Torsk 1-3 mot Mora IK

Till sist förlust med 1-3 i kväll hemma mot Mora IK i T3 Center efter periodsiffrorna (1-0, 0-0, 0-3) inför 3 487 åskådare.

När vi nu höll på att börja bygga goda vanor svarar vi återigen för en helt oförklarligt blek insats. Nu kan man då inte ens beskylla Buss-Urban för att inte väckt killarna i tid eftersom vi spelade hemma. När man kollade in livetabellen efter första perioden och vi stod på 53 p medan Mora hade 47 p kändes det tryggt, hade sedan #21 Hetta tryckt in pucken i periodslutet hade det det kanske blivit en annan match. Men nu gjorde han inte det och vad som hände inför andra är en gåta.

Nånstansch är det inte okej att inte bjuda till bättre.

Skotten och tekningen förlorade och det även om det kändes viljelöst och tämligen energifattigt vann vi iaf grenarna blockade skott och tacklingar. Vad nu det kan vara värt? 0-0 i special teams så nu då 1-8 i spel 5-5 mot Mora, smaka på den!

Vi kom slutligen till spel utan #35 Ollikainen, #16 LEJ, #86 Wargh, #11 Grundström 22 Johansson samt #62 Lavander. Sedan blev inte heller #94 Tessier spelklar. Som extraspelare hade vi denna gång backen #32 Edström och forwarden #26 VEJ. Varken Rasmus eller Viktor noterades för något byte.

Målet i kväll från #5 Bengtsson. Det var ju iaf snyggt.

23497723576_b12ef4e018_z

Coach Jonsson har alltjämt en hel del att fundera över. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

* * *

Vi kom för övrigt till spel med följande manskap i kvällens möte med Mora IK:

Målvakter

#47 Kevin Lindskoug (#33 Christoffer Hällberg)

Backar

#57 Stefan Andersson – #42 Emil Wikström

#5 Rasmus Bengtsson – #24 Jesper Lindgren

#8 Kalle Ekelund – #4 Jonas Emmerdahl

#32 Rasmus Edström

Forwards

#7 Brock Trotter – #94 Kelsey Tessier – #28 Lucas Sandström

#10 Jesper Thörnberg -#6 Kim Karlsson – #19 William Quist

#90 Alex Hutchings– #15 Pär Edblom – #54 Felix Maegaard-Scheel

#22 Nicklas Johansson – #74 Stefan Öhman – #21 Fredrik Hetta

#26 Victor Ekeståhl-Jonsson

* * *

Bloggens tankar kring kvällens nycklar

 • Ta kommandot direkt i matchen
 • Spelet fem mot fem
 • Vinna till varje pris

..och hur gick det?

Bloggkollegan brukar ju skämta om att TJ ibland verkar ha koll på bloggen och vid några tillfällen anammat några tips på twitter, i dag hade då tyvärr ingen tagit rygg på bloggen. Första 2-3 min gav visst hopp men efter det att vi nyttjat en spelvändning (hoppla?!) och kommit 3-1 i spel 4-4 i 7:e spelminuten var det som att slappnade av lite. Hade man då dessutom redan då vetat att första perioden skulle bli den bästa borde man gått redan i första pausen.

Därefter blev det tyvärr bara sämre.

* * *

Matchens Björklöv

Ganska lätt i kväll.. #47 Kevin Lindskoug, #47 Kevin Lindskoug och till sist #47 Kevin Lindskoug.

23407424609_c231008fa5_b

Målvakten #47 Kevin Lindskoug stack ut och gjorde bloggens val kring kvällens Löv enkelt. Arkivfoto: AXELLÖF

För fler gröngula Lövenbilder signerade AXELLÖF, kika in HÄR.

Matchens?

Rätt mycket..

Ex.vis vad är idéen oavsett att spela sig ur egen zon, genom den mittersta zonen, in i anfallszon och sedan då att spela sig eller försöka skapa någon eller några målchanser what so ever?

Om någon mot förmodan ser någon som helst linje eller tanke, återkoppla gärna i en kommentar eller skicka ett mail till bloggen. (se kontakt!) Nu är det inte lätt att skönja någon som helst linje. Faktiskt oavsett spelmoment.

Hur var det sedan med inställningen eller laget möjligen totalt nedtränade? För hur är det möjligt med soppatorsk redan i andra perioden efter första 20 minuterna, på hemmaplan och med ledning?

Nånstansch är det inte okej att inte kunna bjuda till bättre. och då faktiskt oavsett hemma i T3 Center eller borta.

* * *

Hur tänker och känner du själv efter i kväll och kanske även kring våra val av Löv, skriv gärna en kommentar då fältet som vanligt är fritt.

30 thoughts on “Torsk 1-3 mot Mora IK

 • 7 januari, 2016 kl. 22:27
  Permalänk

  Handfallet som vanligt. Pinsam insats.

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:29
  Permalänk

  Kvällens löv var utan konkurrens den ende som kan lämna isen med huvudet högt. Det här var nog bland det mest håglösa jag sett på länge, förutom de första och sista 5 minuterna.
  Vad den så kallade spelidén består i förstår jag överhuvd taget inte, är det att låta motståndarna komma med fart och själva backa in i höjd med tekningscirkeln? Eller är det att flippa pucken in i offensiv zon och sedan åka och byta i snigelfart?
  Jag kan köpa en förlust där man gör sitt yttersta men inte räcker till, men det här duger inte.

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:30
  Permalänk

  Sämsta matchen i mannaminne..

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:33
  Permalänk

  Tessier va ju med även om det inte märktes. Verkar va en felvärvning.

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:37
  Permalänk

  Jag vet inte, men har man kanske gått och myst lite efter ”imponerande” 3-2 borta mot Sundsvall? Nu mötte man ett lag som de facto kan spela hockey, och man var verkligen inte ens nära poäng. 5-6 mål för Mora hade inte varit orättvist. Och faktum är ju att spelet inte finns där, trots att det blivit poäng 5 matcher i rad. Det är enskilda spelare som klivit fram och gjort bra saker och det har gett oss hyfsat med poäng på slutet. Idag kliver ingen enskild spelare fram och då märks det ännu tydligare att spelet lyser med sin frånvaro. Det finns ingen riktig grundtrygghet i laget, för det har spelats 37 matcher nu och då ska det inte se ut så här i en så pass viktig match. Fy fan det här var riktigt surt och det gör ont i lövenhjärtat.

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:39
  Permalänk

  Nu har man än en gång visat att det inte räcker till.
  Var är speliden och viljan ,energin?
  Nu sumpade man nog bort chansen till
  playoff.
  Nä skit förbannat oxå..kicka tommy nuuu!!!
  Det blir inte bättre än så här..
  Säger bara …se upp där nere ,here we comes.

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:41
  Permalänk

  Bedrövligt fattar inte hur man kan få ut så lite av ett på pappret så bra lag. Finns ju ingen spelidé/grundspel, sen i den hör matchen kryddat med lojt intresse så torskar vi mot vsd fan som helst. Oddsen på att TJ blandar om i kedjorna tillmätts match?

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:50
  Permalänk

  Blir helt perplex när jag hör TJ på PK:n. Förklaringen till att vi ”inte kom upp i nivå” var att Mora var ”bättre än oss”. Den stora frågan borde väl då vara: VARFÖR var Mora bättre än oss? T.o.m. Colliton nämnde att Löven faktiskt har en mycket respektingivande line-up och det är sant. Varför presterar alla dessa riktigt duktiga spelare på så pinsamt låg nivå? Det kan efter snart hela serien bara beskrivas med: Tommy Jonsson. Det finns helt enkelt ingen annan förklaring till detta ofattbart energilösa, likgiltiga och tacklingsbefriade spelet. Jag hade hoppats på riktigt KRITISKA frågor från GP på VK men icke , de är väl rädda om jobbet. Jag har hela säsongen tjatat om ”Strumpan” Strömberg men nu är det också försent, Sundsvall tog honom. Löven behöver någon som spelarna respekterar och lyssnar på och TJ är inte den personen. Hur länge ska vi (alltför) trogna fans behöva genomlida denna misär utan att styrelsen agerar trots att de ser att det är på väg åt h-vete? Behöver ett recept på Valium. Nu!!! Säger efter varje bottennapp att nu köper jag inga fler matcher. Ändå sitter man där 99 kr. fattigare varje matchdag och med 0 valuta. Usch!

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:52
  Permalänk

  Tur mot timrå, knapp seger med tur mot sundsvall o nu överkörda av mora!
  Bah detta är fanemig så jävla dåligt!
  Sandström är helt ur balans just nu o då sätter man honom med de som ska skapa, varför inte en som är het? Tex. #90 el 10#? Tyckte de va konstant i egen zon idag. Sen fattar jag hur alla femmorna kan vara så urbota dåliga o tafatta i samma match? Inte ens Nicke visade någon glädje el energi. Ytterligare ett konstigt TJ beslut = Edström var ok sist, gjorde sitt första mål o då bänkas han?? Precis som när Banwell gjorde sitt första då fick han sparken…. måtte Ekelund snart göra mål så vi slipper hans skit på isen.
  En sak till om ni ska gå på någon träning, förklara för killarna att pucken är snabbare en alla spelare och pucken ska jobba. Fattar inte dessa enmansförsök el söliga pucktransporter hela tiden
  Bah….
  Lindskoug har med all rätt att vara förbannad idag (oxå)

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:55
  Permalänk

  Tyvärr en helt oförklarlig blek insats.
  Efter två bortasegrar i rad fanns det alla möjligheter att få med hemmapubliken i matchen.
  Varför tar inte laget den chansen och visar lite jävlaranamma och kämpaglöd?
  Som publik kan man förlåta om inte spelet alltid stämmer men då är det ju ändå viktigare att visa vilja, attityd och inställning. Om inte annat för publikens skull.
  Jag tror inte på att peka ut syndabockar vare sig bland spelare eller ledare.
  Kan bara konstatera att man blir otroligt besviken när laget i ens hjärta gör en sådan här till synes viljelös match när man trodde att alla förutsättningar för en klang och jubel föreställning fanns.
  Ja , nu har man fått skriva av sig sin besvikelse så nu är det bara för mig och mitt älskade Löven att komma igen och ta nya tag…
  Nästa match vinner vi!

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 22:58
  Permalänk

  Samma problem som varit hela säsongen !!
  Spelsystem ?? Linjer i spelet ?? Egen zon ??
  Tommy Jonsson o årets Björklöven fungerar inte !! Han skulle ha skeppats för länge sedan … Men icke !! O nu står man här med brallorna nere o värvat spelare o lånat ut ryggrad ! Med ett spel som ser förjävligt ut !! O det e i egen zon dom största problemen är o börjar .. Endå värvas forwards ??
  O efter 37 matcher så sitter inte ett skit !! Det liknar koskit .. O man har tur o vinner 2 bortamatcher irad … För rent spelmässigt så såg det likadant ut som resten av dessa 37 skitmatcher … Spelsystemet fungerar inte o det borde ha gjorts nått åt det för länge sedan !!!
  Som Tommy Jonsson säger hockey är en färskvara ….. O du e inte bra just nu !
  Så säger jag om Tommy ! Att vara hockey tränare/coach är oxså en färskvara !!! 37 omgångar av mer el mindre skitspel … Liknar ingenting över huvudtaget !!! Detta spel tar löven ner i div 1 ….. Så sluta flamsa o inse problemet ! Kicka Tommy även om det tar imot rent ekonomiskt … Annars blir det div 1 !! O det tar imot än mer ekonomiskt !!!!! Dags o agera för helvete !!

  Svar
  • 8 januari, 2016 kl. 01:26
   Permalänk

   Att hata TJ tjänar ingenting till. Det är ju inte hans fel att han fortfarande tränar Löven…

   Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 23:09
  Permalänk

  Vilken pajas förening löven är! Fega rädda jävla människor som inte törs ta svåra beslut. Man behåller den tuggummiga jävla pajasen till tränare. Pinsamma jävla pk han håller dessutom. Riktigt jävla kass tränare! Med typ rönnkvist eller lenny Eriksson hade vi varit lätt ett toppen fyra lag. Ingen spelidé inget grundspel, viljefattigt och tamt. Och en clueless Tommy som aldrig vet varför det ser ut som det gör. Skeppa dyrare att köra föreningen i botten än att skicka karln. Vakna löven agera och människan sparken!

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 23:16
  Permalänk

  Man blir så jävla förbannad !! Laget på papperet är hur bra som helst iallafall offensivt !

  Men inte ens offensiven fungerar

  Ingenting fungerar

  Ärligt talat så suger det kamelpung !

  Jag hatar det här mer än nått annat

  Hela föreningen faller !! med Tommy Jonsson högst upp inlindad i bomull så han inte ska slå sig ! Ingen vågar fråga Honom va faan e problemet 37 matcher av mer el mindre skit !! Där ett bra lag underpresterar de grövsta match efter match efter match va faan e problemet ?? Det ska han veta ? Annars e han på fel plats ?
  Nån måste ju kunna svara på detta spektakel !!!

  Seriöst ett helt jävla lag med spelare underpresterar inte en hel jävla säsong !

  Vad som ens värvas så blir han lika dåligt som resten av dessa hockeyspelare som bevisligen inte vill spela … Hockeyspelare som spelat hela sitt liv !! O det ser ut som dom aldrig har spelat !! Så jävla dåligt är det ..

  Ställ upp me j20 nästa match går minst lika bra !

  El låna ut Tommy till Norge !!

  El lägg ner allt !! för åka ner i div 1 betyder endå döden för denna förening …

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 23:20
  Permalänk

  Tommy är felet ! Fatta !!
  Annars dör löven div 1 döden

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 23:32
  Permalänk

  Drog i väg ett mail till Fredrik åkerblom få se om svar kommer tvivlar starkt på det. Fy tusan vad denna förening dödat mitt intresse i år

  Svar
 • 7 januari, 2016 kl. 23:56
  Permalänk

  Snälla, inga fler personangrepp.
  Spelare och ledare är nog minst lika besvikna och självkritiska över dagens insats som vi fans är.
  Jag tycker det är ok. med kostruktiv kritik , men inte att gå över gränsen.
  Ingen mår bra av det, och det får får ingen att prestera bättre.
  Heja Löven. Nu tar vi nya tag!
  Fortsätt med engagemanget men gå inte till personangrepp.
  Det tycker i alla fall jag….

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 00:04
  Permalänk

  Känns som ett personangrepp mot mig att Tommy Jonsson fortfarande står och smaskar i båset, ett personangrepp mot hela Umeå…… Uuuusch!

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 01:02
  Permalänk

  Varför ska man ens behöva vara självkritisk ifall man har gjort allt man kunnat? Fast ja många SKA vara självkritiska efter denna match, och det beror på att många helt enkelt inte har gjort allt de kan/visat rätt vilja. Jag kan köpa att spelet blir mindre bra ibland, men det får inte se ut så här i en viktig match. Det finns bara 2 alternativ. Antingen så är inte laget bättre, eller så gör inte alla de dom ska/ger 100 procent idag. Laget är utan tvekan bättre, så det är det senare alternativet som gäller. Nu hoppas jag att det blir bålgetingar som vi får se i nästa match.

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 01:27
  Permalänk

  Med denna lineup i synnerhet pa forward sidan kan vi inte ens hoppa langre pa annat an fiasko stampel. I basta fall. Tack Kevin och lycka till i Djurgarden eller var du nu gar. Om detta lag maktar med en kvalserie med SSK o andra kåta lag blir jag grymt overraskad. Ar vi inte battre ? 23 – 35 i skott hemma mot ett lag vi borde ha bakom oss. Imponerande.

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 01:36
  Permalänk

  Personangrepp är ett hårt ord ! När spelet ser ut som det gör o har gjort många många omgångar nu … 37 för o va exakt ….
  Nånting e väldigt fel … Så pass fel så den förening / klubb / lag man hållit på sen man va liten .. Som man stöttar o lever med i vått o torrt dag ut o dag in o så har gjort sen länsman va liten el älven rann åt andra hållet ! Faktiskt håller på o spela ner sig själva i division 1 igen .. Då kan det faktiskt bli lite hårda ord ! Nån som hamnar i skamvrån tyvärr ! Nu är det så här att det här laget har en ledare precis som alla andra lag ! Alla lag har även en budget o ett pris .. Denna förening har ett lag på Papperet som är topptippat i allsvenskan i år .. Det går inte o blunda för vad löven har för namn i truppen …
  Men Tommy o co får inte truppen att leverera !!
  O det finns svart på vitt !! 37 omgångar där vi mot bra motstånd kan va me o kriga men mot sämre lag liknar vårt spel ingenting .. Exempel AIK hemma sist ( såg bra ut .. Krig ) Mora hemma igår (totalt värdelöst allt annat än krig ) man måste kriga för o ens ha chans o vinna !!
  O hur blir då detta Tommys fel o inte spelarnas ?
  Jo han ska kunna förmedla en spelidé o en struktur i spelet som funkar o som spelarna lever o spelar efter … Jag ser den inte !! Tror inte spelarna ser den heller … Tror ingen i t3 center såg den igår … Orkar inte ens gå in på alla fel o konstiga beslut o icke beslut alla tar o gör gång på gång på plan under en match..
  Och i slutändan så är det Tommy som e ansvarig för vad som leveras på isen !! För han e ledare för detta lag .. Därför hamnar Tommy i blåsväder ! Inget konstigt i det ..
  Om det därimot skulle vara lättare o bättre o kicka alla spelare Pgr av att dom inte håller måttet .. Så gör det då …

  Men 20-25 spelare underpresterar väll knappast i 37 omgångar …
  Så vad ska till för att inte spela i div 1 nästa år =
  Jo en spelidé som alla lever o spelar efter o tror på .. Tydliga linjer i spelet .. o struktur o kämpa som ett lag ! Detta lag ska inte ens behöva spela enkelt (sarg ut ) skickligheten o finessen finns där !! Men den kommer inte ut på planen !
  O det e så knäckande ! Det är det säkert för alla från spelare till ledare till vd till fans …
  Men det håller inte längre! nått måste till ! Snabbt!! för med detta självförtroende som detta lag har nu efter 37 omgångar .. O me denna spelidé så förlorar dom även kriget mot div 1 lagen i en kvalserie neråt ! O det betyder slutet för denna förening .. Dags o agera Björklöven med styrelse …

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 01:58
  Permalänk

  Olli , håller med dig i stort ! De som har MANDAT att göra en förändring i ledarstaben är VD å styrelse .

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 03:43
  Permalänk

  ”Har fortfarande mycket att fundera över” borjar vi kanna igen sa smatt efter 37 omgangar. Nar skall det sta ”Coach o grabbarna spelade stabilt i 60 minuter mot ett BRA ”mittenlag” och vann rattvist med 4-1. Dyra nyforvarv gjorde 2 mal…”

  Svar
 • 8 januari, 2016 kl. 10:11
  Permalänk

  Fick svar från Fredrik åkerblom det var stort av han. Och gårdagens insats var dom riktigt besvikna över. Och även tabell placeringen är åt faders. Får väl se om det blir nå tränar rokad. Något måste nästan hända

  Svar
  • 8 januari, 2016 kl. 17:37
   Permalänk

   Skrev han nå mer då?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: