Torsk borta mot Timrå IK

I försäsongens fjärde match, den andra mot Timrå, slutade det i kväll med förlust med 3-2 efter periodsiffrorna (0-1, 2-1,1-0) och våra mål från i tur och ordning Thörnberg (PP) samt Ottosson.Så här ställde vi för övrigt upp:

Målvakter

Niklas Lundström (Jacob Carlsson)

1:a

Emmerdahl, LEJ – Högberg, Hage och Murphy

2:a

Stefan Andersson, Wikström – Sandström, Lindquist, Thörnberg

3:e

Jacob Andersson, Pavel – Stenlund-Ädelgran, Ottosson och Jonsson.

4:e

extraback: Samuel Lundberg – Johansson, Öhman och Granlund.

Eller tanken var nog iaf, sent återbud på Tobias Hage efter uppvärmningen gjorde att man gick runt på elva forwards.

Matchen som sådan?

Första perioden var vi lite avvaktande inledningsvis men trampade snabbt i gång och fick sedan genom långa anfall ett rätt bra tryck mot Timrå och deras keeper Ohre även om Timrå stack upp i en del ströanfall och avslutade perioden väldigt starkt. Sammantaget en period i ett rätt högt tempo där båda lagen vill åka mycket skridskor. Snyggt mål i PP signerat Lindquist, Sandström och målskytten Thörnberg.

Skott 15-7

I den andra andra perioden inledde Timrå piggare och hade inledningen, men även i den här perioden checkade vi otroligt hårt och vann många gånger pucken högt i banan. Inte orättvist med 2-2 efter två perioder, där matchen så långt präglats av högt tempo och möjligen att det blev lite mer flänghockey eller hawai-för den som föredrar det.

Skott 15-7

I den avslutande rundan kändes det inledningsvis nästan som vi satt kvar i omklädningsrummet, otroligt mycket lägre energi eller så var det så att orken tröt en aning. Inte omöjligt i så fall med den arbetsinsatsen som vi visat upp så långt. Sedan lyfte vi upp spelet en del på slutet när Timrå så klart blir lite mer försiktiga och möjligen hellre prioriterade defensiven, även om det inte delades ut några poäng.

Skott 6-8 (36-22)

Lite för tidigt med spelarbetyg etc. egentligen men redan nu har iaf bl.a. Niklas Pavel, Axel Ottosson och David Lindquist utmärkt sig. Likt Adam Werner som stod senast mot Timrå tyckte jag Niklas Lundström stod lugn och trygg i kväll, räddade bl.a en straff och noterades för tot. 91,67% och det känns skönt med två stabila målvakter som på allvar kommer få kriga för spaden.

Special teams?

PP 25% (6:47 min)

BP 100% (6:00 min)

Nästa match hemma i T3 Center tisdag den 6 september då vi möter MODO kl. 19:00

24 thoughts on “Torsk borta mot Timrå IK

 • 26 augusti, 2016 kl. 21:54
  Permalänk

  Våra två bästa centrar borta också . Får ej glömmas

  Svar
  • 26 augusti, 2016 kl. 21:57
   Permalänk

   Det märktes så klart med lite manfall, blir bra med alla tillbaka och den där åttonde backen. Om det nu kommer någon..

   Svar
 • 26 augusti, 2016 kl. 21:55
  Permalänk

  Pavel har utmärkt sig på det sättet att han inte träffat ett löven blad ännu! Kan du hockey?

  Svar
  • 26 augusti, 2016 kl. 22:00
   Permalänk

   Pavel så klart allra mest viktig i egen zon och framför egen kasse. Men utöver det har han faktiskt visat mer även med puck än vad jag vågat tro på.. Men hockey kan jag så klart inte, har ju bara hängt med sedan tidigt -80 tal. Det är på tok för lite.

   Svar
   • 26 augusti, 2016 kl. 22:11
    Permalänk

    Det var inte länge….och då på läktaren? Eller ledare å tränare? Eller supporter kunnig?

    Svar
    • 27 augusti, 2016 kl. 01:46
     Permalänk

     Löjlig aggressivitet mr X. Kan inte du fjanta runt och provocera någon annanstans?

     Svar
 • 26 augusti, 2016 kl. 22:09
  Permalänk

  Har inte Hetta gått och blivit ganska viktigt del i lagbygget nu när både Hutchings och Palmebjörk har försvunnit? Med reservation för att jag glömt någon sniper.

  Svar
 • 26 augusti, 2016 kl. 22:26
  Permalänk

  Det jag menade var att när Hetta är borta finns det inte så många högerskyttar att sätta upp.

  Ett plus är väl att backarna så här långt har producerat ganska många första assist, vilket knappt existerade förra säsongen. Men som vanligt dyker det upp nya problem om man ändrar något. Tycker det känns genomgående för Björklöven nu. Saknar man rightare skaffar man bara sådana. Saknar man grovjobbare skaffar man bara sådana. Jag antar att detta kommer fortsätta ett tag till?

  Svar
  • 27 augusti, 2016 kl. 16:29
   Permalänk

   Jorå, tror nog Hetta kan bli viktig i den rollen Ray. Just nu bara Högberg och Stenlund-Ädelgran som offensiva rightare. Det gäller bara att han får vara frisk och hel, blev tot. bara 29 matcher i fjol och så här långt bara ett framträdande den här försäsongen.

   När det gäller lagbygget kan jag delvis hålla med, otroligt många hårt jobbande just nu men nog hade det kittlat att få krydda med en #90 Hutchings som ännu är klubblös.

   Svar
 • 26 augusti, 2016 kl. 23:44
  Permalänk

  Pavel kommer att bli väldigt viktig för löven i år. Hans spelartyp saknades ifjol. Löven skulle behöva en till back med samma spelstil.
  Att klaga på hans bristande passningsspel visar bara att man inte förstår sig på att ett lag behöver olika spelartyper samt att man inte förstår vilken serie löven spelar i. En defensiv fysisk back på 100kg med ett bra passningsspel spelar inte i allsvenskan!
  Mr X kan du vara så snäll och sluta skriva kommentarer här. Detta är ett forum för lövenfans som är intresserade av hockey!

  Svar
  • 26 augusti, 2016 kl. 23:51
   Permalänk

   Lovar å göra det!!! Hoppas du säger samma sak efter omgång 36, du verkar kunnig.

   Svar
   • 27 augusti, 2016 kl. 07:54
    Permalänk

    Ha ha .
    Du verkar ju ha en hel del att komma med ochså!!

    Svar
   • 27 augusti, 2016 kl. 12:05
    Permalänk

    Tror likt Mr X att detta inte kommer att räcka till men att det inte kommer att bero på Pavel. Han tror jag blir nyttig.

    Hoppas dock att jag har fel…..

    Svar
  • 27 augusti, 2016 kl. 16:34
   Permalänk

   Håller med om att det behövs minst en till back Janne, men i stället för en till Pavel skulle jag gärna se en rätt etablerad mobil 2-vägs back med styrkan i den egna zonen. ..och sedan att vi dessutom låter Dennis Persson varva i gång så smått hos oss.

   Svar
   • 29 augusti, 2016 kl. 08:51
    Permalänk

    Den typ av back du nämner vore perfekt att värva, men jag tror tyvärr att det kan bli svårt/dyrt och därför borde man värva en Pavel till innan serien drar igång. Det får ju bara inte bli som i fjol med backarna. Håller dock med om dina åsikter om Dennis Persson, där finns det kvalite.

    Svar
 • 27 augusti, 2016 kl. 08:52
  Permalänk

  Såg att Dragskott rankade björklöven som nr 12. Intressant. Bara Pantern och Västervik var sämre och alla lagdelar förutom målvakterna fick underkänt. Okej att backsidan inte skrämmer någon, så tycker jag nog att forwardssidan känns halvskaplig. En svag 4:a?
  Är det inte dags för er att göra varsin ranking?

  Svar
  • 27 augusti, 2016 kl. 16:34
   Permalänk

   Det kommer en ranking vad det lider Ray.. håll ut!

   Svar
 • 27 augusti, 2016 kl. 12:16
  Permalänk

  Jag tycker det såg bra ut långa stunder. Speciellt i första och andra. Önskar bara att vi kan få upp kreativiteten i anfallsspelet lite mer. Snabbare spelvändningar behöver det tränas på. Känns som vilka vi än möter så får hela tiden motståndarna fler 2 mot 1 och 3 mot 2 lägen. Vi kan inte ha det så att alltid bara göra 2-3 mål per match där var tredje är i PP. Blir svårt att vinna många matcher då. Blir även press på våra unga målvakter att hålla tätt med tanke på de få målen framåt. Kanske är det bara jag som känner så, man vill ju bara att mitt kära Löven ska vinna. Tyckte ändå jag såg en hel del positivt igår.

  Svar
  • 27 augusti, 2016 kl. 15:23
   Permalänk

   Det är vad modern hockey handlar om, att göra få misstag och inte hamna i 1-2 eller 2-3 vilket tyvärr löven gör allt för ofta. Blir spännande att se om spelarmaterialet räcker för denna hockey, ifjol vet vi ju alla hur det gick….

   Svar
   • 27 augusti, 2016 kl. 16:48
    Permalänk

    Spelarmaterialet är iaf klart mycket mer anpassat den här säsongen Kirderf, men jag håller med om att det gäller minimera misstagen och numerära underlägen likt de nämnda på vår i bland ”all-in forecheck”. Men förspelet till Ottossons kasse ändå rätt häftigt.. Det hade aldrig hänt i fjol. Aldrig.

    Svar
  • 27 augusti, 2016 kl. 16:42
   Permalänk

   Håller med om att det kändes rätt positivt Stefan ´Kil´, sedan då lite manfall och att det ska in en back innan ligastart. Kan bli bra.

   Men på det sätt man nu vill spela lär det nog se ut som i går, förspelet till Ottossons rätt balja rätt häftigt ändå att få kriga fast Timrå i egen zon under några ett par och sedan få utdelning. Och genom den press man vill sätta och gärna högt, lär vi nog fortsätta åka på 1-2 och 2-3, i dessa lägen tycker jag dock man borde kunna värdera lite och även sparar på resurserna så man varje match håller hela 60 min.

   Men helt klart kommer både special teams och våra målvakter bli bli otroligt viktiga, med målvakterna känner jag mig så här långt iaf väldigt trygg.

   Svar
   • 27 augusti, 2016 kl. 19:37
    Permalänk

    Nu har ju jag bara sett en match men jag tycker han såg lugn och trygg ut i målet igår. Målvaktsposten är ju såååååå viktig. Man är ju uppväxt med Göte i mål.

    Svar
 • 28 augusti, 2016 kl. 18:15
  Permalänk

  I veckan kommer backen!? Vore väl perfekt så han hinner träna ihop med laget och dessutom spela 2 träningsmatcher. Något annat vore korkat. Hör ni inga rykten? Behöver inte nämna namn, men finns det rykten överhuvudtaget?

  Svar
  • 28 augusti, 2016 kl. 19:44
   Permalänk

   Man kan tycka att det borde vara dags snart Thomas och jag tänkte kolla med Dalle för att få det senaste. Tyvärr lär det bli ett svävande svar, men det vore intressant att veta ifall det lämnats några kontraktsförslag eller liknande. Men i övrigt håller jag med, börjar brinna lite i knutarna nu faktiskt.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: