Toppligor visar intresse för lövenspelare

Ligger man i topp i backarnas poängliga i hockeyallsvenskan så drar det givetvis intresse till sig och nu börjar klubbar flera toppligor visa intresse för Björklövens back Lucas Ekeståhl-Jonsson.

-Ja, intresse finns från flera toppligor, berättar Lucas Agent Mikael Rosell för bloggen, men är i övrigt fåordig kring Lucas just nu. –Vi har inga övriga kommentarer om honom och du får fråga Löven kring försök att förlänga. Joakim Fagervall förklarar när vi tog kontakt med honom att förhandlingar med Lucas självklart pågår, men att Fagervall inte utåt kommer kommunicera några nya eller befintliga rekryteringar före något är signat.

Lucas har hittills svarat för 26 poäng fördelat på 5 mål och 21 assists på 38 matcher och leder i och med det backarnas poängliga med två poäng före BIK Karlskogas Henrik Larsson och hela sex poäng före Moras Kevin Gagné och Oskarshamns Jonas Liwing. Däremot har han -5 och han tillsammans med Stefan Andersson (-10) och Almtunas Linus Botbakken (-1) är de enda i poängligas topp 10 som har minusstatistik.

2 thoughts on “Toppligor visar intresse för lövenspelare

 • 28 januari, 2017 kl. 00:26
  Permalänk

  Jag har inga problem om Lucas vill lämna men jag undrar vilka toppligor som visat intresse för honom ?
  Måste vara typ Danmarks första liga osv för i mina ögon är han långt från SHL klass i alla fall. Om han ska ta steg uppåt som han iofs har kapacitet för måste han börja på att tänka på hur han spelar och lyssna på hur han ska spela.

  Svar
  • 28 januari, 2017 kl. 09:22
   Permalänk

   Enligt obekräftade uppgifter ska det bl.a röra sig om SM-liiga. Deras mindre taktiska hockey skulle väl passa honom bättre är SHL och samtidigt ett bättre fönster rakt in i SHL. Lyckas du i Finland kan du få en ordinarie plats direkt. Från HA får du väl oftast arbeta dig upp i hierarkin i SHL.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: