Torsk mot Karlskoga

Till sist en rätt sur torsk i en återigen rätt målsnål tillställning borta mot BIK Karlskoga med 1-4 i Nobelhallen. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-0, 0-0, 2-1), skotten 25-30 inför 2 248 betalande i Nobelhallen den här onsdagskvällen.

Tungt att efter vinsten senast hemma mot Tingsryd inte återigen få vinna en match. Sedan med tanke på tabelläge, kvällens övriga resultat hade det varit så viktigt med poäng i jakten på slutspel.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #20 Granlund

Sedan saknade vi denna gång fyra backar i Mikko Pukka (Hjärtmuskelinflammation), Alexander Hellström (Fraktur på armen), Jacob Andersson (Arm), Jonas Emmerdahl (Oklart) därtill forwards i Cody Murphy (skadad) och Marcus Jonsson (Skadad.

Målvakter:

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

Backar:

26 Jacob Stenqvist – 5 Hardy Häman Aktell

28 Simon Åkerström – 37 Isak Ahrling

49 Simon Backman – 52 August Tornberg

Forwards:

77 David Lindquist – 13 Fredric Andersson – 29 Alexander Wiklund

71 Oskar Stål-Lyrenäs –22 Jacob Petersson – 79 Emil Lundberg

10 Emil Norberg– 53 Lukas Ericsson – 48 Filip Cruseman

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 40 Sebastian Selin

11 William Eriksson

Där extraforwarden Eriksson fick 11 byten (08:37 min) sedan Lucas Eriksson tidigt tvingats kliva av i upptakten av andra perioden.

* * *

Matchen som sådan?

I första inledde vi första 2-3 minuterna riktigt piggt och vaskade fram en del lägen. Sedan en lite onödig utv. på #53 Eriksson, lite onödig energi till hemmalaget även om vi klarade det PK. Sedan en lite snöplig hemmaledning sedan vi missat ett nedlägg i offensiv zon, prickar Lundberg i huvudet och istället blir en man kort hem i egen zon. Även andra utv. rätt klantig när #28 Åkerström slår klubban i händerna på en hemmaspelare. Denna gång klarar vi inte att stänga boxen när vi går hårt bakom egen kasse i stället för att hålla dem utanför. Sedan hade vi vårt PP utan att få nätkänning. I slutet på perioden matchen karamell från backen #52 Tornberg med matchens dragning då han sedan hittar #71 Stål lyrenäs på bortre som dock får till ett lågt avslut.

Skott: 7-8

Hemmaledning efter första inte så mycket att säga om, BIK klart mer effektiva. I andra ett nytt läge i PP, men även denna gäng utan nätkänning även om vi känns mer rörliga och fantasirika än hur vi sett under säsongen. Märkligt bara att det ska dröja långt in i februari och omgång 47. Sedan fanns det flera fina lägen för reducering, jag minns bl.a. ett långt uppspel från Hardy Häman-Aktell som prickade bladet på Stenqvist på offensiv blå. Och även om Fagervall tyckte vi bytte för mycket chanser och var lite ostrukturerat i perioden så skapade vi nog för att näta och ärligt hade inte BIK så mycket.

Här klev dessutom Lucas Eriksson av efter ett byte och enligt Fagervall till sjukhus, dock oklart av vilken situation eller vad som hände.

Skott: 10-6

I tredje blir det som så ofta att det laget som jagar får tid i rätt zon och tillåts spela på utsida. Här tycker jag dock att vi fortsätter skapa och långa stunder är klart bättre än BIK. Härlig reducering från #20 Mattias Granlund redan i 9:e minuten och sedan när vi snurrar vidare och kvitteringen hänger i luften kommer i stället 3-1 till hemmalaget. Målskytten Eklind försöker i första läget undkomma ett rätt illa skott, istället får han en perfekt retur och 3-1 lika snöpligt som orättvist i det läget. Men därefter spelar det ingen roll vilka lägen vi skapar. Det är inte så lite typiskt för hela säsongen, spelet ser ofta rätt bra och faktiskt härligt med lite temperatur från kapten #13 Fredric Andersson i intervjun efter matchen.

Skott: 8-16 (Tot: 25-30)

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% (06:00 min) och i kväll var vårt BP 50% (03:07 min)

.Mer statistik

Tekningar: 24-34, alltså en klar bortaseger men i kväll föll vi dock i block via 1-10 samt 0-1 i grenen noterade tacklingar.

Mest istid?

 1. #28 Åkerström, 26:34 min
 2. #40 Selin, 22:05 min
 3. #26 Stenqvist, 21:07 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Fortsätta lira och visa samma effektivitet som på slutet.
 • Special teams och målvaktsspelet, så oerhört viktiga delar av matchen nu när serien knyts i hop.
 • Första målet. Statistiskt har vi visat att vi oftare vinner om vi sätter första kassen eller för den delen de två första.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

…och hur gick det?

Njae, ärligt inte alls. Vi förlorar special teams, målvaktskamp och effektivitet. Då är det alltid svårt att vinna hockeymatcher..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Njae, just nu känns det rätt tungt. Men kul att Backman var tillbaka, möjligen Tornbergs dragning i slutet på första och att kaptenen visade lite humör efter matchen i intervjun.. typ det.

..och möjligen då att det att det alltjämt är fem matcher (maximalt 15 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#52 Tornberg, ovanligt aktiv och trygg med pucken.

två loggor

#49 Backman, märktes inte att han varit borta så länge. Viktig kugge.

en logga

#13 F Andersson, kaptenen är aldrig riktig dålig. Tekar dessutom ofta och bra.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot BIK Karlskoga i kväll.

HÄR då den rätt tighta tabellen.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

One thought on “Torsk mot Karlskoga

 • 21 februari, 2019 kl. 11:45
  Permalänk

  Hur kan man kalla en match med 5 mål målsnål? Varav vi släppte in 4:a. Väldigt få matcher man vinner om man måste göra 5 mål, särskilt med våran obefintliga offensiv.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: