Torsk mot AIK

Till sist 1-4 borta mot AIK på klassiska Hovet efter periodsiffrorna (1-0,1-1,2-0) inför 4 148 åskådare.

Skotten totalt 31-31. Otroligt jobbigt att inkassera ännu en förlust även om nu AIK iaf inledningsvis kände både hetare och snabbare. Under andra och även sista perioden var vi minst så bra som ligatvåan.

Vi kom slutligen till spel utan skadade #35 Ollikainen, #4 Emmerdahl, #32 Edström, #21 Hetta samt #34 Palmebjörk. Som extraforward satt #62 Lavander som för övrigt inte noterades för någon istid. Mats hann dock snabbt vara framme och skaka näve med AIK´s guldlag från säsongen 1981/1982. Kvällens balja från backgiganten #57 Andersson.

Tänkte i detta inlägg även väva in några kommentarer från min allra underbaraste sambo som är så långt i från sport- och hockeyintresserad man kan vara.. När jag försökte ”sälja in” studion ca 15 min innan nedsläpp svarade hon tvärsäkert: – Det där snacket kan jag också göra. Låter ju likadant varje gång.. Komma ut starkt, försöka ta kommandot och visa energi. gäller gå hårt framåt utan att tappa på defensiven.

Det ligger faktiskt nåt i det.. och även hur ointresserad hur hon ändå är så blir hon nog tyvärr för ofta bombarderad med information och nyheter hon inte finner lika intressant eller värdefull som undertecknad.

Johan Löf / AXELLÖF

En fundersam ass coach Markus Åkerblom Arkivfoto: AXELLÖF

Jonsson/Åkerblom som trots dagens seger oavsett har en del att fundera över då vi som topptippade precis placerat oss utanför slutspel. De komponerade för övrigt laget så här i kväll:

Målvakter:

#47 Kevin Lindskoug (#33 Emil Hedman)

1:a femman

#57 Stefan Andersson – #42 Emil Wikström, #10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #28 Lucas Sandström

2:a femman

#86 Tommy Wargh – # 16 Lukas Ekeståhl-Jonsson, #7 Brock Trotter – #74 Stefan Öhman – #90 Alex Hutchings

3:e femman

#8 Kalle Ekelund – #24 Mike Banwell, #54 Felix Maegaard-Scheel – 15 Pär Edblom – #19 William Quist

4:e linan

#22 Nicklas Johansson – #26 Victor Ekeståhl-Jonsson – #11 Gustav Grundström

Extraspelare

#62 Mats Lavander

Period 1 var rätt jämn även om AIK tog ledningen på matchens första PP efter det att Bratt slog in en retur efter Hjelms skott från blå och även Steen bökat vid kassen. Ledningen inte alls orättvis då AIK känns som ett topplag med självförtroende, de åker väldigt mycket skridskor och med puck kommer de oftast mer samlat. Sedan kan vi direkt slå fast att pucktempot så mycket bättre hos hemmalaget. Perioden som sådan rätt svängig även om ledningen var fullt rättvis även om vi trots allt vaskat fram en del heta lägen. Nyckeln låg så långt i att få till längre anfall likt det förstakedjan med 10, 6 och 28 vid några tillfällen lyckades med.

Skott: 14-7

Sambons tankar så långt.. Brukar de alltid se ut så här? Lite bambi på hal is, de tappar puckar här och där och känns allmänt labila. De har ju ingen som helst kontroll. Allt känns som på chans.

I pausen just innan nedsläpp pratade TJ om att visa mod och ge bättre support..

Under andra perioden såg vi en del av det mod som Jonsson pratade om, visserligen 0-2 då AIK bara behövde 37 sek för att rulla upp och snyggt sätta upp danske Lauridsen i slottet i periodens första PP. Ett fantastiskt vacker hockeymål. Efter målet kom vi igen och vaskade fram en del lägen, en tidig reducering hade inte varit orättvis då bl.a #7 Trotter prickat ramen. Nu fick vi till sist en reducering då #57 Andersson snyggt hittade bortre krysset med .Känslan lite ovisst och det kändes så långt spännande inför sista, vad kan målet ge i form av energi.

Skott: 12-9

Sambons tankar så långt.. Väldigt snyggt mål rätt upp i krysset, nu finns det ju lite hopp inför sista. Och på frågan om själva spelet? Väldigt ojämnt, några bra sekvenser och sedan faller de ihop.. jag förstår inte varför? Och just den frågan rätt befogad, men när inte ens coacherna har några tankar svårt för oss vanlig dödliga.

Avslutande rundan blev lätt hysterisk och även om vi skapade en del kände som att AIK hela tiden höll i ratten och styrde bussen. Visst hade vi lägen, men till syvende och sist handlar det om att få gummit i nät och där har vi för närvarande förtvivlat svårt. Näe, även om insatsen var okej så räckte den i dag inte på långa vägar till poäng. Det är kalla fakta.

Skott: 5-15 och totalt 31-31

Sambons tankar efter matchen var varför laget började så sent, andra halvan av andra halvlek och hela sista var ju Löven bättre. Men även när de har lägen gör de inga mål, då kan man ju aldrig vinna.. så sant!

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Bibehålla inställning och ödmjukhet trots segern senast
 • Visa att segrarna på slutet inte varit tillfälligheter trots att vi nu möter AIK
 • Minimera onödiga utvisningar och spela nogrannt vid alla linjer

..och hur gick det?

Det var knappast inställning eller ödmjukhet som var problemet.. ett tidigt BP och sedan fick topplaget AIK i flow styra och ställa väl mycket. Även om vi ikväll vare sig tog onödiga elller särskilt många så var det ändå de inledande PP som gav AIK momentum.

Vad bloggen tar med sig från i kväll?

 • Bra fråga, hur kunde vi egentligen inför serien tippas i toppen?.

Matchens tre Björklöv

Till sist enades vi om #7 Trotter, #42 Wikström och #86 Wargh.

Det är i vart fall inte backarnas fel att vi gör för lite mål och både Emil och Tommy bidrog med så mycket annat, sedan då Trotter.. han borde egentligen varit någon annanstans. Så mycket bättre.

Matchens?

#62 Lavander på bänken och #34 Palmebjörk skadad, hur länge dröjer det innan duon är tillbaka i gott slag eller vad ska man annars göra med dem? Knappast ligans mest underbetalda och just nu väldigt långt från en ordinarie tröja, det är kalla fakta.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

5 thoughts on “Torsk mot AIK

 • 15 november, 2015 kl. 22:37
  Permalänk

  Suck och pust. Med Lövens stats vad gäller att slutresultat i relation till att ligga under efter första i kombination med den inte så smickrande bortamatchstatistiken skulle man ju fattat bättre och ägnat timmarna framför TV:n till något annat.

  Iof sig främst inte backarnas fel att vi inte gör några mål framåt, men det är ju inte heller forwardens fel till exempel i första perioden att backarna framstår som oförmögna att slå ett vettigt förstapass så att de tre längst fram kan komma rättvända och med fart in i andra halvan av banan. Dessutom påminde backarna i första mer om statyer än flexibla och dynamiska.

  Håller helt med om Trotter. Klart bäst i Löven ikväll. Han måste ju i sitt stilla sinne undra var fan han har hamnat.

  Nähä, antar att det i vanlig ordning bara är att bryta ihop och komma igen.

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 00:14
  Permalänk

  Bara jag som ser mönstret mellan världens bästa #62 och sviktande formen?… In me lejonet!

  Nä men, för de första. Första pp med Öhman och trotter som ”snipes” fungerar ej… Öhman kan sätta skottet ibland, men trotter verkar inte ha direktskott! Flytta net Öhman bakom mål och ta in Thörnberg på Öhmans ”snipe” plats. Bevisat bra klipp i bössan som kan liknas vid brorsan! Och Sandström framför mål!
  Sen, äre bara jag som börjar bli less på hutchings? Kan inte hantera puck i sin fart och tappar förbannat mycke puck! Låt trotter och Öhman hantera pucken i den kedjan och in me Palme igen! Han är inte slut, bara Tommy låter han lira sitt spel någon gång!
  Positivt: Felix va fan riktigt pigg idag! Snart lossnar det!

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 00:38
  Permalänk

  Orkar knappt kommentera idag men i alla fall = tycker det är olustigt märkligt att vi helt plötsligt sett till senaste 5-6 matcherna måste vara seriens sämsta lag i boxplay. Alla som har dålig form i pp stänker in lekande lätt 2,3 till o med 4 i pp mot oss?¿?¿ svar på det?
  För första gången i år trots alla ras så var jag på väg att byta kanal o se solsidan istället för detta elände men då kom #57s reducering o djävulslampan i mig tändes så sambon blev sur för hon fick enkelt gå in i andra rummet o se på tv haha
  Men som vanligt i år, ingen vändning
  Löven4ever(skåne)

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 02:30
  Permalänk

  Hallå sandvikaren.
  Fasen de här med sambon.
  Hoppas hon återkommer med mer analyser.
  Även om det både är humor och tragik är det ärlighet.
  Bara det i sig 100% bättre än motståndarteamets ”nedsläpp” i alla analyser.
  Vad kan gå fel liksom , MERA sambo här!

  Lavader är slut , skeppa.

  Lider med Palmebjörk.
  Dags att hitta lösning på frysboxen.

  KUL med #42 Wikström.
  Vi behöver Fysiken , power och Tacklingar.
  Något som bryter av spelet och sätter press.

  Svar
 • 16 november, 2015 kl. 09:51
  Permalänk

  Klockren analys av Bertan! Förslaget kan vara nyckeln till en bättre offensiv! Sedan hade jag som jag tidigare skrivit, velat ha in en Per Ledin typ som både kan få igång laget och grisa framför målet. Men just nu känns det som att det största problemet är avsaknaden av trygghet ibland backarna. Det finns just nu INGEN som inger någon sorts trygghet och stabilitet bakåt. Division 1 backen Emil är det närmaste vi kommer! Den 8:e backen skulle snarare behöva vara 8 nya backar!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: