Torsk (3-6) mot IK Oskarshamn

Till sist en vad det kändes nästan onödig, om än tämligen klar, förlust på bortais. För övrigt den sjätte raka och tacka själva fan för att Oskarshamn skulle damma av Ljungkvist till i kväll och bryta sin hemmaförbannelse.

Till sist 6-3 för IKO efter återigen ett numer obligatoriskt underläge för Löven. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (2-1,1-1,3-1), skotten inför 2 176 åskådare med bl.a. Support i Syd på bortasektionen i Be-Ge Hockey Center.

IKO_Loven

Återigen ett tidigt underläge och även om vi växer in i det och stundtals har momentum ser vi själva till att hitta ett sätt förlora på. Matchen lämnade så mycket övrigt att önska, men vi kommer säkerligen igen även matchen garanterat lämnade en del frågor att fundera kring för firma Åkerblom/Jäger.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #10 Thörnberg, #57 Andersson samt #14 Murphy.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #7 Lindquist, #19 Farley samt #24 Hage . Sedan denna gång #12 Pavel som back nr sju och #29 Stenlund-Ädelgran som extraforward.

Laget mot Oskarshamn:

50 Niklas Lundström (35 Adam Werner)

1:a

55 Simon Fredriksson – 4 Jonas Emmerdahl, 91 Joakim Högberg – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 26 Linus Boström – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

3:e

16 LEJ – 37 Jacob Andersson, 28 Lucas Sandström – 18 Axel Ottosson – 22 Nicklas Johansson

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel och 29 Isak Stenlund-Ädelgran, samt linan 20 Mattias Granlund – 74 Stefan Öhman – 33 Marcus Jonsson

Där extraspelaren #29 Stenlund-Ädelgran blev kvar på bänken hela matchen medans #12 Pavel kom in redan under andra perioden på #55 Fredrikssons plats.

Men redan där och då så för sent.. finns en hel del tankar kring matchning av både målvakter och backar, kanske blir nåt inlägg vad det lider på bloggen framöver.

* * *

Matchen som sådan?

Kvar på bussen från början, kämpar i kapp ett par gånger och sedan två helt avgörande utvisningar. Varför vi däremot skulle försämra vår målskillnad när matchen var död övergår dock mitt förstånd.. inte för att den är bra. Men blev knappast bättre.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 60%.. Det handlar tyvärr inte om att vi inte skapar situationer, men motståndarna har bara en förmåga att nyttja sina lägen ”så mycket bättre”*.

Sedan måste man så klart hålla huvudet kallt och inte under armen när man två gånger om under matchen kommit i kapp rent målmässigt och har 3-3, lite momentum med lite drygt nio min kvar. Då håller det inte att sätta laget i en 3-5 med två min. Helt matchavgörande.

*Ses för övrigt på TV4, på lördag kl. 20 där gästerna återses för att träffas och prata minnen från Gotland. Kommer tydligen även visas klipp från program tidigare under säsongen.

Mer statistik

Tekningar: 29-33, alltså en knapp övervikt för oss och i kväll vann vi för övrigt dessutom i grenen blockade skott med 11-10 även om vi föll i tacklingarna med 3-10.

Mest istid?

  1. #37 J Andersson, 20:55 min
  2. #16 LEJ, 20:24 min
  3. #14 Murphy, 19:53 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

Vår historia sett till de senaste säsongerna i Be-Ge ingen munter läsning, men för varje förlust kommer man samtidigt närmare en seger.

  • Gäller dock att komma ut starkt från nedsläpp och jobba smartare än hemmalaget i 60 min.
  • Bibehålla vårt fina och effektiva special teams senast för att kunna utmana i kväll.
  • Noggrannhet i matchens alla olika moment och sedan rejäl ödmjukhet trots segern senast.

.. sedan då att vi gärna kan använda alla bortaförluster mot Oskarshamn som tändvätska.

..och hur gick det?

Njae, sitter vi kvar i bussen som Urban borde sett till att utrymma i god tid till förberedelse och uppvärmning. Så då hamnar man också snabbt i brygga, 0-2 efter drygt 6 min ingen drömstart i hemska Be-Ge Hockey Center där vi sett till historien redan har det förbannat svårt.

Njae, vare sig heller ett bra special teams , någon form av noggrannhet eller ödmjukhet.

..det enda man möjligen ångrar i kväll efter matchen är att man inte inför satte in alla sina besparingar på en hemmaseger på valfritt nätbolag eller Svenska Spel för den delen. Det tar nämligen alltid att spela emot de gröngula men historiken och så mycket annat talade nog inför nedsläpp för hemmaseger.

Nåt att ta med sig från Oskarshamn till mötet hemma mot Tingsryd på fredag?

Att nästa chans till poäng kommer redan på fredag och möjligen att lirarna inte riskeras att sitta kvar på bussen när pucken ska släppas. Möjligen en fördel med att spela hemma.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#14 Murphy

två loggor

#10 Thörnberg

en logga

#91 Högberg

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot Oskarshamn i Be-Ge Hockey Center i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: