Torsk (2-5) mot formsvagt Tingsryd

Till sist en rätt resultatmässigt väldigt eller i vart fall rätt klar förlust med 2-5 borta mot Tingsryd AIF i kväll. Slutresultatet skrevs alltså till 5-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör, till sist (0-0, 4-1, 1-1), skotten 38-20 inför 1 382 betalande i Nelson Garden Arena den här kvällen.

 

Våra målskyttar i tur och ordning: #16 Talaja och #5 Ericson.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi nu återigen har en lista över indisponibla i skadade sextetten #4 Emmerdahl, #57 S Andersson, #14 Cody Murphy, #24 Hage, #29 Stenlund Ädelgran samt då #90 Alex Hutchings. Därtill då enligt Löven en förkyld Trotter utan arbetstillstånd, en avstängd #19 Farley och sedan saknades dessutom #22 Johansson av oklar anledning.

Sedan denna gång en extraspelare i form av backen Pavel, Niklas noterades dock för 11 byten och en speltid på 8:02. Här kan man väl dock även se Magnusson som var uppsatt i första linan som någon form av extraspelare.

William noterades hursom för nio byten i sista perioden och fick då (enl. swehockey.se i den perioden bl.a. mer speltid (6:16 min) än i tur och ordning 7, 10, 13, 20, 21, 42, 51 och 54 av forwards.

Svårt här att tolka den matchningen som något annat än en kraftig signal till de övriga, kan dock känna eller tycka att den tydliga matchningen kommer lite sent under säsongen och på så sätt lite omotiverat.

Laget borta mot Tingsryd AIF:

Målvakter:

Adam Werner (Oscar Masiello)

Backar:

Mikko Pukka – Jakob Stenqvist

Simon Backman – Filip Westerlund

Jacob Andersson – Simon Åkerström

Extra: Niklas Pavel

Forwards:

Roope Talaja – Fredric Andersson – William Magnusson

David Lindquist – Axel Ottosson – Lukas Ericsson

Marcus Jonsson – Filip Riska – Mattias Granlund

Emil Norberg – Jacob Peterson – Erik Rainersson

Vi gick dock mestadels på tre linor då bloggkollegan fick gehör för ”sin” lina med Talaja, kapten Andersson och sedan då unge Peterson från Frölunda.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, det kändes väl tyvärr inte vidare inspirerat i kväll. Tror vi lämnar det så.

Märkligt bara hur länge det skulle ta under säsongen 17/18 att först sätta ”systemet”, därefter rullade det på under några omgångar och vi hade klar chans på alla platser i tabellen för att sedan totalt falla ihop.. Som supporter blir man besviken, det verkar nu tyvärr vare sig finnas energi, glädje eller glöd längre. Sorgligt.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 50% (2:12 min) och i kväll var vårt BP 100% (3:49 min).

Annan statistik?

Istid?

 1. #6 Westerlund, 21:34 min
 2. #16 Talaja, 19:03 min
 3. #37 J Andersson, 19:01 min
#42 Riska vann iaf en del tekningar. Arkivfoto: Erik Sandin / Frilansfotograferna

Tekningar?

 1. #42 Riska, 67%
 2. #54 Peterson, 42%
 3. #18 Ottosson, 24%

Här lite märkligt att kaptenen #13 F Andersson bara dels tar nio tekningar, men vad värre är bara vinner en av dessa.

Övrigt?

Vi föll alltså i skotten med 38-20, tyvärr även torsk i viktiga grenen tekningar med 33-22, kollar vi in grenen blockade skott knapp seger med 11-10 och slutligen en knapp ”förlust” i grenen noterade tacklingar via 5-7.

Våra tre nycklar inför kvällens match

 • Seger, seger och åter seger till varje pris
 • Matcha laget. Spela de bästa spelarna så mycket det går.
 • Våga anfalla.

..och hur gick det?

Njae, seger eller viljan till seger till varje pris var det svårt att känna från tv-soffan, sedan försökte vi väl egentligen inte anfalla förrän i tredje. När det gällde matchningen svårt att säga så mycket, nåt var iaf att Fagervall försökte gå för det på slutet. Svårt att säga något om denna rätt offensiva coachning, med bara 70 sekunder kvar.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Ser man till statistiken så både PP och PK, där har vi redan det som finns att skriva kring PP. Men i kväll trillade ju pucken in, kul.

..och sedan möjligen då att det fortfarande är tre matcher och nu bara nio poäng kvar att spela om till vi ska göra bokslut för säsongen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#49 Backman, stabil som vanligt.

två loggor

#54 Peterson, förvaltade chansen i första linan.

en logga

#37 J Andersson, återigen produktiv (2 ass) och spelade rätt mycket.

* * *

Vi återkommer så klart med mer från matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot Tingsryd AIF i kväll. Vad tyckte du annars själv om lagets insats och våra val av matchen Löv. Skriv gärna en kommentar, fältet som vanligt rätt fritt..

* * *

Är du på jakt efter de bästa oddsen på Hockeyallsvenskan? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande och kolla då även in övriga odds för i kväll.

Skapa ditt konto om du nu inte redan gjort det och lägg gärna något spel för att krydda säsongens matcher!

20 thoughts on “Torsk (2-5) mot formsvagt Tingsryd

 • 27 februari, 2018 kl. 22:41
  Permalänk

  För arroganta i vårat spel ?? Seriöst laget ser ut som div 1 .. skapar 0 o åter 0 .. oavsett motstånd som .
  nattsvart . 0 poäng på resterande matcher me den här kvaliten på spelet ! Alltså det e inte sant . Tur man ligger där man ligger i tabellen . Så man inte låg på kvalplats neråt för då hade dom spelat div1 hockey igen nästa säsong !

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 23:22
  Permalänk

  Vad har t.ex. hänt med kapten Andersson? Han är verkligen inte ens nära att vara ok. Jag har tolkat honom som en spelare som inte är absolut toppklass, men i stort sett är rätt jämn på en bra nivå. Det känns nästan som att han bara blir sämre och sämre, och det gäller tyvärr flera andra spelare. Beror detta på att alla skador, och att de som finns tillgängliga börjar bli slitna, eller finns det något annat negativt som påverkar detta fall som pågår just nu?

  Svar
 • 27 februari, 2018 kl. 23:37
  Permalänk

  Yes vilken säsong ! det var länge sedan vi redan med tre omgångar kvar vara klara för att slippa kvala nedåt, vi har 10 poäng till det understa strecket och det är bara 9 poäng kvar att spela om. JIPPEY !!

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 05:40
  Permalänk

  Slut på pinan snart.
  Fagervall har inte lyckats med bygget bara att inse.
  Konstiga värvningar och dåliga spelare på kontrakt.
  Nä rensa ut så mycket det bara går och ge oss inte en sån här säsong till!!
  Tappar så smått förtroende för alla förhoppningar som man säger…topp 4 ojojoj..

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 07:54
  Permalänk

  Ja det går att analysera denna bedrövelse på många sätt. Vi kan bara konstatera att Löven var det klart sämre laget mot Tingsryd. Någonting är riktigt riktigt FEL och tråkigt nog så måste nog vi alla som ändå trott och hoppats på att Fagervall ska lyckas bygga något stabilt ändå inse att det är där skon klämmer. Fagervall är inte ledaren att få ihop detta. Visst det är även spelarnas ansvar men det ÄR inte så att de ena dagen är de kanonbra hockeyspelare och nästa rent usla. Det måste sitta i hur ledarstaben hanterar situationer i laget. Att resultaten åker bergochdalbana hela tiden(mest dalbana just nu) har inte med spelarnas form utan om hur ledarstaben lyckas få individerna motiverade och taggade att jobba ihop som en grupp. Det kanske(förmodligen) blev en ny utskällning från Fagervall igår efter matchen som skall stärka laget?? Bevisligen ÄR inte detta rätt väg att gå och det verkar som att han dragit med sig och sänkt sin lagkapten också. Visst det är tre matcher kvar och möjligheten finns men att vi nu skulle blixtra till och vinna tre matcher på raken mot bättre motstånd, ja……..
  Finns en liten liten möjlighet om vi får in de nya och nygamla spelarna som kan få in lite ny energi och rotation i kedjorna. Kanske kanske vi kan få tag i det där sista halmstrået till topp 8. Vi får bara hålla tummarna allihopa att säsongen inte är slut om tre matcher.

  Svar
  • 28 februari, 2018 kl. 11:21
   Permalänk

   De spelare som spelade igår är inte jättebra ena dagen och klappkassa nästa. Den som underpresterar är Otto pch det är svårt att kräva att han helt på egen hand ska vinna matcher med ett gäng fullkomligt obegåvade medspelare. Fagge är ansvarig till att så många bedrövliga hockeyspelare har ett kontrakt men det är absurt att tro att det är ett coachproblem när vi ställer upp med ett så svagt lag som vi gör. Ingen annan elittränare hade kunnat få gårdagens lag att spela bra hockey. På tio försök så kanske vi kunnat vinna en gång med tur och en extrem offervilja samtidigt som Tingsryd haft en väldigt dålig dag på jobbet.

   Svar
  • 1 mars, 2018 kl. 13:05
   Permalänk

   Problemet är att motivera spelare typ Axel O som åker och funderar på nästa säsong.
   Sen är gör skadade spelare att det inte går att bänka vissa killar som failar gång på gång utan att det märks på spel tid, Stenqvist som exempel. Givetvis måste spelarna få sikta uppåt på andra klubbar men när kontrakt är skrivna så att dom bryts om det blir en skada då vill ju inte alla spelare bryta en lock från håret för att vinna…….
   Kämpa på och ta oss till slutspel ???

   Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 09:27
  Permalänk

  Att Fagervall är mycket snack och liten verkstad undgår inte väl inte nån längre. Den ende att behålla till nästa år är Werner som redan är förlorad.

  Utan Werner i år skulle det redan varit div 1. Kim Karlsson skeppas iväg till förmån för Roope Talaja vars puckkontroll är medicinboll.

  Lån från Frölunda hjälpte en del ett tag men Fagervalls lagbygge är under all kritik.

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 09:36
  Permalänk

  Har varit för dålig konkurrens om platserna under lång tid, då kan de bli så här. Vissa spelare kör sitt eget race, tyvärr ! Samtidigt är det fortfarande en LEDARFRÅGA.

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 09:43
  Permalänk

  Vi måste förstå att allsvenskan 17/18 inte är en korpserie, även om vissa lövenspelare uppträder som korpenspelare !

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 10:30
  Permalänk

  Låt se.. Första linan bestod av två tredjeliners och en Frölunda-junior. Andralinan bestod av två tredjeliners och en duktig center i usel form. Tredjelinan bestod av tre fjärdeliners och fjärdelinan som inte spelade mycket förrän det var kört bestod av tre juniorer.

  Är väl rätt självklart varför det såg ut som det gjorde? Hockeyallsvenskan är inte så dålig så att det ska räcka för att vinna.

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 11:42
  Permalänk

  Ett jävla gnäll hela tiden….Så många skador på tänkta målgörare samt stabila backar..Så klart att det går upp och ner.. Alla snackar ansvar hit och dit..Så länge spelare vet att tränaren får sparken och inte spelaren kan de tjura och lipa så fort de vill…gömma sig i gruppen och få tränaren sparkad….skeppa spelare behåll tränaren det ska folk veta som kommer till löven då blir det ordning på laget ska ni se. Och Lennart Holmlund verkar inte bitter…Har för mig han ägde när löven var riktigt såååå å mycket bättre på alla plan…Föööör många med internet och korkade åsikter som sprider negativ skit så fort det går emot…Bloggare och såna som jag som läser..kämpa på… älska löven oavsett serie, kämpa GD…ge inte upp…Tar lång tid vända lövens tidigare usla organisation med allt vad de innebär…Och alla ”va var det jag sa” miffon efter en förlust…läs en idrottspsykologibok och fatta mer.

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 11:57
  Permalänk

  Problemet är att ledningen satt för höga mål och då blir förväntningarna därefter. hade man sagt att målsättningen är att hanka sig kvar skulle kritiken inte vara så negativ.Allt skulle då ordna sig med nytt kontrakt.

  Svar
  • 28 februari, 2018 kl. 12:44
   Permalänk

   Du tror inte att fansen har högre krav än så? Eller tycker du att Löven med ett publiksnitt på 4000 rimligen ska ligga i botten? Ambitionsnivån är redan nu för låg och ändå sviker man enormt.

   Lagbygget är återigen för svagt.

   Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 12:36
  Permalänk

  År efter år efter år efter år….Nya tränare….nya spelare…nya ledare….Björklöven är inne i en lååååång looser-trend som verkar väldigt svår att bryta…trots väldigt bra? förutsättningar med publik etc. Vad är det man gör fel?? Hur ska man bryta detta förlorar-mönster? Jag hoppas fortfarande på slutspel men med tanke på vilken berg-å-dal bane-spel löven presterar så har jag väldigt svårt att se hur man ska kunna prestera där…Mönstret att vinna mot lag som Modo…Leksand….å att förlora mot Tingsryd..Pantern etc.. är svårbegripligt…Vi får hoppas att vi får möta ” bättre lag”…å att Werner är på topp…då kanske motivationen infinner sig?

  Svar
  • 28 februari, 2018 kl. 14:52
   Permalänk

   Besvikelsen bottnar ofta i hur LAGET har uppträtt i många matcher, tror jag. VK kan vara en del idet , Bl.a att de finns flera spelare som håller SHL-klass ??!!

   Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 13:11
  Permalänk

  Målen hade vart där ..Kanske tom bättre men det är ju bara tänka lite ….5-6 första line spelare borta in med ersättare resultat där efter….Ändå är de klara för nästa års allsvenska utan kval…Mycket bra anser jag…Se till helheten inte enstaka matcher så blir det nog lättare i livet som lövensupporter samt lite ödmjukhet så man slipper äta skit av folk när det går dålig samtidigt som man har stoltheten i behåll vid motgångar…Inte ett superstarkt j20 att lufta spelare från som de var förr…Men de är dock på gång se bara till att de stannar i klubben….älska löven i med eller motgång och lägg ner tramset med all negativ skit och vet man vad sport är så tror man inte blint på vad någon säger innan serien är avslutad..Önskemålet var top 4 om allt går som det ska… inte vi ska komma minst fyra med detta lag oavsett skador eller ej bara för att vi har en bra ekonomi bla bla bla…Lägg ribban rätt inte efter vad folk sagt eller tror…Har någon expert nånsin haft rätt när de tippar serien.

  Svar
 • 28 februari, 2018 kl. 17:40
  Permalänk

  Ett ordspråk säger: som man sår får man skörda.
  D.v.s de som gjordes eller inte gjordes för 10-12 matcher sen får vi se skörden av idag.

  Svar
 • 1 mars, 2018 kl. 13:12
  Permalänk

  Problemet är att motivera spelare typ Axel O som åker och funderar på nästa säsong.
  Sen gör skadade spelare att det inte går att bänka vissa killar som failar gång på gång utan att det märks på spel tid, Stenqvist som exempel. Givetvis måste spelarna få sikta uppåt på andra klubbar men när kontrakt är skrivna så att dom bryts om det blir en skada då vill ju inte alla spelare bryta en lock från håret för att vinna…….
  Kämpa på och ta oss till slutspel ???

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: