Torsk (2-4) mot BIK Karlskoga

Till sist en rätt resultatmässigt sett ”klar” torsk efter ett inledningsvis påpassligt mål i SH efter fint jobb av #7 Lindquist och #28 Sandström. Tills sist dock alltså bruten trend i Nobelhallen efter hemmaseger 4-2 och periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-1,1-0,2-1), skotten 27-32 inför 2 117 åskådare i Nobelhallen denna kväll.

Tungt att vi inte kunde följa upp segern mot MODO senast, att vi inte heller kunde bibehålla vår fina trend i Nobelhallen trots ledning 1-0 efter mål i SH eller att vi kunde bryta vår mörka bortaförbannelse. Nu alltså nio raka torsk på bortais. Matchen som sådan lämnade så klart övrigt en del att önska, men vi förlorar helt rättvis och ligger efter kvällens resultat dessutom på plats 12 i tabellen.

Detta oavsett att coachduon Åkerblom/Jäger numer tänker i nya fokusområden, mätpunkter och att fortsätta följa den utstakade vägen. Så för oss övriga bara att sitta lugn i båten och paddla på.

Våra mål i kväll från i tur och ordning: #28 Sandström (SH) samt #18 Ottosson även det i numerärt underläge.

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #10 Thörnberg samt #33 Jonsson.

Sedan återigen då denna gång lite förvånande #12 Niklas Pavel som back nr sju.

Laget mot BIK Karlskoga:

31 Linus Fernström (35 Adam Werner)

1:a

4 Jonas Emmerdahl – 16 LEJ, 19 Austin Farley – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 28 Lucas Sandström – 6 Kim Karlsson – 7 David Lindquist

3:e

55 Simon Fredriksson – 37 Jacob Andersson, 91 Joakim Högberg – 18 Axel Ottosson – 24 Tobias Hage

4:e

Extra: 12 Niklas Pavel samt linan 22 Nicklas Johansson – 74 Stefan Öhman och 20 Mattias Granlund.

Där extraspelaren backen #12 Pavel blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Inledningsvis kändes det lovande, vi fick visserligen någon utvisning men när David och Lukas krigade in ettan i SH ändå lite hoppfullt. BIK kvitterade visserligen innan hesa fredrik på en vad det kändes onödig utvisning men där och då i pausen kändes 1-1 efter bl.a. 11-5 i skott till oss ändå godkänt.

Från andra och ända in i kaklet är det ändå rena rama bjudhockeyn, jag tappade räkningen till 1-2:or eller frilägen och när vi i mitten på sista perioden bjöd duon Mattsson/Persson på en 0-2:a kunde inte ens #31 Fernström mota pucken. Linus var märkbart och fullt förståeligt frustrerad under matchen med tanke på alla lägen vi bjöd på.

Han fick dock en assist på vårt andra mål för i kväll när #18 Ottosson även han nätade i SH och hyfsade till siffrorna till 2-4 på slutet.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 75%.. Märkligt på nåt sätt ändå att ”vinna” grenen genom två påsar i SH, men genom hemmalagets 3-0 i spel 5-5 var det grunden till dagens tre poäng.

Mer statistik

Tekningar: 34-28, alltså en knapp torsk men i kväll föll vi tyvärr i alla dessa moment då blockade skott slutade 9-5 och tacklingarna 3-1 till hemmalaget.

Mest istid?

 1. #4 Emmerdahl, 24:49
 2. #16 LEJ, 23:23 min
 3. #55 Fredriksson, 21:06 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Stå emot hemmalagets provokationer
 • Sätta första kassen
 • Enkelt spel in egen zon

Att sätta upp nyckar inför denna match var verkligen inte lätt. Vi möter serieledarna som gjort mest mål och släppt in minst. De är bäst i powerplay och näst bäst i boxplay. De har bara förlorat en gång hemma i år, men det var vi som gjorde det. De har fem raka segrar hemma och vi har åtta raka bortaförluster. Vad talar för oss då? Ja. kan vi bara stå emot deras provokationer och inte falla in i deras skit, är mycket vunnet. Vi vet hur vi agerar om vi släpper in första målet, så därför är givetvis bästa medicinen att sätta första kassen själv. Sen måste vi fortsätta det enkla spelet i egen zon. Ingen dräll så vi får en massa spelvändningar emot oss.

Sen får vi inte glömma att special teams återigen alltid är viktig samt att vi måste ha en målvakt som står på tårna. Finns nog tusen och åter tusen nycklar, men här var några.

..och hur gick det?

Vi fick första kassen och inledningsvis kändes vi noggranna och spelade rätt enkelt och även om det inte blev någon typisk match i Nobelhallen där vi kan skylla på ett grisigt BIK Karlskoga så hittade vi återigen ett klart sätt att förlora.

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Två påsar i SH och Linus Fernström i kassen, det är nog bara det.

..och möjligen då att det fortfarande är ”18 steg kvar” och genom det 54 möjliga poäng kvar att spela om på den utstakade vägen.

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

tre loggor

#31 Fernström

två loggor

#4 Emmerdahl

en logga

#28 Sandström

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände borta mot BIK Karlskoga i Nobelhallen denna kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

6 thoughts on “Torsk (2-4) mot BIK Karlskoga

 • 11 januari, 2017 kl. 22:19
  Permalänk

  Bedrövligt försvarsspel, ingenting som blir bättre i spelet. Fagervall som så många hyllade till skyn, vad gör han som ytterst ansvarig för sporten där A-laget ingår?? Han har visioner men vem fan har inte det? Han pratar om topp 4 men hur ska det gå till? Åkerblom har vid 2 olika tillfällen sagt att han vet vad som krävs, det fortsätter med förluster. Vad kan vi supportrar och sponsorer räkna med? Tycker inte alls det finns någon tydlig plan hur saker ska gå tillväga.

  Svar
 • 11 januari, 2017 kl. 22:34
  Permalänk

  Jag vill ha svar från tränarna.

  Vad gör dem för att vända detta sjunkade skepp? Marcus Åkerblom och Jesper Jäger är ytterst ansvariga för prestationen på isen och den är bedrövlig.

  Jäger är backcoach – vad gör han för försvarsspelet? Vad är hans nycklar till framgång och hur kommer det sig att han inte lyckas med dem? Om han har lyckats implementera sitt sätt – varför är det så dåligt?

  Åkerblom – Du lyckas inte få till försvarsspelet , vad gör du åt det? Idag spelar Fernström bra och ändå släpper vi lätta mål? Du vill bättra offensiven och tummar på defensiven. Du bör träna försvarsspel resten av kvarande säsong och hoppas att vi håller oss kvar. Vad är din strategi för Björklöven?

  Floppar i detta laget? Jesper Jäger och Marcus Åkerblom. Jäger bör fundera på att lämna ain post snarast för att inte förstöra en framtida tränarkarriär. Åkerblom skall nog kontakta division 1 klubbar för att rädda sin karriär.

  Svar
 • 11 januari, 2017 kl. 23:59
  Permalänk

  Snart måste väl alla tycka att det verkligen är kris defensivt sett. Nu har vi släppt in 20 mål fler än det näst sämsta laget. Jag kan inte se hur detta ska kunna bli så värst mycket bättre. Vi kommer vinna någon match mellan varven, men med den här defensiven så kan inte jag se att vi kommer fixa topp 8. Jag har trott att det ska vara omöjligt att detta lag ska hamna på negativ kvalplats,men nu börjar jag faktiskt bli lite orolig. Dom får ju ingen ordning på defensiven, och det finns nog ingen tid att sakta traska 20 steg framåt.

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 00:12
  Permalänk

  Den här säsongen är ett jävla pinsamt skämt !
  Föreningen väljer fel väg .. o försöker i panik rätta till det med en skitlösning !

  En skitlösning som inte liknar nånting .
  O det mest pinsamma e ju att man har en GM som står o snackar om allt under placering 4 e dåligt o inte godkännt!

  * O sen e för rädd för o sparka sin egen skitlösning ?!

  * O göra jobbet själv ?!

  * För att laget e så inåthelvete dåligt så han e
  rädd o misslyckas själv ?!

  * Eftersom han redan har tänkt dra vidare nästa säsong o träna annat lag ?!

  * O då inte vill smutsa ner sitt eget tränar rykte ?!

  E så inåthelvete less på detta jävla bullshit !

  Alla felbeslut i denna förening är en ledningsfråga . O ett tecken på jävligt dåligt ledarskap rakt igenom hela skiten !

  Varken lag el ledning funkar o då har dom endå spenderat miljoner på o anställa kunnigt folk som ska leda ! Och det med precis det lag som ledningen ville ha !

  O det enda det här liknar nu e ett jävla Korthus!

  Dags o rädda det som räddas kan för snart e derbyn mot vhc nära !!!!

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 01:18
  Permalänk

  Dalle har lyckats mindre bramed sina defensiva spelare Ikväll ger backarna bort puckar gratis till motståndarna i egen zon o slänger ifrån sig puck i ostressade lägen och väljer fel vägar så att kompisen blir fastcheckad sen istället för att erkänna sitt fel och rätta till det så väljer Dalle att blunda och lita på sina backar och gör då dubbelfel. Detta beteende är tyvärr den gröna vägen i Löven och visar att vi saknar ”de rätta färgerna” på viktiga positioner

  Svar
 • 12 januari, 2017 kl. 10:15
  Permalänk

  Återigen!! Fruktansvärt pinsamt att man lagt ner stora pengar på en GM….när man är i akut behov av backförstärkning!!! Lätt att vara efterklok…men många varnade för att det var en alltför chansartat (å billig)…backbesättning…Var är backup-planen nu när skeppet totalt riskerar att sjunka?? Björklöven har nu många…Många år av felbeslut å misslyckanden….Det finns inget å skylla på. Titta på lag som Pantern…Tingsryd….Västervik o.s.v med mycket…mycket sämre förutsättningar…
  ..

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: