Torsk 4-7 mot Almtuna

Till sist en rätt tung förlust i en väldigt målrik tillställning hemma mot Almtuna med 4-7 i A3 Arena. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1, 2-5, 1-1), skotten 36-32 inför 3 418 betalande i A3 Arena den här kvällen.

Tungt att efter övertidssegern senast hemma mot Leksands IF direkt efter uppehållet inte få följa upp med en ännu seger hemma i A3 Arena, trots allt hade vi inför i kväll fyra raka segrar hemma i A3 Arena. Men dags att börja bygga ny svit KHK i stället.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #11 William Eriksson (grattis till första målet), #22 Peterson, #28 Åkerström och #79 Lundberg

Sedan denna gång trion Cody Murphy (ljumske, dag för dag), Mikko Pukka (översträckt armbåge, 5-6 veckor), Filip Cruseman alla skadade och duon #52 Tornberg och #10 Norberg båda utanför laget.

Målvakter:

31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

Backar:

5 Hardy Häman-Aktell – 26 Jacob Stenqvist

7 Alexander Hellström – 4 Jonas Emmerdahl

37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström

49 Simon Backman

Forwards:

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

71 Oscar Stål-Lyrenäs – 22 Jacob Peterson – 20 Mattias Granlund

53 Lukas Ericsson – 77 David Lindquist – 11 William Eriksson

33 Marcus Jonsson – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund

21 Erik Rainersson

Där extraspelaren Backman fick sex byten (03:30 min) medans Rainersson luftades i ett byte och 52 sekunder.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, Almtuna tog tidigt lite kommando även om vi genom ett PP (4 min) därefter tog oss in i matchen och riktigt kul att William Eriksson fick sätta pucken i sin första riktiga match. Vi hade därefter några lägen men återigen är vår effektivitet lite för dålig. Almtuna kvitterade och 1-1 efter första inte direkt missvisande.

I andra inledde vi skapligt och när Peterson trädde in 2-1 hoppades man på lite islossning och att detta skulle ge än mer bränsle. I mitten på perioden fick Almtuna sitt första läge i PP och bara 46 sek ringde det. Det var början på slutet och tur det inte är varje kväll vi släpper in fem mål på 10:12 min. Gästernas andra PP utnyttjades redan efter 41 sek. så snacka om effektivitet i det momentet.

I tredje blir det väl lite som vanligt, gästerna så klart nöjda med vad som står på tavlan och ser främst till att hålla oss på utsidan och i tämligen ofarliga zoner. Visserligen en nödvändig och rätt tidig reducering av Lundberg men sedan gör Almtuna ett viktigt målvaktsbyte, dels ett klart avbrott i spelet när Fröberg först kliver av isen, sedan kommer Ljung in utan utrustning och börjar lite nonchalant stretcha etc. Det kändes som en liten fuling, men helt klart kom anstormningen av sig lite.

Vi fick ytterligare nåt läge i PP, men varken det eller time out eller plockad Masiello gav resultat. Inte då mer än att Almtuna kunde sätta spiken i kistan i ett tomt mål.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 25% (9:20 min) och i kväll var vårt BP 100% (01:27 min)

Ett mål i PP, men med gästerna effektivitet i deras PP förlorar vi grenen på poäng.

Dock en intressant uppställning i PP med 26 Stenqvist som ensam back, med 22 Peterson, 77 Lindqvist, 71 Stål Lyrenäs och sedan då 20 Granlund på kassen. både fantasifullt och rörligt, sedan då en mix av left/right vilket ger hot från olika håll.

Mer statistik

Tekningar: 35-40 ( det kändes som Hage tog väldigt många viktiga där ett tag), alltså en hemmatorsk men i kväll föll vi även i block via 7-12 även om vi vann grenen tacklingar med 3-2. Sedan var nog känslan att det fysiska spelet var betydligt värt fler tacklingar än så.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 20:54 min
 2. #22 Peterson, 20:19 min
 3. #28 Åkerström, 20:16 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Systemet börjar ju sätta sig, kanske dags då att börja bjuda på de 10% glitter som systemet tillåter.
 • Målvaktskampen och special teams, två så viktiga moment där det gäller att prestera.
 • Rida vidare på vågen i A3 Arena, komma ut starkt och aldrig släppa kommandot.

Sedan med fler poäng och ytterligare segrar kommer än mer självförtroende, då kommer så mycket ge sig av sig självt..

..och hur gick det?

Njae, inte direkt så att vi red vidare på någon våg. Sedan vare sig glitter eller något vidare special teams i kväll, bara till att ladda om till på fredag. Då väntar Leksand och det hade ju smakat hallonbåt med ett nytt rån i Dalarna, behöver inte alls se vackert ut. Vi behöver poängen så väl.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Återigen fyra mål framåt det ska väl egentligen räcka till seger, sedan kul att Linkan var tillbaka och även att William Eriksson fick sätta första kassen. Typ så.

..och möjligen då att det att det alltjämt är 35 matcher (maximalt 105 poäng) kvar till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#22 Peterson, kallt mål och tekar bl.a. riktigt bra.

två loggor

#79 Lundberg, tung och väldigt nyttig. Distinkt avslut.

en logga

#11 William Eriksson, första målet och tot. 2 p. Växte helt klart av målet och tog för sig allt mer därefter.

Glaset, hel eller halvt?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände hemma mot Almtuna i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen i fotboll, hockey eller kanske helt andra sporter? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in aktuella odds. Många är helt klart rätt spelvärda.


Spana som sagt gärna in vår samarbetspartner Coolbet!

6 thoughts on “Torsk 4-7 mot Almtuna

 • 14 november, 2018 kl. 22:47
  Permalänk

  Snälla! Köp en ny målvakt innan det är försent !

  Svar
 • 14 november, 2018 kl. 23:10
  Permalänk

  Fagervall skullle tagit timeout efter 4:an
  Lite fegt där av vår käre Fagge

  Svar
 • 14 november, 2018 kl. 23:20
  Permalänk

  Otroligt lätt att skylla på målvakten. Visst Masse var inte bra men för att vara bra bakom ett försvar som vi hade kväll måste målvakten vara otroligt bra. Masse har gjort flera väldigt bra matcher och visat att han håller.

  Svar
 • 15 november, 2018 kl. 05:58
  Permalänk

  Artlen. Det är inte Masiellos fel. Det är att utespelarna tyckte att idag spelar vi offensivt och skiter i defensiven som är problemet. Vi hör en massa mål framåt för att vi tummar på defensiven. Almtuna hade samma problem. Men vi kunde inte straffa dem ordentligt för deras huvudlösa forecheck när vi skulle spela för avancerat, och i fel lägen. Snyggt framför enkelt.

  Svar
 • 15 november, 2018 kl. 06:33
  Permalänk

  Försvaret är vår styrka sades det före säsongen. Bara att gratulera våra motståndare. Med spelare med attityd som vår 26 och några till i bakre regionen blir det inte många poäng i år. Vi skulle ha två målvakter beredda att axla Verner när han drog. Var är dom? Att förlora 70 procent av alla teek och 80 av alla närkamper gör att inget lag fruktar att möta Löven. Har Fagervall förbjudit spelarna att tackla eller är dom rädda att göra sig illa? Hockey Sverige skrattar åt Löven med den insats dom gjorde igår. Tycker ledningen i båset agerar passivt. När ingenting fungerar likt i går måste spelarna själva ta ett ansvar säger alla. Jo tjena. Är mad då mer rädd om lönen än ev blåmärke blir det som gårdagen. Ja skämmas skriver diverse bloggare och annat. Inte ja. Jag blir förbannad och beklämd hur föreningen hanterar sina fans. Uppskrivna förväntningar, SHL i framtiden, nu kör vi. Dax att omvärdera nu och det torde synas i publikintäkterna framöver, Bedrövligt Löven, Bedrövligt.

  Svar
 • 15 november, 2018 kl. 09:08
  Permalänk

  Om inte Fagervall&Grönberg nån gång erkänner att det nog var en dålig idé att värva en hel forwardsbesättning med överbetalda 3rd liners så kommer båda snart på riktigt bli och inte bara låta som Johan Rheborgs gamla karaktär Farbror Barbro.

  När Messis&Granlundos anlände för att ändra den typ av löven-hockey som Jons, Kims, Stefans spelade skulle defensiven bli bättre men det blev den inte och här borde klockan klämtat men istället anländer en hel hög Messis&Granlundos till för att göra defensiven ännu bättre …

  ”Ni har lite problem med målskyttet?”

  https://www.youtube.com/watch?v=dXuu0sGwoiM

  🙂

  /linus

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: