Torsk mot IK Oskarshamn (1-2)

Till sist alltså 2-1 till hemmalaget efter periodsiffrorna (0-1,2-0,0-0) där Oskarshamn även vann skotten med 29-27 inför 1974 åskådare i Be-Ge Hockey Center.

Som ni kunde läsa redan tidigare i dag säsongsdebut för målvakten #35 Andreas Ollikainen utöver inlånade backen #42 Rasmus Bengtsson och vårt gröngulamål gjordes i kväll alltså av #28 Lukas Sandström.

I den första perioden kom hemmalaget IK Oskarshamn kom ut något starkare och vår seriedebutant #35 Andreas Ollikainen fick direkt en hel del att göra i kassen. Men Andreas gjorde det väldigt bra och inte blev det sämre då han redan efter 4:57 räddade en straff som #70 Mattson i hemmalaget slog. I mitten på perioden kom vi in i matchen på allvar via ett PP, nu nätade vi inte under det numerära överläget men det gav oss så pass energi att vi kunde flytta upp spelet en aning. Sedan då ledningspucken från #28 Lukas Sandström efter en backhandpassning från egen blå av kapten #74 Stefan Öhman.

Period 2 visade då IKO prov på effektivitet. Först 1-1 då #39 Svensson i periodens åttonde minut svepte in en retur på #6 Ljungqvists backskott och sedan då ledning 2-1 i en snabb spelvändning där IKO kom 3-2 och straffsumparen #70 Mattsson fick revansch på Ollikainen. För övrigt Stefan brorson Victor som assisterade och nog tusan var Stefan på isen, hörde vi nåt om släkt och värst? Visserligen en lite sidledsförflyttning, men andra kassen såg inte direkt otagbar ut. Nu ringde visserligen Christoffer Karlsson på målet men mål dömdes lik förbannat.

Han ringde även på en situation där vi möjligen borde fått mål, enligt folk på plats skandal då pucken ska ha varit ca 10-15 cm inne även om då Bakala fångade trissan bakom linjen. Nu fäktade han med armarna och 2-1 stod sig.

..och i sista blev det lite som det brukar. Visserligen fick vi ett gratisläge i periodupptakten då inlånade Bibic bjöd #21 Hetta på läget och sedan #54 Maegaard-Scheel fick en retur i bra läge. Men sedan bevakade hemmalaget Oskarshamn sin ledning och jobbade rätt hårt bakåt. När vi skulle jaga och försöka komma i kapp kände vi tyvärr att ingen greppade fanan riktigt. Visserligen ingen walk in the park för IKO, men vi kan så mycket bättre. Till sist inte ens nära även om vi bara torskade med en kasse.

I vårt försnack hade vi följande tre nycklar och förhoppningar inför kvällens match:

 1. Hålla i hop laget likt mot BIK Karlskoga.
 2. Bibehålla special teams
 3. Undvika fler skador

Det finns väl egentligen inget större behov eller anledning att utveckla ovanstående, men i Nobelhallen blev vi inte alls lika ”långa” som mot Pantern och delvis mot Almtuna. Vi vann även pucken högt vid några tillfällen, bl.a. strax innan Felix första kasse och det är ju nåt som Tommy pratat mycket om att han vill se.

Special teams mot BIK Karlskoga återigen bra via 33% i PP och återigen 100% i BP gör att vi inför kvällens match ligger tvåa i båda disciplinerna. När det gäller skadorna är det svårt att agera på nåt visst sätt, men för en matchs skull vill vi inte få någon ny back skadad.

..och hur gick det?

Visserligen höll vi ihop allt bättre, men nu mötte vi Oskarshamn och inte topptippade BIK Karlskoga. och i kväll var special teams rätt ljummet även om vi städade av 4 min i BP, det vi tar med oss är att ingen back blev skadad. Vad vi vet så här långt.

Matchens tre björklöv

Kändes ärligt rätt svårt att plocka ut.. Möjligen #28 Sandström för ett kliniskt avslut, kanske #16 Ekeståhl-Johnson som spelade näst mest 22:17 (bara #24 värre med 23:22) och ändå slutade på +1 och då även debuterande #35 Ollikainen.

Matchens?

Är väl möjligen om ödmjukhet och det hårda jobbet försvann med serieledningen? Bloggen kände iaf inte igen killarna i kväll..

* * *

Hur går dina egna spontana tankar så här direkt efter matchen? Du kanske har synpunkter på våra val av Löv eller nåt likande, skriv gärna en kommentar då fältet om vanligt är fritt..

6 thoughts on “Torsk mot IK Oskarshamn (1-2)

 • 24 september, 2015 kl. 21:56
  Permalänk

  ”det hårda jobbet försvann”… Vilket hårda jobb? Totalt utebliven forcering i tredje trots underläge, det är obegripligt. Så orimligt dålig attityd är inte acceptabelt. Varför skulle Löven ha brist på ödmjukhet, de har inte precis rosat marknaden de senaste säsongerna så de har ingen anledning att känna sig överlägsna. Nej, sluta rapportera det uppenbara som alla ser och ställ för en gångs skull kritiska frågor i era intervjuer. Mindre mys alltså. Spelet är galaktiskt dåligt och vi hängivna fans vill veta vad de tänker göra åt saken.

  Svar
  • 24 september, 2015 kl. 22:07
   Permalänk

   Du gillade inte heller förlusten Stocke..?, 🙂 men bli för guds skull inte arg på bloggen!

   När det gällde ödmjukhet och hårt jobb har killarna velat väldigt mycket så långt, inför i kväll alltså.. Ödmjukheten kändes däremot lite borta och frågan låg i fall det berodde på att vi toppade tabellen som inte hänt på väldigt väldigt länge.

   Men vad gäller att rapportera det uppenbara eller våga ställa kritiska frågor får du nog vända kritiken på annat håll. Här är du nämligen ute och cyklar. Klart vi gillar mys, men hittills är det bara bloggen som faktiskt försökt återge allt kring #86 etc. Jämför gärna intervjuer etc.

   Svar
   • 24 september, 2015 kl. 22:24
    Permalänk

    Bra svar Sandwich! Trots mitt inlägg gillar jag er skarpt och läser era inlägg dagligen. Var inte riktat mot er men jag är totalt oförstående inför mitt lags uppenbara brist på intresse för matchen. Jag har sagt det via andra kanaler: Det finns något i väggarna i Lövens (Be-Ge i detta fall) omklädningsrum som gör att man mentalt inte är med i alla matcher. Lövens adelsmärke, att komma ut stenhårt, är som bortblåst sedan ett antal säsonger. Var är farten och intensiteten, senast jag såg den var en hemmamatch mot Karlskrona i ettan och det var ett tag sedan.

    Svar
 • 25 september, 2015 kl. 01:06
  Permalänk

  Kan hålla med till viss del, farten, tacklingarna, lite jävlar anamma tyckte jag vi byggde upp förra året men den är som bortblåst stora delar av matcherna nu.
  Var är Scheels hårda jobb o tacklingar tex, el är tankarna i Tingsryd?
  Edblom står inte att känna igen, toppcenter som han ska vara och i normala fall är. Kanske fel på omgivningen men en sådan spelare ska kunna höja sina medspelare minst 1 klass.
  Kan fortsätta med några till men ni har väl nåt att tillägga innan kanske haha!
  Nä, Ollikainen va riktigt bra idag tycker jag, från matchotränad o hoppa in i en sån här match. Kul
  Synd vi inte kan utnyttja OIKs misstag idag.
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 25 september, 2015 kl. 07:25
  Permalänk

  Utan att orka vinna en närkamp så vinner man ju inga matcher.

  Förutom Karlsson/Quist och bitvis Öhman/Hutchings/Sandström så skapas ingenting framåt. Maegaard-Scheel försöker men Thörnberg förlorar varenda närkamp och Edblom tycks varken vilja kämpa eller åka skridskor. När 4-kedjan är inne så blir det spel i försvarszon hela tiden och det avslutas med insläppt mål eller tekning i samma försvarszon. Lavander kajkar omkring i sitt eget tempo och duttar till pucken två-tre gånger varje match.

  Bakåt är Stefan Andersson alltid bäst och sedan rätt jämt överlag. Försvarsspelet dock mycket bättre än anfallsspelet …

  Blir nog bättre längre fram

  Svar
 • 25 september, 2015 kl. 12:30
  Permalänk

  Vi verkar sakna Hellström mer än vad man hoppas tro. Någon som sätter standarden för försvaret, kommer säkert bli bättre när Wargh kommer tillbaka. Hade hoppats så otroligt mycke mer av Banwell, kan inte direkt se några av hans deklarerade kvalitéer.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: