligt. Vet inte vilka backar som var inne men någon lär ha räknat duktigt fel. Även i denna period ribbkänning från vitgröngula Björklöven och så långt borde vi haft ledning med i vart fall någon kasse.

Skott: 10-8

Den 3:e och avslutande rundan blev inte så rolig som man hoppats, känslan efter två perioder var att vi hade momentum och redan borde haft ledningen. Känslan så långt positiv efter deras ledningspuck återigen lite slump får vi det jobbigt och kunde aldrig mobilisera på det sätt jag trott och hoppats på. Vår jakt rätt fruktlös och till sist får de dessutom in en puck sedan #47 Lindskoug ställt sig i båset.

Skott: 15-4 och totalt 34-22

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Att vi rider vidare på segern senast, vill visa att det inte var en tillfällighet.
 • Special teams. Den matchen ska vi bara vinna mot Mora.
 • Trendbrott, vi har inte vunnit borta sedan 7 oktober (3-1 vs Sundsvall)

Tommy Jonsson berättar för hemsidan att han tycker att laget gjorde en bra insats senast mot Sundsvall, segern hade kunnat vara större men att laget uppträdde mer som en helhet, det var mer homogent. Tommy aviserade vidare ungefär samma uppställning som sist även om det slutgiltiga laget lär släppas först under dagen.

#74 Stefan Öhman förklarar i sin inför intervju med hemsidan att segern senast mot Sundsvall borde varit klar redan i andra perioden och att han tror att trion och vår just nu hetaste lina med #28 Sandström, #6 Karlsson och #10 Thörnberg återigen kliver fram i morgon. Slutresultatet och Stefans tips var för övrigt seger 3-1.

..och hur gick det?

 • Red vidare – Njae..
 • Special teams: – Visserligen bra vad nu blev värt? 67% resp 100%
 • Trendbrott? – Ja, för Mora..

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

 • Jon och Jonas inträde, #34 en injektion och #4 återigen stabil.
 • Inledningen, nu även på bortais. Kan vi sedan förvalta läget.

Matchens tre Björklöv

Först och främst #34 Jon Palmebjörk som direkt visade att han är så mycket mer än en energispelare i 4:e linan, sedan även vår just nu genomgående bäste center #6 Kim Karlsson och till sist plockade vi wingern #10 Thörnberg som i kväll blockade 4 skott och alltid vill eller försöker vinna matcherna.

Matchens?

Är väl lätt besviket hur många andra lag som tappat vårt 2-0 efter fem minuter.. Mora hade inte vunnit en 3:a sedan i oktober, vi får en kalasstart. Men till vilken nytta då vi inte förvaltar läget?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

3 thoughts on “Torsk mot Mora IK

 • 20 november, 2015 kl. 22:25
  Permalänk

  Detta håller inte … Ledningen måste göra nått ! Imellanåt är det inte ens div 1 klass

  Svar
 • 20 november, 2015 kl. 22:26
  Permalänk

  Nu ser man verkligen backbristen i denna match.
  Man blir frustrerad över defensivens kaos fast man leder med 2-0.
  Bort med tränarduon det här håller inte.
  Jäkligt svagt varje match trots vinster hemma mot dåligt motstånd..

  Svar
 • 20 november, 2015 kl. 22:34
  Permalänk

  Efter att ha sett åkerblom på pk:n är jag ännu mera orolig. Han tyckte vi gjorde en riktigt bra match???? Vilket budskap ger det till spelarna, att de ska vara nöjda? Om jag varit TJ hade jag efter 2-0 tagit time-out och påmint spelarna om att jag efter matchen inte vill behöva säga: Ni tappade ödmjukheten (ett klassiskt löven-syndrom). Nej, något är gravt fel och jag är rädd att det ENDA som kan ändra detta är en ny röst i omklädningsrummet. Men man måste agera nu, efter nästan halva serien kommer det inte bli bättre av sig självt. Usch, detta ser mörkt ut. 20(!!!!) poäng efter Tingsryd.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: