Torsk (1-3) i Himmelstalundshallen

Vi hade inför matchen snackat om att stå emot anstormningen från hemmalaget Vita Hästen, men jag tror inte vi sett Löven så här pigga i inledningen på någon match?

Tills sist hemmaseger 3-1 efter periodsiffrorna (2-0,0-0,1-1) och skotten 21-35 (6-11,12-6,3-18)

Vårt mål av nyblivna pappan (grattis än en gång!) #34 Jon Palmebjörk (#74 Öhman) efter 9:42 i sista perioden.

I den första var det som bortblåst att vi spelade i Himpan och med den historiken. Vi låg på och checkade högt, vann puck flera gånger och skapade massor av lägen. Bl.a. fick #16 LEJ ett fritt läge mitt i slottet, sedan var det #57 Andersson som assisterades av #28 Sandström och fick ett fint läge.

Vi hade periodens enda PP sedan #15 Edblom jobbat fram en hemma-utvisning och möjligen att vi kom av oss en aning efter den eller att Hästen fick lite berömd energi eller luft av att döda sitt BP.

Hemmaledningen i 12:e minuten väldigt psykologisk och högst slumpartad snarare än ett klassiskt ryskt klapp-klapp som kommentatorerna menade. Jag tycker pucken gick som en flipperkula innan den rakades in bakom #47 Lindskoug. Tyvärr 0-2 efter en spelvändning när #28 Sandström som låg längst upp var den som fick jobba hemåt och så när hann i kapp.

Hästen missade även även en straff i periodens slutskede då #54 Schmidt såg väl loj och lite nonchalant ut.

Den andra perioden bjöd inte alls på samma inledning av Björklöven som den första. Mer riv och slit har präglat perioden och mer riktigt bra målchanser än #28 Sandströms friläge (tillsammans med #90 Hutchings!) har man inte skapat och när Lucas inte ens lyckas få pucken på mål känns matchbilden från så många möten i Himmelstalundshallen igen. Hästen är effektivare och gör målen fast vi är lika bra.

Vi noterade att #86 Wargh gjorde 3-4 byten i den andra perioden och det är bra att man försöker göra något från båset. Lider vi att vi inte kan göra mål ikväll? ja, visst gör vi det, men faktum är att Vita Hästen så långt hållit nollan på hemmaplan i hela 169 minuter och 33 sekunder. Det är starkt.

I den avslutande rundan spräckte visserligen pigge #34 Palmebjörk (prisades som bästa gäst) nollan i den 10:e spelminuten men vi gjorde inte fler kassar på Lundberg i hemmakassen trots att coach Jonsson vaskat om i kedjorna. Vi trummade på och skapade men hade förtvivlat svårt att få in trissan, Jon lyckades enligt ovan trä in gummit köksvägen men annars blev vi tyvärr bara nära under perioden.

I vårt försnack hade vi nämnt följande nycklar och förhoppningar inför matchen:

 1. Så emot den första anstormningen
 2. Hitta tillbaka till spelet vi sett under försäsongen
 3. Bibehålla special teams

..och hur blev det?

Vi hade inga problem med någon anstormning från hemmalaget snarare att vi satte an tonen, otroligt aggressivt och offensivt. Ett helt annat Löven än det vi sett på slutet.

Om vi hittade hem, sett till prestationen mycket som var bra.. ett helt annat presspel, en helt annan aggressivitet och så mycket mer fart. Men jämfört med försäsongen alltför ineffektivt.

Det var inte i special teams vi föll i kväll.. visserligen inga framåt på 6 min men vi stängde deras 5:03, med bl.a 57 sek i 5-3 så där ska killarna i boxen återigen sträcka lite extra på ryggen.

Matchens Björklöv

..vi gjorde ingen dålig match, men vilka stack ut mest.. till sist fastnade vi för inlånade backen #42 Bengtsson, och forwards #28 Sandström samt då målskytten #34 Palmebjörk.

Matchens?

Känns väl ändå som effektiviteten va..? Trots allt 35 skott, 6 min i PP.. då känns väl 1 mål lite i underkant.

* * *

Och hur tänker eller känner du själv efter i kväll eller kanske våra val av Löv, fältet som vanligt fritt.

2 thoughts on “Torsk (1-3) i Himmelstalundshallen

 • 30 september, 2015 kl. 22:05
  Permalänk

  Tycker Lindskoug gör en dålig insats, 3an ska han bara ta. Ingen dragning el fint, barA lägger den mellan benen.
  Sen tycker jag att Löven ofta ser ut som Bambi på hal is. Missar puckar, dåliga beslut överlag. Edblom verkar ju vara en ny Lavander värvning.
  Ändå en bra slutforcering, lite av det desperata Löven vi såg ifjol. Synd Palme missar öppet mål i sista ppt.
  Bara att jobba vidare
  Löven4ever (skåne)

  Svar
 • 30 september, 2015 kl. 22:20
  Permalänk

  Känns jävligt surt att inte det går att vinna där någongång
  trodde att vi skulle bryta det ikväll om nu löven ska jobba sig upp som ett topplag.
  Men men ..vet inte känns som det är virrigt bakåt många gånger och vi får jobba hårt för att få målchanser men ofta blir målisen superbra
  För vitahästens målis räddade dom..trots Brages frånvaro

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: