Torsk (2-4) mot Almtuna IS

Till sist förlust med 2-4 i kväll borta mot Almtuna IS i Metallåtervinning Arena efter periodsiffrorna (2-0,1-0,1-2) inför 1 345 åskådare.

Skotten totalt 33-26, vi förlorade för övrigt även momenten tekningar 34-28, men när man kollar blockade skott och tacklingar föll vi gren 1 (7-0) men vi noterades för båda (??) tacklingarna. Dessutom 0% i PP och 67% i BP

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #21 Hetta, #28 Sandström och #62 Lavander. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström. Rasmus kom dock in under andra perioden.

Våra mål i kvällens från i tur och ordning.. #54 Maegaard Scheel och #57 Andersson

23497723576_b12ef4e018_z Coach Jonsson får nog börja snegla nedåt, kändes som tåget gick i kväll. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Megazone

Vi kom för övrigt till spel med följande lag:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #42 Emil Wikström

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#5 Rasmus Bengtsson – #86 Tommy Wargh

#32 Rasmus Edström

Forwards

#7 Brock Trotter – #94 Kelsey Tessier – #22 Nicklas Johansson

#10 Jesper Thörnberg – #6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings – #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#11 Gustav Grundström – #74 Stefan Öhman – #26 Viktor Ekeståhl-Jonsson

Vilket alltså innebar att följande saknas:

Lucas Sandström (Revbensskada), Fredrik Hetta (Magsjuka), Lucas Ekeståhl-Jonsson och Andreas Ollikainen (ej matchredo än) samt då Mats Lavander som vi sedan tidigare kan räkna bort på obestämd tid.

Kvällens istider?

 1. #5 Bengtsson, 21:53
 2. #8 Ekelund, 19:50
 3. #4 Emmerdahl, 19:35

Mest av forwards för #22 Nicke Johansson med 19:22 på klockan.

Om det då stämmer så rullade då TJ/MÅ på sju backar sedan #32 Edström klivit in och sedan noterades kapten #74 Öhman för ett enda byte i tredje perioden. Vare sig #11 Grundström eller #26 VEJ fick ett enda i sista.

* * *

Matchen som sådan då?

Första perioden inledde vi rätt piggt, #6 Karlsson vann första tekning och vi hade första halvchansen från #7 Trotter. Jag tyckte även backarna stod upp vid några tillfällen och på så sätt kändes inledningen helt okej. Vi fick även med oss matchen första PP, även om vi där både kladdade och kändes väldigt ljumma. Sedan städade vi av ett BP och fick en gyllene chans att ta ledningen sedan #22 Johansson rivits ned i fritt läge. Även om inte straffen var dålig från #94 Tessier så var räddningen från hemmalagets Johansson än bättre.

Ännu mer beslutsamt där tack! och upp med pucken i taket bara. Därefter en lite billig eller tveksam utvisning på #26 VEJ och även om #47 Lindskoug svarade för ett par smått otroliga parader målar hemmalaget snöpligt med 3 sek kvar på BP och med avvaktande utvisning på #42 Wikström således nytt BP. Med bara 34 sek kvar på detta BP nytt hemmamål, sedan Hartmann lite slumpartat fått pucken mitt framför Kevin.

Innan perioden var slut hann vi med att ta ännu en utvisning då #90 Hutchings vid förlängd mållinje i offensiv zon åkte för att ha rivit ned Rotbakken. OM utvisningen kommit i första läget hadejag inte prosterat, men nu tog Lyth den i andra läget och då håller jag faktiskt med Alex om att det borde varit tvärtom. En diving alltså.

Men det håller inte att försätta sig i BP hela tiden, vi hade ett par tre längre anfall i övrigt såg det rätt blekt ut. Skotten talar nog för sig själv.

Skotten: 15-4

Period 2 började minst sagt olyckligt, oavsett hur mycket mod och energi duon Jonsson/Åkerblom pumpat in i killarna i paus blir det lite luften ur när Almtuna gör 3-0 redan i fjärde minuten. Nu fick vi i ett antal PP-lägen och i en sådan här match när vi (återigen??) har så förtvivlat svårt i spel 5-5 måste bara något eller egentligen ett par av dessa sitta. #90 Hutchings hade ett flertal lägen och även kapten #74 Öhman något. I själva spelet 5-5 kan så klart hemmalaget spela på ledningen och utöver vårt PP skapar vi på sin höjd några halvchanser. Snacka om beige alltså.

Då håller det så klart inte och när vi inte heller är tillräckligt desperata när vi fick skapade dessa i PP ringer det inte heller. 2+10 dessutom för en tackling i ryggen på hemmalagets Haga, men där hade vi nog kunnat få en femma även om Haga är lite ”låg” i situationen. Perioden jämnare, men det går inte att säga annat än att hemmalaget så långt ledde klart rättvist. Bra målvaktsspel av både Almtunas #25 Jonas Johansson och vår egen #47 Lindskoug om man nu ska försöka hitta nåt positivt. Kevin dessutom återigen i sina gula benskydd ifall någon är intresserad.

Skotten: 8-8

Avslutande rundan inleddes med lite alibi från vår sida och samtidigt så kallad hawai, det svängde än hit och en dit med en del småchanser åt båda håll. Sedan blixtrade vi till efter fem minuter och första hade #15 Edblom ett avslut i fint läge. En stund senare bra snurr och nämnde Edblom skymde föredömligt då #54 Maegaard Scheel satte reduceringspucken efter 46:38 (ass 15 och 90). Men varför dröjde det till vårt första mål innan man kände lite glöd och hetta? Därefter tydligen århundradets balja i Metallåtervinning Arena och ridå ned vid 4-1. Efter ett par onödiga utvisningar under slutforceringen gjorde att den kom av sig en aning även om vi återigen reducerade till 2-4. Bättre eller närmare blev det dock aldrig.

Skotten: 10-14 (tot 33-26)

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Nu finns inga ursäkter längre, full desperation och total urladdning!
 • Vad hände med slutspelsmode och vinna till varje pris?
 • Målvaktskampen och specialteams

Ska på något sätt drömmen leva vidare och man inte ska vara nöjd med sommarlov efter Leksand borta 28 februari är det dags att börja visa lite verkstad på isen.

Jag vill inte höra något efteråt om att vi kom ut lite sovande, de var hetare än oss eller ännu värre det är så små marginaler i hockey. Nu djävlar är det dags att vara på tå och visa det gröngula hjärtat!

..och hur gick det?

Ja, inte faaan var det då någon som hade läst här på bloggen. Så otroligt geistlös och hockeyfattigt på alla sätt och vis. Liten uppryckning efter reduceringen i sista, men det bestående minnet tyvärr så mycket alibi över det mesta och utöver en racka onödiga utvisningar ett iskallt PP.

Apropå special teams, det blir gärna en hel del sådana när en viss Lyth dömer. Fast det är åt båda håll och lika för alla, inget vet någon gång vad som gäller och vem som borde sätta sig i båset och för vad. Fast det är väl kanske en del av charmen i den här ligan.

* * *

Matchens Björklöv

Målvakten #47 Lindskoug trots första kassen, flera magiska. Sedan slet #22 Johansson som ett djur och #15 Edblom lite av loket i vår för kvällens hetaste lina.

Matchens?

Nu känns det definitivt som att tåget uppåt gått. Frågan blir i stället ifall det här laget, med denna inställning och detta spel skulle klara av ett negativt kval?

Att det kan bli ingen omöjlighet, men skulle vi palla det?

* * *

Megazone

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

12 thoughts on “Torsk (2-4) mot Almtuna IS

 • 14 januari, 2016 kl. 22:01
  Permalänk

  Så fruktansvärt knäckt. Blir nog ingen sömn inatt. Allt är bara ångest rakt igenom.

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:10
  Permalänk

  Frågan är hur laget ska ta sig i samman mot asparna på lördag?
  Som jag trodde redan i början på säsongen när spelet var skit även då
  att det här blir en jobbig säsong.
  Var är den stabile backen tex som skulle in?
  Nä sparka skiten som tränare o sportchef.
  Kan inte bli sämre..

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:12
  Permalänk

  Kan inte i ord tillräckligt beskriva hur less man är på att förlora mot storheter som Almtuna, Oskarshamn, Mora, VH och Asplöven. Älskar Löven fantastiskt mycket men det är inte roligt längre.

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:26
  Permalänk

  vem vill se ett lag som glider runt på skridskorna?? har aldrig sett ett lag glida så mycket. noll vilja. tänker inte släpa mig till ladan när spelarna själva inte vill vara där. jag ger upp.

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:33
  Permalänk

  Statistiken under matcherna är ju ett lotteri. Som ett exempel står det att Andersson är inne på 0-3 målet.

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:55
  Permalänk

  Statistiken får man ta med en nypa salt då det är fel ii princip varje match. Som ett exempel i kvällens match står det att Andersson är inne på Almtunas 3-0 mål.

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 22:58
  Permalänk

  Öhman 1 byte i 3:e… mmm
  Ja tessier och edblom är ju mycket bättre.. suck

  Svar
 • 14 januari, 2016 kl. 23:59
  Permalänk

  Skit ledning ! Skit tränare ! O ett skitspel !
  Dra åt h- vete !

  Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 00:13
  Permalänk

  Tyckte ändå att matchen o Löven började rätt så bra. Sen kom Lyth på att han hade 1 visselpipa o då var det kört. Det var absolut inga utv på spelarna emellanåt men ändå lyckas Lyth se nåt??
  Än tråkigare blev de ju då Almtuna kunde utnyttja sina pp medans vi gör…ja jag vet inte vad. PP verkar ju även det bara bli sämre. Sen när Qvist har tagit semester så hade vi ju absolut ingenting i 5 mot 5 heller. Ska bli intressant o se vilken forward de värvar härnäst eftersom de tror att det bara brister där, suck
  Uppgiven Lövenfan

  Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 00:14
  Permalänk

  Statistiken är ett skämt. Idag lyckades Almtunas sekreteriat inte med mycket…
  Här kommer fler fel i matchprotokollet
  1) Endast två tacklingar noterades. Jag såg tacklingar i nästan varje byte.
  2) Vid 1-0 målet var backarna 42 och 57 på isen (INTE 4 och 57).
  3) Vid 2-0 målet var backarna 5 och 86 på isen ( INTE 4 och 57).
  .
  Tråkigt att vi förlorade special teams med 3-0. Att vi inte gör något mål i PP är svagt. Det känns som om vårt PP är sönderläst, kanske dags att göra något som lurar motståndarna?
  Nu tar vi ASplöven på lördag!

  Svar
  • 15 januari, 2016 kl. 09:42
   Permalänk

   Rättelse
   Vid 1-0 målet var 42,57, 6 och 10 på isen
   Vid 2-0 målet var 5,57, 6 och10 på isen
   Vid 3-0 målet var 42, 86, 6,10 och 19 på isen
   Vid 4-1 målet var 5,15 och 54 på isen

   Slutsats:
   57, 6 och 10 var på isen vid tre mål bakåt.
   Ingen av dessa spelare har sin styrka i defensiven.
   Hur kan man spela 57,6 och 10 i BP???

   Svar
 • 15 januari, 2016 kl. 03:28
  Permalänk

  Kan de vara en missnöjesauktion från spelarna som vi ser …..kamoflerad ??
  Orsak : får inte sin lön, missnöjje mot tränare å sportchef eller vad ………………..??

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: