Torsk mot Leksand

Till sist en rätt klar torsk hemma mot Leksand med 1-4 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1, 0-3, 0-0), skotten 40-18 inför 3 683 betalande i A3 Arena den här onsdagskvällen.

Tungt att efter förlusten senast borta mot AIK på Hovet inte direkt få studsa tillbaka och vinna en match. Sedan med tanke på tabelläge etc. otroligt surt att återigen tapp viktiga poäng hemma i A3 Arena.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #10 Norberg (grattis till första målet för säsongen).

Sedan denna gång de finska backarna Mikko Pukka och Simon Backman (båda sjuk/skadade), forwards Cody Murphy (skadad), Jacob Peterson (sjuk), William Eriksson och Erik Rainerson båda just nu utanför laget.

Detta var förresten första gången sedan den 9 oktober 2009 som Leksand vann tre poäng i Umeå, så klart typiskt att den sviten skulle brytas i kväll. Den matchen för övrigt alla tre målen från Björklöven av Fredrik Öberg och sedan avgjorde Pelle Prestberg för gästerna i tom kasse.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman Aktell

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

4 Jonas Emmerdahl – 52 August Tornberg

7 Alexander Hellström

Forwards:

10 Emil Norberg – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund

71 Oskar Stål-Lyrenäs – 77 David Lindquist – 79 Emil Lundberg

33 Marcus Jonsson – 53 Lukas Ericsson – 48 Filip Cruseman

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 40 Sebastian Selin

16 William Magnusson

Där sjundebacken Hellström fick två byten (01:13 min) innan utgick redan i första perioden, medans Magnusson blev kvar på bänken och noterades för fyra byten samt 02:49 min i den tredje perioden.

* * *

Matchen som sådan?

I första inledde gästande Leksand klart piggast, 0-1 i den 5:e minuten när Ritola snyggt styrde in trissan som studsade över Petterssons vänstra benskydd. Leksand som sagt klart piggare inledningsvis och de kontrollerade då matchen rätt bra. Sedan kommer kvitteringen lite från ingenstans då Wiklund trampade runt i offensiv zon och slängen in pucken mot mål som studsar på Norberg innan den går i mål. Kvitteringen tände verkligen hemmalaget som därefter skapade en hel del lägen. Oavgjort i det läget ändå rätt rättvist.

Skott: 8-4

I andra tyvärr en mardrömsstart då Porsberger bromsar in 1-2 redan i första minuten, trots tidig time out från Fagervall ingen märkbar effekt. Märkligt nog verkade han inte ens prata med spelarna, dock så klart en tydlig signal att han var missnöjd. Med 1-3 på tavlan redan i fjärde minuten därefter rejäl uppförsbacke. Tyvärr sammantaget rejält slarvigt och vi hade även märkbart problem de gånger Leksand ville sätta press. I mitten på perioden pricksköt Knuts in 1-4 i PP efter det att vi haft så många lägen att rensa ut gummit.

Skott: 14-11

I tredje som så många gånger förr rätt tydligt att laget som leder matchen hellre spelar av och hem poängen, skotten speglade inte alls det som hände på isen och även om Löven fick sina lägen. Oavsett bra och kvalificerade eller inte så lyser ineffektiviteten så tydligt. Vi fick ex.vis ett tidigt läge i PP som slutar med att Leksand får n chans och därefter sitter även Stenqvist i utvisningsbåset.

Skott: 18-3 (tot. 40-18)

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (02:29 min) och i kväll var vårt BP 50% (02:13 min)

Mer statistik

Tekningar: 27-30, alltså en knapp hemmaförlust men i kväll föll vi även i block via 8-15, även om i grenen noterade tacklingar ”vann” med 8-4.

Mest istid?

  1. #28 Åkerström, 21:45 min
  2. #37 J Andersson, 20:03 min
  3. #26 Stenqvist, 19:53 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

  • Komma ut starkt och ta kommandot, första målet alltid viktigt.
  • Trots allt ett lag vi skulle kunna få möta i ett ev. slutspel, gäller att se matchen som en av slutspelskaraktär.
  • Målvaktsspelet och special teams, där ligger nyckeln för tre poäng.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

…och hur gick det?

Nja, inledningsvis var ju Leksand klart piggare, något bättre efter vår kvittering i första perioden. Men varken slutspelskaraktär på matchen eller något avgörande spel från vare sig Pettersson eller i special teams.

Det känns på något märkligt sätt som att alla bara vill att ta säsongen ska ta slut, det är sorgligt. Men känslan är lite så.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Mhm.. att även Almtuna och SSK torskade. Det är väl typ det, från matchen ffår man nog leta för att hitta godbitar att ta med sig ner till Karlskrona.

..och möjligen då att det att det alltjämt är nio matcher (maximalt 27 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#77 Lindquist, en av få kreativa som iaf försökte.

två loggor

#29 Wiklund, lite piggare än vanligt.. låg bakom målet.

en logga

#13 F Andersson, kaptenen syns inte alltid men är ofta nyttig i det tysta.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Leksand i kväll.

HÄR då den rätt tighta tabellen.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Torsk mot Leksand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: