Torsk mot Marklunds!

Till sist en rätt klar förlust med 1-4 mot bröderna Marklunds (aka Skellefteå AIK) inför ett välfyllt A3 Arena efter periodsiffrorna (1-2, 0-2, 0-0) denna augustikväll och frågan är ifall något annat hockeyderby i Sverige vid denna tid lockat större publik apropå denna rekordsommar.

Som vi skrev inför matchen så vilade Björklöven i kväll trion #8 Pukka, #49 Backman och nyförvärvet/hemvändande #79 Emil Lundberg samt att den alltjämt indisponible kaptenen #13 Fredric Andersson fortfarande kör rehab.

Matchen som sådan?

Snacka om drömstart och vilken debut inför hemmapubliken i A3 Arena för Filip Cruseman, första kassen efter bara 10 sekunder och då dessutom assisterad av kedjekamraten (ett annat nyförvärv) Alexander Wiklund.

Annars var väl matchen rent spelmässigt som väntat, lagen har bara varit på is en vecka och då är timeing etc. därefter.

Hemmalaget fick en riktig drömstart men därefter hade vi nog ärligt riktigt svårt att skapa de rena eller klara chanserna. Redan efter första satt lillebror i förarsätet och efter bara 46 sek i andra perioden kändes tyvärr matchen körd. Då stod det 1-4 på tavlan.

Därefter blir det så klart en kombination av att vi själva flyttar fram våra positioner som att gästande Marklunds säkrar en del och medvetet eller omedvetet slår av en del.

För att det skulle ha blivit en riktig match hade vi behövt sätta något av lägena i första, vi hade även något rätt klart läge i andra och i kväll brände även #33 Marcus Jonsson en straff.

Nu kommer vi inte spela mot Marklunds hela säsongen, men fortfarande efter i kväll är det vår offensiv som möjligen väcker en del frågor.

Matchfakta hittar du HÄR.

Matchens snackis?

Inramningen, det går ändå inte att snacka bort denna match och detta derby. Sanslöst i mitten av augusti, kan inte skriva annat.

Nu blickar vi fram emot de kommande matcherna i veckan först Vasa Sport på (torsdag) och därefter Ässät på fredag.

Dina egna reflektioner och tankar efter matchen.. fältet som vanligt rätt fritt. Skriv gärna en kommentar.

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: