torsk mot Almtuna IS

Till sist en svidande torsk mot Almtuna IS borta i Metallåtervinning Arena med 4-7 efter periodsiffrorna och då med Almtunas före.. (3-1,2-1,2-2) inför 1 215 betalande.

Skotten vann vi till sist med 44-32 trots att det slutade 7-4 till Almtuna och våra mål i kväll från #28 Sandsträm x 2, #19 Quist samt #86 Wargh.

Vi kom till spel utan #7 Trotter som ännu ej är spelklar och skadade #22 Johansson. ..och så här ställde vi för övrigt upp:

Uppställning 151022

 

Ett par reflektioner rätt snabbt är att Jonsson/Åkerblom både coachar och gamblar.. bloggen noterade ex.vis #8 Ekelund som extraback och #62 Lavander som extraforward. Det kändes någonstans coaching, men sedan #35 Ollikainen i kassen före #47 Lindskoug inte annat än gambling på rätt hög nivå.

Laget var på gång, visserligen en plattmatch mot Timrå.. men efter alla interna snack inom laget och att vi nu skulle påbörja resan uppåt och försöka hitta vinnarspåret. Lite märkligt då att ligans bästa målvakt vaktar dörren.

I första perioden var det gästerna som jublade först redan i den femte spelminuten sedan #28 Sandström nätat (ass #24 Banwell och #74 Öhman) framför den stora bortaklacken. Men trots bl.a. 13-8 i tekningar och inledningsvis klart spelövertag till sist 99 olycksaliga sekunder. Först 1-1 i BP då Haga får drömträff och dessutom #35 Ollikainen har en röd i ansiktet. Tvåan väldigt olycklig då det möjligen tar på vit spelare och ställer Andreas i kassen och sedan hinner knappt pucken släppas innan Janohls bara 13 sek senare efter en puckstöld bakom kassen får fritt läge. Almtuna ledde med 3-1 efter första perioden trots att gästande Björklöven inledde klart piggast och bra mycket bättre än i de senaste matcherna.

Om det kändes orättvist tungt efter den första perioden så känns den nästan hopplöst efter två perioder. Almtuna vinner den andra perioden med 2-1 och ledde följaktligen med 5-2. Den andra perioden kunde inte börjat sämre än den gjorde. Utvisningen som William Quist drog på sig i slutet av den första perioden blev lika kostsam som Pär Edbloms vid 1-1 målet, då Almtuna kunde öka på till 4-1 bara 58 sekunder in i mellanrundan. Vi kunde reducera till 4-2 efter ett mycket vackert mål i powerplay, även denna gång med Lucas Sandström som målskytt, framspelad av Pär Edblom och Jon Palmebjörk.

Efter det kom vi igång en aning, men efter Almtunas 5-2 mål 17:52 in i perioden, ett mycket vackert mål det också, men ack så juniorbetonat backspel har vårt spel helt gått i lås. Många hängande nackar i Löven och vi kan på något sätt förstå dom. Hur kunde vi hamna i detta underläge? Hoppas de orkar komma igen i den tredje perioden och ett tidigt mål är av yttersta vikt. Andreas Ollikainen utgick skadad 7:34 in i perioden och ersattes av Kevin Lindskoug.

Avslutande rundan inledde vi piggt, återigen en reducering 3-5 innan vi dels får en utvisning och sedan möjligen borde haft en straff då #15 Edblom i en vändning får bra läge. Oavsett detta, kan vi inte snacka till oss ett 3-5 och 3-6 satt därför som en smäck. Därefter rejäl uppförsbacke och även om Wille Quist krigade in 4:an så höll det inte hela vägen.

Aggressiviteten, energin och viljan så mycket bättre, men lik förbannat går det ut på att få puckuslingen i mål.

* * *

Våra tankar kring kvällens nycklar:

 • Verkligen ta kommandot första 5-10 minuterna.
 • Spräcka nollan i spel 5-5, vi kan inte bara lita till vårt finfina special teams.
 • Upp i aggressivitet, effektivitet och intensitet.

Sedan ville vi inte se eller efteråt höra snack om individuella misstag, slarv eller ineffektivitet. Vi vill att laget så snabbt som möjligt hittar vinnarspåret igen och även att vi fortsätter producera i spel 5-5.

..och hur gick det?

Inledningen klart lovande, bästa inledningen på bra mycket länge.. men efter de olycksaliga sekunderna redan i första hamnar vi på nåt märkligt sätt i nåt omöjligt läge. Vi ger eller gav oss dock aldrig och på nåt kände inledningen ändå speglande. Vi ville verkligen, och vi försökte verkligen..

I spelet 5-5 i dag 3-4.. visserligen 3 mål framåt i en spelform vi haft svårt i å andra sidan samtidigt bara 50% i BP. Och när vi förlorar i 5-5 och samtidigt special teams får vi svårt att vinna matcherna. Punkt.

Matchens tre Björklöv

Här fastnade vi till sist för tvåmålsskytten #28 Sandström som på nåt märkligt sätt både är utrops- och frågetecken. Två mål, men återigen snackar Lukas till sig ett straff som drabbar laget och han bänkades därför helt korrekt.

Den andra spelaren som vi tyckte utmärkte sig var centern #6 Karlsson som vann bl.a. 88% av sin tekningar, sedan är Kim otroligt mycket starkare i kroppen och kan genom det försvara trissan på ett annat sätt i den offensiva zonen. Kim är ett ständigt hot och när det lossnar kommer det lossna rätt rejält.

I dag blev tre bara två.. vi kunde inte plocka ut den tredje. Kan du, får du mer än gärna skriva en kommentar på inlägget.

Matchens?

Coachingen? Vi var inne på det redan efter laguppställningen och coachingen kunde i kväll både varit fråge- och utropstecken. Märkligt med #47 som båsöppnare, å andra sidan bra att #28 Sandström återigen bänkades efter nåt slags utbrott. Skönt sedan att Jonsson/Åkerblom trots allt gav Sandström chansen i PP då uppställningen är bekväm och rätt inövad. Då mål uteblev och det sedan blev spel 5-5 fick Lukas återigen tugga knopp.

Om då coachningen även kunde vara ett ! var det skönt att se ex.vis #11 Grundström fick chanser och istid i BP, att #8 Ekelund först matchades in via BP och att då #16 LEJ mer spelade PP. Tyder ändå på bra närvaro i båset.

Nästa ? möjligen hur många varningar #28 Sandström behöver få eller vad han faktiskt säger till domarna.. rätt märkligt hur så många får klaga rätt mycket utan att det händer nåt och en del hart när varje gång får sitta i båset. och då inte i rätt bås. Vad säger karln egentligen?

Kanske gäller att väga sina ord en aning?

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

7 thoughts on “torsk mot Almtuna IS

 • 22 oktober, 2015 kl. 23:19
  Permalänk

  Allt det ni ville se inträffade ju faktiskt. Stort steg framåt i mins ögon även om resultatet blev vad det blev.

  Sedan spelade vi väl snarare 3-3 i 5 mot 5. Räknar inte sista i tom kasse. Av de tre vi släppte så var två kassar under vår ödesdigra minut i första.

  Men som sagt fortfarande för mycket misstag. Dock positivt med 4 mål framåt

  Svar
  • 22 oktober, 2015 kl. 23:27
   Permalänk

   Sant Canoah.. mer 3-3 än 3-4 i spel 5-5 men med 3-3 och torsk i special teams kommer vi oavsett få det svårt framöver. Vi måste höja oss. Sedan då otroligt mycket misstag och förbannat mycket onödigt i fel bås, sånt har vi inte råd med. Så är det bara.

   Svar
 • 22 oktober, 2015 kl. 23:44
  Permalänk

  Det som oroar mig mest är backsidan. Vi har fått byta ut för mycket där.

  Varken Banwell, Edström, LEJ eller Ekelund håller den klass vi måste ha. Wargh är bra offensivt men väldigt dålig man mot man och i markeringsspelet. Här måste nått hända

  Svar
 • 22 oktober, 2015 kl. 23:49
  Permalänk

  Jag tycker också att detta var ett steg framåt, men det visar väl att det fortfarande är för dåligt när man känner så efter att ha släppt in SJU mål mot ett Almtuna som faktiskt inte gör någon supermatch direkt. Jag tycker INTE att Trotter ska spela med Edblom. Sätt in honom med Öhman och Lucas, eller kanske Kim och Wille.

  Svar
  • 23 oktober, 2015 kl. 00:10
   Permalänk

   Är du samma Briell som konstant spyr galla på liven under matcherna, så blir jag lite imponerad att du trots allt lyckas komma med en (halv) positiv mening om laget. Betänk vad kul det är att stötta…även i motgång… kul att se!

   Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 00:11
  Permalänk

  Jag vill gärna ställa en fråga ang Edbloms friläge om det är som jag ser det att det är därför Lukas blir förbannad. Edblom är ju som sagt nästan fri, tror att det är en linjedomare som skrinnar vid sidan om. Sen ser jag huvuddomaren komma glidandes typ 30 meter bakom långt efter situationen o missar allt. Hur ska han kunna dömma då?
  Sen för övrigt ang domaren, han ger #19 utv för handen i ansiktet men när #21 får två smällar i fejan bryr han sig inte. Konsekvent? Nej dåligt som oftast.
  Vidare ang Löven så tycker jag synd om grabbarna, de va ena j-a mål Almtuna fick idag. Samtidigt som våra grabbar sliter hund för att få in puckuslingen. Undrar hur många skott som Almtuna täckte. Mycket bra jobb, ser vi inte så mycket hos oss.
  Kämpa nu grabbar
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 23 oktober, 2015 kl. 09:24
  Permalänk

  Kan folk snälla sluta skylla på Ollikainen?! Vad är det frågan om? Ollikainen kanske inte inger lugnet i kassen eftersom han är så pass oprövad på den här nivån men han räddar puckarna han bör rädda! Såg matchen igår o följde liverapporten samtidigt o blir uppriktigt sagt förbannad på hur folk beter sig genom att såga Ollikainen o hylla Kevin som någon övermänsklig målvakt. Kevin hade inte tagit något av målen Ollikainen fick se sig passera. Ett lag behöver två målvakter, så är det bara och Ollikainen gör det bra. LAGET kanske borde börja prestera istället o inte gömma sig bakom ”nä, men hade Kevin stått hade vi nog kanske vunnit” för det är så det fan ser ut nu. PUNKT

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: