Torsk 1-3 mot Mora IK

Till sist förlust för Björklöven mot Mora med 1-3 efter periodsiffrorna (0-0,0-1,1-2) inför 3 489 i T3 Center.

Våra målskyttar blev denna kväll bara en då #34 Palmebjörk tröstmålade i matchslutet med 82 sekunder kvar och strax efter det att Mora definitivt avgjort med ca 3 min kvar i numerärt underläge. Målskytt Jakobsson som #16 LEJ varande om inför matchen.

Bloggen skrev redan i måndags då skrev om veckans matcher att vi föll båda mötena mot Mora förra säsongen och endast vann det ena hemma mötet säsongen dessförinnan. Så vi kan väl säga att traditionens makt är stor, fast i kväll var det inte så att Mora var klasser bättre. Vi visade däremot inte upp någon vidare effektivitet, sedan gick vi kort om folk vilket gjorde att vissa spelare fick spela i dem ovana roller.

Specialteams i kväll?

Bodén från Holmsund ville inte på något sätt betraktas som en hemmadomare och därför hade vi förtvivlat svårt att få med oss utvisningar. Sedan åkte vi vi på ett par tveksamma, #28 Sandström först väldigt hård och på #10 Thörnberg där de dessutom får första kassen har bloggen svårt att dela domarens uppfattning.

Till sist 25% i PP och 80% i BP fast på i våra PP-lägen var det omständigt och tempofattigt. Vi fick trots allt 10:32 min och borde åstadkommit mer. Sedan då Jonsson/Åkerblom plockade #47 Lindskoug spelade vi 6-4 och även om inte ytorna är som vid 5-3 borde det inte resultera i ett baklängesmål.

Våra nycklar inför inför dagens match för att bygga vidare på streaken i T3 Center:

 • Komma ut starkt och direkt sätta tonen, väcker då ståplats H som ger än mer energi tillbaka.
 • Specialteams, bibehålla främst BP men gärna även någon kasse framåt.
 • Visa upp samma aggressivitet och intensitet som i den senaste matcherna.

..och hur blev det?

Njae, inget vidare va? Genom utvisningen på Stene i den 6:e minuten kom vi in i matchen delvis, men fram till dess avvaktande och rätt energilöst. I PP visserligen en kasse framåt men vi hade flera minuter och borde satt någon kasse tidiagre och gett oss själva chansen på allvar. BP hyfsat stabilt även om det nu i balnd med spelare som inte är lika vana i det spelet.

Aggressivitet och intensitet då? Inge vidare av något. Det kändes faktiskt smått avslaget matchen igenom.. största läktarjublet hos grabbgänget bakom mig då de gissade på publikssifran som Matchspeakern just skulle presentera.. När han säger 3 489 som en av killarna mycket riktigt gissat på vet jublet inga gränser i det gänget. De jublade och skrattade högst triumferande.

Matchens tre Björklöv

Till sist fastnade vi för krigaren #86 Wargh (28:31 min i speltid) som inte ens hade tid att sy efter smällen i mittzon då han fick ett jack i kinden.

Vi valde även nyttiga duon #28 Sandström och #54 Maegaard-Scheel som nu kommit i gång på allvar. Både Lukas och Felix krigar iaf och visar vilja, sedan knäckte Felix sin klubba vid 0-3 och kommer därigenom att sponsra lagkassan lite extra.

Matchens?

Kom serielunken redan i omgång 11? Före matchen hängde GD bara upp en banderoll nedanför Ståplats H, vaktmästarna hade inte fått ut målburarna i tid, GD och publiken i övrigt inte alls med från början som är brukligt i T3 Center. Sedan då otroligt avslaget och energilöst på isen, man märkte mer frustration och tveksamhet än flyt i spelet och ett lag med självförtroende den fina tabellplaceringen och de inspelade poängen till trots.

* * *

Och hur känner du som läsare i kväll efter matchen och hur tänker du kring våra val av Löv? Skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt..

8 thoughts on “Torsk 1-3 mot Mora IK

 • 10 oktober, 2015 kl. 20:09
  Permalänk

  Känns som Sönnsvall matchen satt i benen.Vi var så överlägsna där.Så vi var inte på tårna varken aggressivt eller bra avslut i kväll
  Öhmans avhopp gjorde också sitt
  Faan vi hade tre eller fyra turnovers.Borde satt dom.Och var är Hetta??Han måste upp många snäpp.

  Svar
 • 10 oktober, 2015 kl. 20:23
  Permalänk

  Vem FN är webbmaster. Redan i tredje stycket klaga på domaren, så lägg ner, för man behöver inte ursäkta sig hela tiden för en sketen förlust. Tugga i dej det för det handlar ju ”bara” om hockey, några testosterona icke boxarämnen på skridskor som förlorar ? Vem bryr sig.

  Svar
  • 11 oktober, 2015 kl. 08:49
   Permalänk

   Om du är intresserad finns lite info uppe i menyraden under ”Om oss” N-L. Sedan är jag fullt medveten om att det bara handlar om hockey. Men vi uppskattar att du både läser här och även bemödar dig att kommentera inläggen om du nu inte bryr dig..

   Svar
 • 11 oktober, 2015 kl. 01:23
  Permalänk

  Snälla, höj blicken lite och sluta gnälla på domaren i var och varannat inlägg. Det är bara onödigt och skapar bara dålig stämning. Tycker faktiskt det är ganska barnsligt och oprofessionella i en förövrigt bra blogg. Rikta energin på det vi verkligen kan påverka istället. Hur kommer det sig att vi drar på oss så många utvisningar ikväll? (Nä, det är inte domarens fel). Efter två, tre stycken borde man förstå ungefär var nivån ligger, eller?

  Svar
  • 11 oktober, 2015 kl. 08:56
   Permalänk

   Tråkigt ifall det uppfattas som att jag/vi klagar på domaren i var och vartannat inlägg Henric. Möjligen en liten överdrift..? Och förlusten mot Mora stavas så klart egen oförmåga och den egna prestationen, inte tu tal om annat. Jag hade iaf ingen avsikt att skylla förlusten på domaren även om det kanske uppfattades så.. Jag kanske var lite väl sur och grinig efter förlusten men får så klart väga orden om domarinsatsen bättre framöver om man nu uppfattas som en sur gammal grinig gubbe.

   Svar
   • 11 oktober, 2015 kl. 14:37
    Permalänk

    Ursäkten accepteras! 🙂

    Svar
 • 11 oktober, 2015 kl. 12:32
  Permalänk

  Folk har svårt att förstå att Löven inte är bättre. Det är bara Kevin vi kan tacka för att vi ens har varit med i toppen av tabellen hitintills.
  Efter förra säsongens avslut samt nytillkommna spelare kan man förvänta sig mycket mycket mer av den här truppen, men tycker personligen att det handlar om en tränarfråga. Tommy har än så länge varit en stor ***** flopp och styr den här truppen mot en fiasko aktig säsong.
  Som sagt utan Kevin hade vi redan pratat i Fiasko termer vid det här laget.
  Bort med Jonsson, tillbaks med Waltin

  Svar
  • 11 oktober, 2015 kl. 14:45
   Permalänk

   Jag har sett samtliga matcher i år och de flesta förra året och kan inte med största vilja hålla med dig av din bild av vad som sker på isen. Det enda som jag kan hålla med om är att Kevin är en grym målvakt och med en annan keeper så hade vi säker tagit ett par poäng mindre. Det finns riktigt fina sekvenser under matcherna bara att spela så hela tiden, tålamod är ledordet. Jag har fullt förtroende för ledarstaben.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: