Torsk borta mot Västerås

Till sist torsk efter borta mot VIK Västerås med 0-2 efter periodsiffrorna (1-0,0-0,1-0) skotten 32-25 inför 3 167 i ABB Arena Nord. Här avgjorde egentligen hemmalaget redan i första perioden då vi inte fick in puck-uslingen en enda gång.VIK_LovenVi kom till sist till spel enligt följande då vi trots ett par tillbaka ändå har en rätt lång lista över indisponibla.. #4 Emmerdahl, #6 Karlsson, #20 Granlund samt #21 Hetta.

Laget mot VIK Västerås HK:

Målvakter:

#35 Adam Werner (#50 Niklas Lundström )

Förstafemman:

#55 Simon Fredriksson, #12 Niklas Pavel – #10 Jesper Thörnberg, #7 David Lindquist, #28 Lucas Sandström

Andrafemman:

#16 Lukas Ekeståhl-Jonsson, #37 Jacob Andersson – #33 Marcus Jonsson, #24 Tobias Hage, #29 Isak Stenlund-Ädelgran

Tredjefemman:

#57 Stefan Andersson, #51 Christian Bull – #22 Nicklas Johansson, #18 Axel Ottosson, #91 Joakim Högberg

Fjärdefemman

Extra: #42 Emil Wikström, #41 Andreas Vikström, – #14 Cody Murphy, #74 Stefan Öhman, #26 Linus Boström

Special teams?

Lite ovanligt att första utvisningen kom efter 59:51.. och då den drabbade hemmalagets Persson efter en hög klubba så fick vi 0% i PP, men då på bara 9 sek spel.

Mest istid?

 1. #16 LEJ, 21:14 min
 2. #12 Pavel, 19:57 min
 3. #57 Andersson, 19:40 min

Lite oväntat möjligen att LEJ hade mest istid, av de med mest speltid var det väl möjligen Pavel som stack ut bl.a. i det fysiska spelet.

Här måste man väl ändå få undra hur statsen på swehockey.. skulle ex.vis varken #12 Pavel, #55 Fredriksson eller #33 Jonsson delat ut en enda tackling i kväll? Njae, skulle inte tro det..

Matchen som sådan?

Vi inledde otroligt piggt trots bortaplan och hemmalaget Västerås tvingades ta time out redan efter ca 6 minuter. Perioden ändrade inte ansikte helt med anledning av time outen, men Västerås kom väl iaf ut något starkare efter avbrottet. Vi hade dock ett par klara lägen så hemmaledning efter första inte helt rättvist. Målet som sådant lite olyckligt, eller nog kan vi väl tillskriva det kontot överambition i egen zon och lite räknefel?

Men som jag skrev inför, det gäller att få puckdjäveln i mål när tillfälle ges.

Även i den andra inledde vi piggt med mycket puckinnehav, men kunde inte skapa särdeles många kvalificerade chanser. Och när vi väl skapade lägen var krutet lite för torrt. På nåt sätt kändes vi lite bekväma och fullt ut inte beredda betala priset. Kan man kalla det alibihockey? Västerås klart mer skott utan att för den skull dominera perioden. De fick ett par tre längre anfall då vi hade långt till båset, men med #35 Adam Werner i mål kändes det ändå tryggt.

I den tredje lite ställningskrig innan vi trampar i gång så smått samtidigt som Västerås backar hem. Vi har återigen mycket puck, men förbannat svårt att skapa heta lägen. Väldigt få stopp i spelet då domare Magnusson inte hittade någon utvisning förrän med 9 (??) sekunder kvar och på sätt ingen direkt ordnad slutforcering efter time out eller liknande.

Bloggens tre nycklar inför kvällens match?

 • Återigen då det här med bortaspel och värdera på rätt sätt i alla situationer. Checka eller backa.. ?
 • Sedan att aldrig någonsin tumma på noggrannhet vid detaljer eller linjer.
 • Special teams. PP är på G och så också BP! Fortsätt på den inslagna vägen.

Hemmalaget vann senast så viktigt vara på tå redan från nedsläpp och eftersom Västerås har ett så pass vasst PP gäller det att inte ta några onödiga utvisningar. Sedan då så klart att vi visar effektivitet när vi får våra lägen. Vi behöver inte ha mer av spelet, vi behöver inte heller ha fler klara lägen än Västerås men får vi så bara en halvchans ska puckdjäveln in.

..och hur gick det?

Sett till våra nycklar gjorde vi väl en helt okej borta-match? Det är väl möjligen Västerås första mål som känns billigt och lite onödigt, när vi sedan inte har förmåga att skapa mer eller förvalta våra få kvalificerade lägen räcker det helt enkelt inte till.

Befriande ändå att coach Åkerblom i intervjun efter matchen pratar om ett impotent anfallsspel och att vi konsekvent spelar på utsida och har svårt att komma in på kassen.

Nu gäller det bara att hitta lösningarna till det obefintliga kreativa offensiva spelet i truppen, eller att sportchef Daniel Johansson agerar. Inte minst när vår möjligen tilltänkta förstacenter #6 Karlsson så här långt inte noterats för en enda minut i liga-spelet och då #14 Murphy haltade ut under slutperioden i kväll.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#35 Werner

två loggor

#7 Lindquist

en logga

#18 Ottosson

I kväll var Adam verkligen stor och räddade oss vid de tillfällen som hemmalaget skapade lägen och bloggen tyckte nog att de vassaste lägena ska tillskrivas Västerås även om vi stundtals hade puckinnehav etc.

Bland utespelarna fastade vi till sist för de båda centrarna David och Axel som iaf hade förmågan att bära in pucken i anfallszon, nu gäller det ”bara” at förvalta detta och skapa rejäla chanser och även få trissan i nät.

Dagens andra matcher

MODO vs Almtuna IS 1-4

Mora IK vs Vita Hästen 2-1

IK Pantern vs SSK 3-1

Kvällens resultat innebar ingen förändring i tabellen för oss.. Nu närmast väntar dock en viktig hemmamatch mot IK Oskarshamn på plats 8 som i skrivande stund ligger fyra poäng före oss.

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot VIK Västerås i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

One thought on “Torsk borta mot Västerås

 • 26 oktober, 2016 kl. 22:26
  Permalänk

  Impotent men ändå en klar förbättring jämfört med tidigare insatser om man ser till situationen för oss som tittar på matchen. Det är ju betydligt roligare att titta när vi är i anfallszonen än när vi ligger på säckförsvar och bara agerar förvirrat och slår ifrån oss! Sedan kanske det senare ger mer poäng kortsiktigt men i längden så är det ändå spelet i anfallszonen som bör ge poängen. Så nu när vi hittat målvakten och när försvarsspelet blivit säkrare blir nästa steg att jobba med effektiviteten framåt! Tycker det känns hoppfullt igen!

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: