Tips inför kvällens Hockey

Även om den gröngula säsongen tog slut i och med 4-3 hemma mot AIK förra söndagen så rullar säsongen fortfarande på för några av lagen. Bloggen tänkte bjuda på sina tankar inför kvällens matcher.

SM-Slutspelet (kvartsfinal 3)

Växjö Lakers vs Brynäs IF (1-1 i serien)

Växjö vann första hemma med 4-1, det var mer knappa siffror 4-3) när Brynäs vände tillbaka i returen och nu står det alltså 1-1 i matchserien. Under säsongen tre av fyra till hemmalaget även om det faktiskt behövts straffar (4-3 x 2) båda gången lagen möts i Vida Arena. Coach Hallam var väldigt nöjd med den första matchen, men lika missnöjd med senaste matchen i Gävle. Lakers vann ligan i stor still, kanske gick det lite lätt i första mötet. Bloggen tror i kväll på ny hemmaseger.

Löven4Ever tippar 1

Djurgårdens IF vs Linköping HC (1-1 i serien)

6-1 i första mötet på Hovet medans Linköping fick kriga betydligt mer för sin seger i returen, till sist 2-1 sedan #41 Chad Billins avgjort i den 6:e perioden efter 108:38 min. Det var för övrigt den fjärde längsta matchen i slutspelets historia. Under säsongen 2-2 i inbördesmöten och idel hemmasegrar. Bloggen tippar på ny hemmaseger och att Djurgården sätter sig lite i förarsätet.

Löven4Ever tippar 1

*

Play off inför i Direktkval till SHL (match 2)

IK Oskarshamn vs Leksands IF (1-0 till Leksand)

Första matchen till Leksand och även om man laget hade 4-2 med bara sex minuter kvar senast så kämpade sig IKO i kapp och tvingade faktiskt favorittippade Leksand till övertid. Leksand vann till sist vann med 5-4 sedan Daniel Pietta avgjort i den 13:e övertidsminuten. Vi har kunnat läsa om ett väldigt stort intresse inför kvällens match och det vore otroligt häftigt om ett rätt slutkört Oskarshamn som matchat väldigt hårt på slutet kunde besegra Leksand hemma i Be-Ge Hockey Center. Under säsongen 2-2 i inbördes möten och vi tror nog att hemmalaget vill revanschera sig för 1-6 hemma mot Leksand i sista omgången. Viktigt att notera är även att gästerna saknar viktige Mattias Ritola.Vi hoppas och tror på en jämn match som nog avgörs på övertid.

Löven4Ever tippar x

*

Kvalserien till HockeyAllsvenskan 18/19 (1:a omgången)

Borlänge HF vs Huddinge IK

I första rundan möts de två lag som gjorde upp i den HockeyAllsvenska finalen som slutade 2-0 i möten till hemmalaget Borlänge. Inget av lagen ges på förhand direkt någon toppchans att klara kvalet och ta steget upp, men i kväll kan nog hemmaplansfördel visa sig bli avgörande. Bloggen tror att gästerna från Huddinge kammar noll.

Löven4Ever tippar 1

Västerviks IK vs IF Troja/Ljungby

Direkt i den första matchen i serien möts på förhand två av lagen som många tror kommer vara med och göra upp om det till sist, under säsongen 2-2 i inbördes möten där lagen vunnit varsin både hemma och borta. Senaste mötet 3-2 till Västervik borta i Ljungby och här tror bloggen det kommer bli tätt och tufft. Båda lagen vill nog få en bra start, vi tror på oavgjort vid full tid.

Löven4Ever tippar x

Piteå HC vs VIK Västerås HK

Kul att Piteå HC återigen får lira kvalserien upp till HA, under säsongen 2-0 i inbördes möten i Allettan då Piteå vann hemma med 4-0 och dessutom vann 4-2 borta mot Västerås. möjligen att två av dessa lag kan blanda sig i topstriden så ett bra första resultat så klart viktigt för båda lagen. Här tror jag möjligen Piteås offensiv och att hemmaplan kommer fälla avgörandet.

Löven4Ever tippar 1

* * *

Bloggens tips inför i kväll?

Kvällens fyrling:

Växjö Lakers vs Brynäs 1

Djurgården vs Linköping 1

Borlänge vs Huddinge 1

Piteå HC vs VIK Västerås 1

Odds: 9,42

*

Kvällens chansspel:

Växjö vs Brynäs 1

Djurgården vs Linköping 1

Oskarshamn vs Leksand x

Borlänge vs Huddinge 1

Västervik vs Troja/Ljungby x

Odds: 92,97

* * *

Kommentarer, reflektioner eller tankar baserat på våra våra tips inför kvällens matcher? Fältet som vanligt fritt.. Skriv gärna en kommentar.

Är du på jakt efter de bästa oddsen i Hockey? Spana då in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan nedan för ditt välkomsterbjudande och kolla då även in kvällens odds. Många är helt klart rätt spelvärda.

Är ni på jakt efter de bästa oddsen på Kvalet till HockeyAllsvenskan, Play off inför Direktkvalet eller kasnke slutspelet i SHL? Spana gärna in vår samarbetspartner Coolbet! Klicka på loggan för att ta del av ditt välkomsterbjudande..

One thought on “Tips inför kvällens Hockey

  • 22 mars, 2018 kl. 20:20
    Permalänk

    Hoppas att Piteå går upp.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: