Torsk mot Asplöven HC uppe i Coop Norrbotten Arena

Torsk 2-4 uppe i Luleå mot Asplöven HC efter periodsiffrorna (1-0,2-2,1-0) och skotten till sist 27-35 inför 2904 i Coop Norrbotten Arena.

Som ni säkert vet kom vi till spel utan backen #24 Banwell, samt forwards #19 Quist och #74 Öhman. Dessutom vaktade #35 Ollikainen kassen och #47 Lindskoug dörren. Därtill utgick #22 Johansson med befarad revbensskada under andra perioden.

* * *

Första perioden inledde vi klart piggast, dels via ett PP redan i första spelminuten. Nu utnyttjade vi inte det läget men på så sätt kom vi in i matchen på ett bra sätt. Spelmässigt klar fördel för gästerna även om vi inte varit tillräckligt distinkta när vi väl fått chansen. Skotten vid första powerbreak 3-9, till sist 6-12. Därför högst psykologiskt att lillebror Dyk hängde sin kasse för säsongen i den 15:e minuten. Han smög för övrigt snyggt upp bakom #32 Edström och smet in framför #54 Maegaard Scheel. Så långt ledde vi tekningarna 10-3 trots då att vi saknar kapten #74 Öhman.

I period 2 var vi på något sätt fortsatt vara det spelförande laget, men efter ett par misstag och en hel del oskärpa låg vi fortfarande under. Perioden hann knappt börja innan Asplöven kunde utöka sin ledning genom Sebastian Dyk (han som vi snackade med innan matchen) efter slarv i vår zon och redan då började man se morgondagens rubriker ”DjupDYKningen i Luleå” och värre blev det när Haparandalaget i sitt första PP behövde 21 sekunder för att öka på till 3-0. Då såg det verkligen mörkt ut, men efter ett klapp-klapp spel till 1-3, Hetta sist på pucken och en fantastiskt skott av Thörnberg har gjort att detta just nu är en vidöppen match. Tyvärr utgick #22 Nicklas Johansson med en förmodat revbensskada under denna period.

Den avslutande rundan till sist rätt avslagen, eller även om vi gärna ville så kunde vi inte riktigt. Visserligen ett par lägen men till sist satte Sebastian som vi intervjuade inför 4-2 i vår tomma kasse sedan Jonsson mycket riktigt chansat och gått för kvittering genom att ha #35 Ollikainen i båset.

I vårt försnack hade vi nämnt följande som nycklar:

 • Hitta spelet som vi såg på försäsongen. Kombinationerna, lekfullheten och lusten.
 • Hitta tillbaka till den energin och skridskoåkningen som man hade innan Moramatchen.
 • Pricka mål i uppenbara lägen.

..och hur gick det?

Vi såg en del kombinationer, lekfullhet och lust.. vi saknade däremot effektivitet, noggrannhet och skärpa i vissa moment. Nu saknade vi en del gubbar redan från start och då #22 Johansson utgick (revben?) och vi dessutom missade både uppenbara och de s.k. skitmålen föll vi rätt rättvist.

Matchens tre björklöv

Faktiskt rätt svårt.. Men till sist #26 VEJ för 7-1 i tekningar, #10 Thörnberg för 2-3 i PP.. sedan då #57 Andersson som med 28:20 min spelade mest och väldigt bra matchen igenom.

Matchens?

Hur vi som statistiknördar ska få ut nåt från matcherna från swehockey.se då vissa lag.. som i kväll.. lämnar uppgifter om noll blockerade skott och inga tacklingar what so ever? Känns ju ärligt rätt galet.. och inte konsekvent någonstans.

* * *

Och hur tänker du som läsare kring kvällens match och lagets insats men även våra val av Björklöv. Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

7 thoughts on “Torsk mot Asplöven HC uppe i Coop Norrbotten Arena

 • 14 oktober, 2015 kl. 22:09
  Permalänk

  En given fråga vi måste få svar på: är laget dåligt tränat? Tendensen har ju varit att 3e perioderna har varit dåliga. Idag Hej har meddelat Ö-vik att vi inte kan spela den 4 dec. Kan ni sätta er ner och komma med förslag på ny speltid? det inte finnas någon kraft att utmana i tredje. Skrämmande!!

  Svar
 • 14 oktober, 2015 kl. 22:11
  Permalänk

  Märkligt inklipp det blev.

  Svar
 • 14 oktober, 2015 kl. 22:34
  Permalänk

  Kan sakna en Lundberg typ i denna typ av matcher, någon som skiter i vilket o trycker sig in på kassen. Vi kan inte matcha enskillda spelare nästan halva matcherna i speltid, säsongen är lång. Det kommer att vara sjukdommar och skador. Gillas dock att Tommy matchar de bästa för dagen, men kombon i boxplay/byta med sig själv i 5-5 gör att krafter tryter, laget betydligt mer vältränat än tidigare säsonger, men den här speltaktiken kräver utdelning för att orka hålla uppe momentum o fokus. Sitter spelet så kommer vinsterna.

  Svar
 • 14 oktober, 2015 kl. 22:56
  Permalänk

  Sätter vi våra chanser så hade vi vunnit denna matchen, liksom mot Mora. Visst släpper vi till en del osså men hallå! Målvakterna ska jobba lite för lönen ?
  Nä jobbigt värre säger jag, när vi är det sämre laget så vinner vi o tvärtom.
  Nu får coachen vissa lite mästartakter
  Löven4ever (skåne)

  Svar
  • 15 oktober, 2015 kl. 01:21
   Permalänk

   Det är väl det som är själva essensen? Att sätta chanserna? Vi gör inte det, men det gjorde Asplöven. Det gjorde även Mora..och Västerås..och Vita Hästen och därför har vi idag 18 poäng och en femte plats istället för 30 poäng och en serieledning.

   Svar
 • 15 oktober, 2015 kl. 06:54
  Permalänk

  Ja det va ju det jag skrev…o har sagt innan. Sätta chanserna. De skjuter ju antingen i magen el 1 meter utanför. Ni statistiknördar har väl full koll på det antar jag haha
  Vet inte va som krävs för att #15 ska göra mål för Löven, psyket?
  Nu får man ju nästan hoppas att vi blir utspelade av Leksand så vi får vinna igen.
  Fattar ju inte riktigt varför de kontrakterade Grundström om han nu ändå inte platsar, känns som där finns andra hål att fylla…
  Löven4ever (skåne)

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: