Torsk 1-5 mot SSK

Till sist en tämligen klar torsk med 1-5 hemma mot Waltins SSK efter en mardrömsinledning för hemmalaget Löven med 0-1 redan efter 25 sek och 0-2 efter efter drygt 11 minuter. Periodsiffrorna, i hemmalagets favör till sist (1-2,0-0,0-3), skotten 42-23 inför 4 010 åskådare i T3 Center.

ifb sskOtroligt tungt och djäkligt bedrövligt att vi inte kunde studsa tillbaka efter förra matchen mot Västervik då vi nu återigen föll med hela 1-5 hemma i T3 Center. Ingen drömstart dock när gästande SSK genom Holm tog ledningen efter bara 25 sekunder. Sedan då 0-2 genom Lövenbekantingen #62 Henrik Nyberg som förövrigt jubilerade genom att göra säsongens 100:e mål på oss, detta i omgång 30. Redan då hade vi för övrigt haft fyra min i numerärt överläge och två PP. Inte särskilt vackert dock.

Matchen lämnade mycket övrigt att önska, men vi kan inte göra annat än att komma igen näst gång. Man blir bara så förvånad över hur geistlöst och oinspirerat det ser ut. Inte minst med tanke på utskällningen efter förra matchen och snack om topp 4, blir nog en del förändringar till matchen mot AIK på Hovet i övermorgon.

Annars känns det som mycket snack och väldigt lite verkstad.

Vårt mål i kväll från i tur och ordning: #28 Sandström,

Vi kom till sist till spel enligt följande då vi numer ändå har en rätt kort lista över indisponibla #42 Wikström, #7 Lindquist samt #24 Hage.

Sedan även denna gång #55 Fredrikssom som back nr sju och 22 Johansson som extraforward samt #29 Stenlund-Ädelgran utanför laget.

Laget mot Tingsryds AIF:

31 Linus Fernström (50 Niklas Lundström)

1:a

16 LEJ – 37 Jacob Andersson, 26 Linus Boström – 36 Zach Hamill – 14 Cody Murphy

2:a

57 Stefan Andersson – 51 Christian Bull, 91 Joakim Högberg – 18 Axel Ottosson – 19 Austin Farley

3:e

4 Jonas Emmerdahl – 12 Niklas Pavel, 20 Mattias Granlund – 74 Stefan Öhman – 33 Marcus Jonsson

4:e

Extra: 55 Simon Fredriksson och 22 Nicklas Johanson, samt linan 28 Lucas Sandström – 6 Kim Karlsson – 10 Jesper Thörnberg

Där extraspelarna backen #55 Fredriksson och forwarden #22 Johansson blev kvar på bänken hela matchen.

* * *

Matchen som sådan?

Njae, inget att skriva hem om.. Visserligen vann vi skotten klart och vi har mycket puck, men allt känns tyvärr som alibi och vi har så otroligt svårt att komma in på kassen och sätta riktigt tryck. Och när vi väl får några chanser prickar vi plattan på målvakten eller skjuter över alternativt vid sidan av.

Det känns som det är rätt tacksamt att möta oss nu.

Sedan även rätt handlingsförlamat även från coacherna Åkerblom/Jäger.. de känns lite passiva vid power breaks, ingen vidare matchning heller och inte ens en time out eller nåt försök att väcka laget. Inte säkert det hade hjälpt, men nu känns det inte ens som vi försöker.

Special teams?

Björklövens PP i kväll 0% och i kväll var vårt BP 100%.. Grenen sett till statistiken på poäng till gästande SSK då de bara fick ett läge medans vi fick fyra.

Mer statistik

Tekningar: 36-31, alltså en knapp övervikt men i kväll föll vi i grenen blockade skott som slutade 6-11 även om vi vann tacklingarna med 11-2.

Mest istid?

 1. #37 J Andersson, 22:23 min
 2. #16 LEJ, 22:14 min
 3. #57 S Andersson, 21:28 min

Våra tre nycklar inför kvällens match?

 • Visa hjärta, attityd och offra minst din vänstra hörntand. Det är viktigare än tre poäng!
 • Vinna tre poäng!
 • Nyckel ett och två gäller, no matter what!

 

..och hur gick det?

Njae, man trodde att insatsen senast mot Västervik var ett rejält olycksfall i arbetet men laget överbevisade överraskande nog att insatsen senast inte var en engångsföreteelse.

Djävligt märkligt och nåt är återigen otroligt fel, nu dessutom två nya förluster på de tre senaste matcherna hemma i T3 Center..

Nåt att ta med sig från i kväll till nästa match?

Matchens tre Björklöv i våra ögon?

Faktiskt djäkligt svårt återigen, sorgligt att behöva titta och söka bland de minst dåliga. Men de vi till sist fastnade för var..

tre loggor

#28 Sandström, satte kassen, spelade + och bidrog i det fysiska spelet.

två loggor

#12 Pavel, lirar återigen enkelt och förvånansvärt stabilt. Sticker ut bland våra backar.

en logga

#14 Murphy, river och sliter iaf i varje förbannade byte. Vad gör de övriga?

* * *

Vi återkommer så klart med mer om matchen, HÄR hittar du så länge allt om det som hände mot SSK i T3 Center i kväll.

Vad tycker du annars om själva matchen samt även våra val av Björklöv? Vem hade du själv valt och varför? Fältet som vanligt fritt..

20 thoughts on “Torsk 1-5 mot SSK

 • 26 december, 2016 kl. 19:35
  Permalänk

  Känns som man har fått ut allt från åkerblom o jäger just nu och dom har kört fast.
  Är Långt ifrån Ok just nu och sedan länge.
  Visa handlingskraft nu Fagervall för fortsätter vi i samma spår som dom är nu går INTE.
  In med ett par nya backar …fan tränare helst bort ochså men vad hjälper det när laget är felbyggt pga kostymnissar på kontoret som håvar in löner och löven har alldeles för många sådana som inte är mycket att hänga i julgranen.

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 19:36
  Permalänk

  Herregud .
  2-10 i målskillnad på 2 hemmamatcher !

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 19:40
  Permalänk

  Dags för Åkerblom att packa väskan. Hör man på PKn så har han kört fast. Avgå

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 19:44
  Permalänk

  Usch!
  Får onda vibbar inför onsdag på hovet.
  Blir det stortorsk måste man göra något drastiskt,och det betyder tränarbyte.

  Svar
  • 26 december, 2016 kl. 19:47
   Permalänk

   Hur mycket ska du tåla? Tillräckligt nu.

   Svar
 • 26 december, 2016 kl. 19:50
  Permalänk

  Är så trött på detta som presteras på isen just nu.

  Niklas Pavel och Cody Murphy. Där har ni två som gör allt för detta laget konstant. Pavel går in rejält i alla situationer, han gör sitt jobb och han gör det riktigt jäkla bra. Cody likaså fast som fw.

  Fagervall: Stommen i laget som du bör behålla är enbart Pavel, Emmerdahl och Murphy. Resten kan du hitta bättre och med mer vilja.

  Lucas Ekeståhl-Jonsson och Jacob Andersson är för valpiga och juniormässiga i ALLT de gör.

  Chistian Bull och Stefan Andersson är för långsamma och bara duttar med klubborna.

  Svar
  • 26 december, 2016 kl. 20:09
   Permalänk

   Håller med. Dessa 3 kan vara kvar. Resten kan få snylta pengar nån annanstans. Så förbannat många usla spelare samlade av en usel sportchef i samma lag. Det pratas om topp 4. Hur faan tänker man då, obegripligt. Spelet denna och förra säsongen är ju rena parodin. PP och BP är ju katastrof. Finns absolut ingenting som jag ser ens en uns av bra i denna förening nu. Allt är bara skit. Sa jag att jag är less, så förbannat less. Skicka Dalle omedelbart, finns ändå inget han behöver eller kan göra den tid som är kvar av säsongen. Skicka Åkerblom och låt Sasja eller Slettvoll ta hand om resten av säsongen.

   Svar
 • 26 december, 2016 kl. 19:58
  Permalänk

  Finns inte ord för den inkompetens Löven med ledning står för nu. Att förlora på det sättet laget gjort i två matcher Irad finns inte på kartan. Att en sportchef som så totalt misslyckats med lagbygget får vara kvar är under all kritik. En dyr och etablerad GM som inte säger flaskan tyder på interna problem i Löven. Publiken buar ut laget efter matchen och ingen i ledningen reagerar. Som det ser ut nu kommer Löven att åka ur denna serie och sedan är ishockeyn i Umeå död. Att etablerade spelare inte vill lira i Löven säger sig själv. Åkerblom säger att det tar på spelarna mentalt?? Det är hans uppgift att åtgärda detta. Köp tid his en psykolog! Sparka sportchefspraktikanten! Ersätt Åkerblom och Littel Jäger fortare än deras nästa löning! Låt Tegs tränare ta över och vi ”kanske” har ett lag i denna serie nästa år. Så DJ…..A svårt kan det inte vara att få en bunt överbetalda ishockey medelmåttor att göra skäl för lönen.

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 20:03
  Permalänk

  Försvarsspel spelas av hela laget men det är ju helt horribelt att match efter match spela LEJ Och Jakob A tillsammans. Båda gör ju hårresande misstag och behöver balanseras upp av en stabil defensiv kollega! Tyvärr är ju just det en bristvara i dagens löven! Men vad är det egentligen som händer när spelare kommer till oss??? Hyfsade insatser initialt och sedan ordentliga djupdykningar i miserablets tecken! Fernström och Hamill är senaste bevisen! Kim K likaså! Nä, tyvärr tror jag enda lösningen är en ny röst i båset som har pondus och auktoritet! Det håller inte att spelare fokuserar mer på dejtingsajten Tinder än på matcher!!!!!

  Svar
  • 26 december, 2016 kl. 20:22
   Permalänk

   En tränare som ännu inte fattat att han ska dela på LEJ och Jacob visar ju bara på total inkompetens. Skicka Åkerblom nu.

   Svar
  • 26 december, 2016 kl. 21:55
   Permalänk

   Ja,

   Kim Karlsson har inte jobbat klart situationerna hemåt och sätter oftast backarna i dåliga situationer. Ett par sekvenser är på grund av att han inte är bekväm att göra jobbet. Dessutom – han presterar inte framåt heller.

   Svar
 • 26 december, 2016 kl. 20:15
  Permalänk

  Kom in på cmore efter 30 sek spel o såg att det stod 0-1 redan? Haha säger jag bara åt dessa idioter till hockeyspelare. Går ut o säger en massa skit om att komma igen match eft match men det här funkar ju uppenbarligen inte…
  Stängde av skiten omedelbart o jag ser inte fram emot att se nästa match heller
  1-5 mot seriens sämsta lag enligt tabellen säger ju allt om Löven
  Bra styrelse som gillar Dalle o allt som händer i båset, bra skit

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 20:25
  Permalänk

  Nu är vi där igen. Hjälper inte att sparka folk och ropa avgå. Vi har det lag vi har denna säsongen, och vi får backa upp dom för att klara säsongen. Till nästa säsong måste vi några erfarna ledare på isen.
  Erik Forsell vore perfekt. Kanske Fredrik Lindgren också. Se bara vad Wernblom och Söderberg gjorde för SAIK.

  Svar
  • 26 december, 2016 kl. 20:37
   Permalänk

   Ok du menar då att det är ok att fortsätta så här?
   Finns inget..inget som visar att de här kommer att gå vägen därmed rätt ner i ettan!

   Svar
 • 26 december, 2016 kl. 20:30
  Permalänk

  Har vi vunnit någon match då vi hamnat i 0-1 underläge?

  Svar
 • 26 december, 2016 kl. 21:03
  Permalänk

  Ingenting spel eller resultatmässigt har blivit bättre sedan Jäger kom in som ass. Vi har ett bedrövligt försvarsspel och haft så hela säsongen. Tycker fortfarande att laget periodvis är för utsträckt över banan vilket skapar kontringslägen. Fernström, ingen matchvinnare. Sparka sportchefen nu och vinn tid, vi behöver kontraktera vissa av våra befintliga spelare men även kontraktera nyförvärv redan nu. Om löven ska värva någon/några fler spelare värva backar.
  Är så jävla besviken, vinna skotten med det dubbla men ingen går in och krigar framför mål. Bekvämlighet sätts i första rummet.

  Svar
  • 26 december, 2016 kl. 21:56
   Permalänk

   Pavel, Emmerdahl och Murphy. Signa nu. Dem är värda det och vi behöver dem.

   Svar
 • 26 december, 2016 kl. 23:22
  Permalänk

  Om laget finns hur mycket som helst att kritisera med ett försvarsspel som är bedrövligt. Ut med den odugliga Dalle som nu har slösat sitt sista liv!
  Tränarna kan inte dömas för att få brunkers att bli lirare men kanske att få dem att inse vad de kan göra, kriga fram vinster, behåll då säsong ut med stöd av Fagervall och värdera sen.
  Föreningen har otroligt mycket att lära från andra i organisation men framförallt att anställa rätt sportslig kompetens, inte föredettingar med svågerkopplingar eller nya nollor med inget intresse för Björklövens bästa!
  Hälften av alla juniortränare är oerfarna och oengagerade så ingen talang vill stanna. Man förtjänar inte något bättre resultat förrän Fagervall åtgärdar detta rakt av!! Bedrövligt jävligt sunkigt

  Svar
 • 27 december, 2016 kl. 01:20
  Permalänk

  Jocke behöver plocka bort sportchefer, och spelare efter säsong. Björklöven kommer endast att klara av återtåget till SHL om man då förbättrar med starka tränare i junior till a-lag, men då måtte alla Umeåbor klara av stålbadet av gnäll i media

  Svar
 • 27 december, 2016 kl. 12:00
  Permalänk

  För mig är det helt obegripligt hur man matchar backarna, man fortsätter spela backpar som i varje match har visat sig inte fungera tillsammans. Och varför i hvete har Lucas och Jackob mest speltid i varje match och Pavel får nästan alltid minst tid på isen trotts att han i stort sett varje match är den som är stabilast i defensiven och den enda som visar hjärta och power av backarna. Det känns nästan som att tränarna tycker han är för obekväm, något är det i alla fall
  Speltid igår;
  J Andersson 22:23. -3 i plus minus statistiken
  LEJ 22:14 -3 i plus minus statistiken
  S Andersson 21:28 -1 i plus minus statistiken
  Bull 18:50 -1 i plus minus statistiken
  Pavel 15:41. 0 i plus minus statistiken
  Emmerdahl 15:25 0 i plus minus statistiken

  För mig är LEJ en katastrof det spelar ingen roll hur många poäng han bidrar med framåt då han orsakar ändå fler poäng i arslet. Nej bänka eller låna ut och in med fler defensiva stabila backar, vad jag vet bygger man grunden först när man bygger hus och lag bygger man bakifrån. Det blir ju orimligt att släppa in 4-5 mål i varje match då spelar det ingen roll hur bra offensiv man har.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: